مجید نامجو در گفتگو با مهر گفت: نیاز قانونی وزارت نیرو در شرایط فعلی و با توجه به مباحثی نظیر تغییر اقلیم، خشکسالی های پیاپی و نیز اقبال مردم به مصرف بهینه آب به نحوی است که الگوی مصرف آب تغییر یابد، این درحالی است که در کنار تغییر تعرفه ها که باید مجوز مجلس شورای اسلامی را داشته باشد، دولت مجاز است که اصلاحات را بر روی الگوی مصرف انجام دهد که نیاز به مصوبه مجلس ندارد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور افزود: بازنگری بر روی دستورالعملها و آئین نامه های مرتبط با الگوی مصرف آب از سوی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به هیئت دولت پیشنهاد داده شده است که با توجه به نیاز کشور، الگوی مصرف آب باید تغییر یابد.
وی تصریح کرد: الگوی مصرف آب بر طبق شرایطی نظیر آب و هوا و تعداد خانوارهای ساکن در یک واحد مسکونی تعیین می شود که هم اکنون 18 تا 26 مترمکعب است که البته بسته به نقطه جغرافیایی که هر شهر واقع شده است، متغیر است.
نامجو گفت: با توجه به شرایط تغییر اقلیم و وقوع خشکسالی در کشور، مردم به تغییر الگوی مصرف اقبال نشان داده اند و با صرفه جویی هایی که صورت داده اند تغییر الگوی مصرف آب را ایجاد کرده اند اما وزارت نیرو با ابزارهایی نظیر تعرفه ها و الگوی مصرف سعی دارد که مصرف بی رویه آب را کاهش دهد.
وی اظهار داشت: میزان کاهشی بر روی الگوی فعلی مصرف آب پیشنهاد شده است که مشاوران خبره ای بر روی آن مطالعاتی صورت داده اند و این سناریو به دولت ارائه شده است، ولی هنوز قطعی نیست و باید در دولت بررسی و مصوب شود.
این مقام مسئول در شرکت مهندسی آبفای کشور تاکید کرد: با توجه به فضای خشکسالی ها در کشور، یکی از مطالبات مردمی این است که کسانی که منابع ملی نظیر آب را به هدر می دهند مورد انتقاد قرار گیرند و جرایمی را بپردازند.
نظر شما