به گزارش خبرنگار سينمايي "مهر" مهندس كاظميني قائم مقام معاونت امور مجلس و شهرستان ها كه پس از تغيير مديريت مهندس ضرغامي عهده دار رياست برگزاري اين جشنواره شده است در ابتداي نشست با تاكيد بر اينكه جشنواره مراكز استان ها با سابقه ترين ، گسترده ترين و كار آمد ترين جشنواره صدا و سيما است اهداف برگزاري جشنواره را همسو با اهداف معاونت امور مجلس و مراكز شهرستان ها دانست و گفت : ارتقاء سطح كيفي توليدات ماكز شهرستان ها ، بالابردن سطح دانش و بينش فرهنگي ، هنري و يافته هاي نوين فني براي دست اندر كاران مراكز، فراهم كردن بستر كشف استعداد ها و ايجاد فضاي تعامل ميان برنامه سازان از جمله اهداف اين جشنواره است .
وي همچنين برگزاري جلسات نقد و بررسي را از ويژگيهاي مهم جشنواره دانست و افزود : دراين نشست ها كه در جشنواره نقد و بررسي آثار با رويكرد آموزشي و بصورت كارگاهي آموزشي برگزار مي شود .
در ادامه نشست مهندس صالحي به تشريح نحوه برگزاري جشنواره پرداخت و گفت : جشنواره از 25 تا 28 خرداد ماه امسال در شهرستان يزد برگزار مي شود. در اين جشنواره آثار توليد شده در 5 بخش راديو، تلويزيون، سرود و موسيقي، خبر و تحقيقات مورد بررسي قرار مي گيرد .همچنين از جشنواره نهم يك بخش با عنوان ارتباطات و مردم هم به جشنواره اضافه شده كه در اين دوره هم وجود دارد.
وي در ادامه بخش هاي مختلف جشنواره و ميزان آثار رسيده در هربخش را برشمرد و گفت : در بخش خبر كه شامل 8 ساختار است و قسمت هايي مانند گزارش، گزارش هاي ويژه و خبر روزانه را شامل مي شود 450 اثر، در بخش سيما با 12 ساختار فيلم ، مستند، انيميشن، عروسكي ، تئاتر و ... 405 اثر، در بخش راديو با 6 ساختار 245 برنامه، در بخش سرود و موسيقي با 5 ساختار 130 قطعه و در بخش تحقيقات 96 عنوان پژوهش توسط هيات هاي داوري مختلف مورد بررسي قرار مي گيرد .
مهندس صالحي در ادامه تعداد جوايز جشنواره را چنين برشمرد : در بخش آثار تلويزيوني 94 جايزه، راديو 65 عنوان جايزه، تحقيقات 15 عنوان، خبر 35 جايزه و در بخش موسيقي 32 جايزه به برگزيدگان اهدا مي شود . اين جوايز شامل لوح افتخار ، تنديس و جوايز نقدي مي شود . جوايز مذكور طي روزهاي برگزاري در كميته هاي تخصصي اهدا مي شود و در مراسم اختتاميه كه در محل تاريخي باغ ناجي شهر يزد برگزار مي شود جوايز ويژه به همراه جوايزي جنبي با موضوعات دفاع مقدس، انقلاب اسلامي، مبارزه با مواد مخدر ، نهضت خدمت رساني، بهداشت و سلامتي ، اقامه نماز جوانان ، بسيج و خانواده اهدا مي شود . همچنين به خاطر وقوع فاجعه زلزله بم بخشي نيز با عنوان " بم " مشخص شده است كه در اين بخش آثار بخش هاي ديگر با موضوع مربوطه به رقابت مي پردازند و 10 برگزيده در انتهاي جشنواره در اين بخش معرفي مي شوند . 3 جايزه نيز با عنوان سرداران شهيد پيش بيني شده كه با مشاركت بنياد شهيد اين جوايز به برگزيدگان تقديم مي شود . ناگفته نماند بخش بزگداشت مقام هنرمند نيز در مراسم افتتاحيه قرار مي گيرد و به تجليل يكي ديگر از هنرمندان باسابقه تلويزيون اختصاص دارد .
وي افزود : در حال حاضر 100 هزار ساعت برنامه راديويي در 28 مركز استاني ساخته مي شود و در 19 شبكه 70 تا 80 هزار ساعت برنامه تصويري ساخته و ارايه مي گردد. اين آمار نشان از حجم بالاي آثار مراكز استانها و دشواري تصميم گيري در انتخاب آثار است.
صالحي در پايان تعداد داوان بخش هاي مختلف جشنواره را 75 نفر عنوان كرد و گفت : اين داوران كارشناسان حرفه اي هربخش و كارشناسان رسانه اي هستند . به عنوان مثال داوران بخش موسيقي از آقابان كامبيز روشن وان ، حسن رياحي ، محمد بيگلري پور ، علي معلم هستند .
در نشست مطبوعاتي دوازدهمين جشنواره جشنواره توليدات راديويي و تلويزيوني مراكز استان ها مطرح شد :
بيش از250 جايزه به آثار توليدي مراكز شهرستان هاي صدا و سيما اهدا مي شود
نشست مطبوعاتي دوازدهمين جشنواره توليدات راديويي و تلويزيوني صبح امروز با حضور مهندس علي كاظميني رئيس جشنواره و مهندس غلامحسين صالحي دبير جشنواره در محل دفترمعاونت امور مجلس و شهرستان هاي سازمان صداو سيما برگزار شد .
کد خبر 85567
نظر شما