۲۲ اسفند ۱۳۸۷، ۱۶:۴۲

مهمترین وظیفه سازمان جنگلها، تثبیت مالکیت دولت در عرصه های منابع طبیعی است

مهمترین وظیفه سازمان جنگلها، تثبیت مالکیت دولت در عرصه های منابع طبیعی است

مشهد - خبرگزاری مر: معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: مهمترین وظیفه این سازمان، تشخیص و تثبیت مالکیت دولت در عرصه های منابع طبیعی است.

به گزارش خبرنگار مهر در نیشابور جعفر عموزاده ظهر پنج شنبه در جشن انفال در فرهنگسرای سیمرغ نیشابور افزود: پس از تثبیت این عرصه ها، استعدادیابی اراضی در راستای اشتغالزایی و استفاده بهینه از منابع خدادادی در رونق بخشیدن به کشاورزی، گردشگری، فضای سبز، صنعت و ... در دستور کار قرار دارد.

وی از منابع طبیعی به عنوان منابع تجدید شونده نام برد و گفت: باید با اصول درست از منابع به گونه ای استفاده شود تا این سرمایه به دست نسل های آینده نیز برسد.

وی با تاکید بر اینکه انفال متعلق به حکومت اسلامی است، تصریح کرد: اگر زمین های منابع طبیعی بدون اجازه این سازمان به اراضی کشاورزی، باغات و ... تبدیل شوند، اشکال شرعی و قانونی دارد.

همچنین مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی، هفته منابع طبیعی را بهانه ای برای درک بیشتر ارزش طبیعت دانست و افزود: طرح تشخیص منابع طبیعی دولت در سطح استان با 94 درصد پیشرفت مواجه است و ما طی چند سال آینده جشن صدور سند مالکیت اراضی را برگزار خواهیم کرد.

حسن تقوایی گفت: با داشتن فرسایش 500 تن خاک در هکتار در جهان جایگاه اول را داریم.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل منابع طبیعی  و آبخیزداری استان هم گفت: اساسی ترین و بزرگ ترین مشکل این اداره کل، عدم فرهنگ سازی آرمان های این تشکیلات است.

حجت الاسلام محمد سعادتی افزود: بیشترین مخاطبان ما روستائیان هستند که آگاهی کاملی از منابع طبیعی ندارند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری  شهرستان نیشابور نیز گفت: هم زمان با هفته منابع طبیعی 300 هزار اصله نهال غیرمثمر توسط این اداره تولید که 200 هزار آن بین شهرهای  خراسان رضوی برای غرس به صورت رایگان توزیع شد.

یعقوب محروقی افزود: برای توسعه فضای سبز شهرستان در قالب طرح ملی نهضت سبز 100 هزار اصله نهال غیرمثر که در نهالستان اداره منابع طبیعی نیشابور تولید شده بود، در فضاهای آموزشی، اماکن عمومی، نواحی صنعتی و سطح روستاها غرس شد.

وی اظهار داشت: علاوه بر آن از محل اعتبارات ملی و استانی حدود هزار هکتار اراضی ملی تخریب شده ناشی از چرای مفرط دام و بوته کنی و شخم توسط افراد سود جو کارهای اصلاح و احیاء شامل نهال کاری و بذر پاشی انجام شده است.

وی در زمینه آبخیزداری یادآور شد: در حوزه های آبخیز شهرهای چکنه، بار و روستای برمهان عملیات آبخیزداری با احداث بندهای گایبونی در مساحتی حدود 20 هزار هکتار انجام شده است .   

کد خبر 848591

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha