به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، سید کاظم هاشم آبادی پیش از ظهر امروز در نشست خبری به رواج ماده جدیدی موسوم به پان پراک با عنوان خوشبو کننده دهان اشاره کرد و افزود: این ماده مخدر توسط افراد سودجو و با تبلیغات کاذب با نامهایی از قبیل پان، راجا، تایتانیک، پان عربی، پان اسفناج، ویتامین، ناس خارجی، ملوان زبل، گوتکا و پان پاکستان تبلیغ و عرضه می شود.
به گفته وی این مواد در برخی کشورهای شرق آسیا تولید شده و عمدتا حاوی ترکیبی از تنباکو، آهک، خاکستر، ساخارین، اسانس و حتی افزودنیهای غیرمجاز نظیر ماده سمی آرستیک، کربنات منیزیم و سرب است.
هاشم آبادی تصریح کرد: پانپراک ها در اشکالی مانند آدامس و پاستیل توزیع می شود و به صورت جویدینی و یا مکیدنی مصرف می شود که کاهش تعادل رفتاری، سبکی سر، گیجی و شادی کاذب را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: آسیب جدی به سلول های مغز، دستگاه تنفسی، قلب و عروق، سرطان های دهان، لثه و حنجره، افزایش ترشح بزاق دهان و خروج مکرر آب دهان مصرف کننده و شیوع بیماری های عفونی نظیر سل و هپاتیت از دیگر عوارض این ماده مخدر بر افراد مصرف کننده این ماده است.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی خراسان جنوبی در پایان بر لزوم هوشیاری و شناخت دقیق این ماده مخدر و آثار زیان آور آن از سوی جوانان و نوجوانان تاکید کرد و یادآور شد: مقابله با زمینه های گرایش به مصرف اینگونه مواد خطرناک در بین جوانان و نوجوانان ضروری است.
نظر شما