دکتر علی خرم، صاحبنظر امور بین الملل در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به پیام نوروزی باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا به دولت و ملت ایران گفت: معمول است که روسای جمهور آمریکا در نوروز، پیامی برای مردم ایران می فرستند و این چیز جدیدی نیست و در دوره کلینتون و بوش هم انجام شد، اما نکته خاص پیام اوباما این بود که بر خلاف سابق، پیام خود را خطاب به "دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران" صادر کرد.
وی افزود: استفاده از این لفظ و عنوان، نشان از به رسمیت شناخته شدن دولت جمهوری اسلامی از سوی آمریکا دارد که می تواند باب گفتگو و توافق را میان ایران و آمریکا بگشاید.
خرم تصریح کرد: در پیام اوباما، بر خلاف گذشته که معمولا از حکومت ایران به عنوان عاملی منفی یاد می شد، این رویکرد مورد استفاده قرار نگرفت؛ البته رئیس جمهور آمریکا در پیام خودش، از موضوع تروریسم و هسته ای یاد کرد و تلویحا از دولت ایران خواست که این مسائل را کنار بگذارد که این می تواند بخش منفی پیام اوباما و به نوعی تکرار ادعاهای سابق آمریکایی ها باشد.
این کارشناس امور بین الملل خاطر نشان کرد:در مجموع می توان گفت که پیام اوباما یک تحول جدید در معادله ایران و آمریکا بوده است ، البته اینکه ما انتظار داشته باشیم که این پیام ، همراه با اقدامات عملی باشد، بستگی به مذاکرات و توافقات بعدی دارد.
خرم اظهار داشت : آمریکا به این نتیجه رسیده است که خصومت با ایران مشکلی را حل نمی کند، البته مشکلات داخلی آمریکا مثل بحران اقتصادی و مسائل عراق و افغانستان هم این رویکرد را در دولت جدید آمریکا تقویت کرده است. این را هم باید بدانیم که اتخاذ این رویکرد، چندان هم انتخابی نبوده و بیشتر از سر اجبار است و به نفع آمریکاست که موضوع ایران را بیش از این دامن نزند.
نظر شما