به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر متکی وزیر امور خارجه پنجشنبه شب در مراسم اختتامیه چهارمین کنفرانس بین المللی حمایت از فلسطین در سالن اجلاس سران کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی در تهران سخنرانی کرد.
متن کامل سخنان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به شرح زیر است: در آغاز سخن مایلم از تمامی میهمانان گرامی، روسا و نمایندگان محترم پارلمانها، شخصیتهای سیاسی، فرهنگی،علمی، حقوقی، محققین، علما، اندیشمندان، دانشگاهیان و نیز روزنامه نگاران محترم که رنج سفر را تحمل نموده و دعوت جمهوری اسلامی ایران را برای حضور در این کنفرانس که برای حمایت از ملت مظلوم فلسطین برپا شده است پذیرفتند صمیمانه تقدیر و تشکر نمایم.
چهارمین کنفرانس بین المللی حمایت از فلسطین در شرایطی برگزار می گردد که جهان اخیر شاهد تجاوز ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه و اقدامات جنایتکارانه آن رژیم در کشتار گسترده غیر نظامیان فلسطینی اعم از زنان و کودکان و تخریب زیرساختهای اقتصادی ملت فلسطین و استفاده غیرقانونی از انواع سلاحهای ممنوعه چون بمبهای خوشه ای، بمبهای دارای فسفر سفید و اورانیوم ضعیف شده بود. این اقدامات بر مبنای مقررات شناخته شده بین المللی از جمله اصول حقوق بشر بین المللی و حقوق بشر دوستانه بین المللی مصداق عینی تروریسم دولتی و سازمان یافته، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت می باشد.
رژیم صهیونیستی هم اکنون هم با ادامه محاصره اقتصادی و انسانی نوار غزه، بستن گذرگاهها و جلوگیری از رسیدن کمکهای انساندوستانه بین المللی به مردم غزه به جنایات ارتکابی خود ادامه می دهد و متاسفانه اقدام موثری نیز از سوی نهادهای مسنول بین المللی و مدعیان دروغین حقوق بشر، دموکراسی و ..برای اعمال فشار به این رژیم جهت بازگشایی گذرگاهها و رفع محاصره انجام نمی شود.
فشارهای رژیم صهیونیستی بر مردم بیگناه غزه با همراهی تاسف بار برخی طرفهای منطقه ای و بین المللی بلافاصله پس از استقرار دولت دموکراتیک و قانونی حماس آغاز شد و هدف آن سرنگونی دولت منتخب ملت فلسطین بود.
رژیم صهیوینستی که در تحقق خواسته خود از راه اعمال فشار اقتصادی بر مردم غزه ناتوان مانده بود دست به یورش همه جانبه نظامی به نوار غزه زد تا بلکه از این راه مقاومت ملت و دولت فلسطین را در هم شکند، اما نتیجه برخلاف همه پیش بینی های این رژیم گردید و ملت فلسطین باردیگر نشان داد که بر سر دفاع از حقوق حقه خویش و مقابله با اشغال و تجاوز و وحشیگری دشمن صهیونیستی، ذره ای کوتاه نمی آید و مقاومت و پایداری را تنها گزینه پیش روی خود برای احقاق حقوق خود می داند.
نتیجه این جنگ نیز به مانند جنگ 33 روزه، شکست رژیم صهیونیستی و پیروزی اراده استوار و پایداری ملت فلسطین و گروههای مقاومت این ملت بود. اکنون به جرات اعلام می کنیم که خاورمیانه وارد دوره جدیدی از حیات خود شده است. مشخصه اصلی خاورمیانه جدید، قدرت گرفتن گروههای مقاومت و پایداری ملتهای منطقه در برابر همه گونه طراحی های تصنعی بیرونی است.
تحولات چند سال اخیر در منطقه این نکته را به خوبی نشان داده است که گروههای مقاومت، بازیگران اصلی و غیر قابل چشم پوشی در معادلات منطقه هستند که باید نقش آنها در معادلات سیاسی نیز هم وزن قدرت میدانی و مردمی شان تعریف شود. البته در کمال تاسف شاهد هستیم پس از شکست صهیونیستها در دستیابی به اهداف خود در جنگ 22 روزه غزه برخی طرفهای منطقه ای و بین المللی بدنبال کمک به رژیم صهیونیستی برای دستیابی به اهداف خود در میدان سیاسی بر آمده اند. طرح مواردی چون جلوگیری از قاچاق سلاح به نوار غزه در زمره این توطئه های شوم است.
با چه منطقی می توان پذیرفت که رژیم اشغالگر صهیونیستی مجهز به انواع سلاحها از جمله سلاحهای نامتعارف باشد و قدرتهای بزرگ جهانی و در راس همه ایالات متحده امریکا آشکارا در حال تجهیز این رژیم به پیشرفته ترین و مخرب ترین جنگ افزارهای نظامی باشد اما گروههای مقاومت فلسطینی برای اعمال حق مشروع مقاومت در برابر اشغال از دستیابی به سلاحهای سبک و دفاعی نیز منع گردند؟
گروههای مقاومت فلسطینی براساس مقررات شناخته شده بین المللی از جمله منشور ملل متحد از حق مقاومت در برابر اشغال و تجاوز برخوردارند و بدیهی است که در این راه، حق تسلیح نیزحقی غیرقابل انکار می باشد.
پس از جنایات سبوعانه رژیم صهیونیستی در نوار غزه اکنون وظایف و مسئولیتهای سنگینی متوجه جامعه جهانی، نهادهای مسئول بین المللی و کشورهای صلح طلب و آزاده جهان می باشد که در راس آنها محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه، بسیج جهانی برای بازسازی خرابیهای گسترده ناشی ازحملات رژیم متجاوز صهیوینستی به غزه و ثبت جنایات جنگی این رژیم و محاکمه جنایتکاران صهیونیست در دادگاههای صالحه بین المللی قرار دارد.
ما معتقدیم اگر جامعه بین المللی به مسئولیت انسانی و قانونی خود پس از تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان در سال 2006 بدرستی عمل نموده بود این رژیم دیگر جرات تجاوز به غزه را نداشت. ضرورت دارد جامعه جهانی به نحوی اقدام نماید که با محاکمه و مجازات سران جنایتکار این رژیم زمینه برای تکرار مجدد این جنایات فراهم نشود. همایشهایی از این دست می تواند گامی در راستای رسیدن به اهداف یاد شده و تبیین واقع گرایانه پرونده جنایتکارانه رژیم صهیونیستی باشد.
دادگاه لاهه به جای اینکه پیگیری چنین مسئولیتی باشد در کشور اسلامی سودان که تا دیروز درجنوب آن کشور و امروز در غرب آن دشمنان ملت سودان در آروزی تجزیه این کشور هستند با صدور حکم جلب رئیس جمهور آن آب درآسیاب دشمن می ریزد. پیشنهاد می کنم کنفرانس در بیانیه کوتاه جداگانه این اقدام را همانند کنفرانس اسلامی محکوم نماید.
در چنین شرایط حساسی ضرورت وحدت بین گروههای مختلف فلسطینی برای رویارویی و مقاومت در برابر زیاده خواهیها و توطئه های هدفمند رژیم صهیونیستی برای نابودی حقوق اساسی ملت فلسطین بیش از پیش احساس می شود. برهمین اساس جمهوری اسلامی ایران ضمن استقبال از توافقات اخیر گروههای فلسطینی برای گفتگو و حل و فصل اختلافات فیمابین، آمادگی خود را برای ارائه هرنوع کمک و همکاری جهت تقویت وحدت صف فلسطینی اعلام می دارد.
جمهوری اسلامی ایران سالهاست که این موضع خود را اعلام می نماید که بحران دراز مدت خاورمیانه و برقراری صلحی عادلانه و پایدار در منطقه جز از طریق حل و فصل مسائل اساسی بحران، رفع اشغال، اعطای حق تعیین سرنوشت به ملت فلسطین، بازگشت کلیه آوارگان به سرزمین آبا و اجدادی خویش و تشکیل کشور یکپارچه فلسطین در کل فلسطین تاریخی و به پایتختی قدس به سرانجام نخواهد رسید و پس از گذشت چند دهه از تلاشهای ناکام سیاسی که به دلیل عدم توجه به ریشه های اساسی بحران به نتیجه نرسیده حقانیت این موضع جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش روشن شده است. این همان همه پرسی است که درنطق افتتاحیه مقام معظم رهبری بیان گردید.
در پایان ضمن تشکر از مجلس شورای اسلامی برای برگزاری این کنفرانس و قدردانی ازتمام میهمانان خارجی که با حضور خود بر غنای این کنفرانس افزودند به روح پاک و مطهر تمامی شهدای فلسطینی ادای احترام نموده از خداوند متعال آزادی کلیه سرزمینهای اشغالی عربی بویژه قدس عزیز از چنگال اشغالگران صهیونیست، عزت و سربلندی و پیروزی ملت فلسطین و تمام آزادیخواهان جهان را مسئلت می نمایم.
نظر شما