پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۳۰ اسفند ۱۳۸۷، ۱۱:۰۵

ایران تاکید کرد:

مشکلات افغانستان با واگذاری امور به دست افغانها حل می شود

مشکلات افغانستان با واگذاری امور به دست افغانها حل می شود

جمهوری اسلامی ایران در جلسه شورای امنیت سازمان ملل تاکید کرد به منظور فائق آمدن بر مشکلات کنونی در افغانستان باید سرنوشت امور این کشور به دست مردم افغانستان سپرده شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بخش مطبوعاتی نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد، اسحاق آل حبیب معاون نمایندگی دائم کشورمان در سازمان ملل متحد در جلسه عصر روز پنجشنبه شورای امنیت سازمان ملل که به منظور بررسی آخرین تحولات افغانستان برگزار شده بود ضمن اشاره به دستاوردهای مردم و دولت افغانستان در چند سال اخیر تاکید کرد علی رغم این تحولات در عین حال هنوز افغانستان با مشکلاتی رو به روست که طی دو سال اخیر نیز رو به وخامت نهاده است. 
  
آل حبیب گفت همانگونه که در گزارش اخیر دبیرکل سازمان ملل در مورد افغانستان نیز تاکید شده است سال 2009 سالی مهم و حساس برای افغانستان و نیز جامعه بین المللی در خصوص تحولات این کشور است.

وی گفت دولت و ملت افغانستان طی چند سال گذشته به کمک اعضای جامعه بین المللی از جمله همسایگان خود قدمهای مهمی در جهت تقویت نهادهای دموکراتیک در کشورشان، بازسازی افغانستان و نیز بدست گرفتن سرنوشت خویش برداشته اند اما علیرغم این دستاوردها هنوز اقدامات زیادی باقیمانده که برای ایجاد ثبات، امنیت و توسعه در افغانستان باید صورت پذیرد. 
           
آل حبیب ناامنی ناشی از اقدامات عوامل افراطی و تروریست از جمله تلاش آنها برای ناامن سازی مناطق قبلا آرام افغانستان، استمرار کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر، خشکسالی و نیز افزایش قیمت کالاها و مواد غذائی را از جمله معضلات کنونی افغانستان دانست و با تشریح اقدامات کشورمان در جهت مبارزه با قاچاق مواد مخدر که از افغانستان نشات می گیرند گفت اگر چه از تلاشهای دولت افغانستان برای مقابله با این بلای خانمانسوز قدردانی می کنیم اما واقعیت این است که تلاشهای صورت گرفته توسط برادران افغانی ما و نیز خصوصا اقدامات جامعه بین المللی از جمله اقدامات آن دسته از کشورهای خارجی که در افغانستان حضور نظامی دارند در جهت مقابله با این معضل بسیار کمتر از میزان مورد انتظار بوده است.

نماینده کشورمان گفت جمهوری اسلامی ایران مبارزه پرهزینه و پرخسارتی را علیه قاچاقچیان مواد مخدر پیگیری کرده و ملت ما در این راه متحمل خسارات جانی و مالی بسیار زیادی شده اما نه سختی این کار و نه هزینه های زیاد آن قادر نخواهد بود عزم مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران در پیشبرد قاطعانه جنگ علیه سوداگران مرگ را مخدوش کند و ما از دیگران در جامعه بین المللی انتظار داریم در این مقابله به ما بپیوندند و توجه بیشتری را به تهدید ناشی از مواد مخدر و قاچاق آن از افغانستان معطوف دارند. 
 
معاون نمایندگی دائم کشورمان تقویت ارتش و پلیس ملی افغانستان و نیز واگذاری کامل امور به مردم و دولت افغانستان را یکی از راهکارهای عملی جهت حل معفضلات فعلی این کشور دانسته و گفت در این مقطع سخت و حساس مردم افغانستان بیش از هر چیز دیگری انتظار و نیاز دارند که نتیجه کمکهای بین المللی را در زندگی روزانه خود حس کنند و این در حالی است که بر اساس گزارش دبیرکل سازمان ملل میزان کمکهای واقعی به مردم افغانستان بسیار کمتر از انتظار آنهاست. 
 
آل حبیب همچنین گفت انتخابات آتی افغانستان از اهمیت زیادی برخوردار است و امیدواریم روند دولت سازی که از موافقتنامه بن شروع شده با کمک جامعه بین المللی تقویت شود.

وی گفت: جامعه بین الملی باید در خصوص افغانستان از هر گونه سیاستها و تجربیات اشتباه خود در گذشته درس گرفته و با هماهنگی هر چه بیشتر و با در نظر داشتن نقش راهبری و مالکیت مردم و دولت افغانستان بر تمامی مسائلی که مرتبط با این کشور می شود به بازسازی افغانستان کمک کند. 
 
نماینده کشورمان همچنین با برشمردن تلاشها و کمکهای ایران در جهت کمک به مردم و دولت افغانستان و بازسازی این کشور گفت یک روابط عمیق تاریخی، فرهنگی و مذهبی، دو ملت را قویا به هم پیوند زده و ما از درد و رنج مردم افغانستان متاثر و خود را در شادیهای این ملت بزرگ نیز شریک می دانیم.

آل حبیب گفت مردم افغانستان مردمی بزرگ و با اراده هستند و مشکلات فعلی افغانستان هر چقدر بزرگ و سخت هم باشد کمتر از آن است که بتواند اراده مردم این کشور که مصمم به فائق آمدن بر آنها هستند را بشکند. 
 
آل حبیب به سفرهای متقابل مقامات دو کشور طی چند ماه گذشته از جمله شرکت  کرزای در نشست اخیر سران اکو در تهران و نشستهای دو جانبه و سه جانبه حاشیه ای آن اشاره کرد و گفت:  مردم ما طی سه دهه اخیر بیش از سه میلیون آواره افغانی را با نهایت گشاده رویی میزبانی و امکانات خود را با آنها تقسیم کرده اند.

نماینده کشورمان در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه این ساعات (هنگام برگزاری جلسه شورای امنیت در خصوص افغانستان) مصادف با ایام سال نو و نوروز در ایران است گفت: نورز که به معنای شروع سال نو است در بسیاری از مناطق دیگر جهان از جمله افغانستان نیز جشن گرفته می شود و به معنای روز جدید یا آغازی جدید است لذا اجازه دهید از این مناسبت استفاده کرده و آرزو کنیم که شاهد آغازی جدید در نگاه دقیق تر جامعه جهانی به مسائل مردم افغانستان و کمکهای جدیتر به آنها برای بازسازی و ایجاد ثبات در کشور خود باشیم.
کد خبر 851291

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha