۲۱ فروردین ۱۳۸۸، ۱۴:۰۰

آغاز فضا از 118کیلومتری زمین/

مرز دقیق فضا تعیین شد

مرز دقیق فضا تعیین شد

محققان با استفاده از اطلاعات به دست آمده از تجهیزاتی که توسط دانشگاه کالگاری ابداع شده است موفق به تعیین موقعیت لبه فضا (مرز دقیق اتمسفر زمین و فضای خارج) شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، با استفاده از اطلاعات به دست آمده از تجهیزات این دانشگاه دانشمندان تایید کردند فضا از 118 کیلومتری بالاتر از سطح زمین آغاز می شود.

این فاصله و مرز برای مدتها تحت تاثیر تعاریف و تصورات غلط قرار داشته است. در ابتدا فضانوردانی که زمین را به قصد انجام ماموریتهای مختلف ترک گفته اند این فاصله را 80 کیلومتر اعلام کردند. همچنین این فاصله در صنعت فضایی به صورت قراردادی 100 کیلومتر تعیین شده بود که این فاصله توسط فدراسیون بین المللی هوانوردی که تعیین استانداردهای هوانوردی را به عهده دارد، مورد قبول قرار گرفته است.

با این وجود به گفته ناسا ایالات متحده هرگز به صورت رسمی با استاندارد مرز تعیین شده فضایی انطباق نیافته است زیرا چنین استانداردی می تواند حق پروازهای ماهواره ها و دیگر اجرام مدارگرد این کشور را با مشکل مواجه سازد.

مرکز کنترل ماموریت ناسا ارتفاع 122 کیلومتری را به عنوان مرز فضایی مورد استفاده قرار می دهد زیرا این فاصله ای است که شاتل فضایی از هدایت کننده خود جدا شده و بر سطح هوا معلق می شود.

بر اساس مطالعات جدید، دانشمندان از سیستمی به نام تصویربردار یونی مافوق حرارتی برای پیگیری نسیم های ملایم اتمسفری زمین و جریانهای شدید ذرات بار دار در فضا که گاهی سرعتی برابر هزار کیلومتر بر ساعت دارند به منظور ردیابی مرز دقیق فضایی استفاده کردند.

توانایی جمع آوری اطلاعات در چنین منطقه ای از اتمسفر بسیار قابل توجه است زیرا اندازه گیری در چنین منطقه ای که برای پرواز بالونها بسیار مرتفع و برای پرواز ماهواره ها بسیار کم ارتفاع خواهد بود، امری مشکل به شمار می رود.

سیستم تصویربرداری توسط راکت ژوئل 2 و در تاریخ 19 ژانویه 2007 به ارتفاع 200 کیلومتری از سطح زمین انتقال داده شد و اطلاعات با ارزشی را در هنگام حرکت بر روی لبه فضا جمع آوری کرد.

بر اساس گزارش ام اس ان بی سی، این اطلاعات امکان محاسبه جریانهای انرژی اتمسفر زمین را به وجود خواهد آورد که در نهایت این اطلاعات درک درستی از تعامل میان فضا و محیط زیست انسان ایجاد خواهد کرد. این به آن معنی است درک بزرگتری از ارتباط میان لکه های خورشیدی و تغییرات اقلیمی زمین و چگونگی تاثیر تغییرات اقلیمی فضا بر ماهواره ها، ارتباطات، موقعیت یابی و سیستم های انرژی به وجود خواهد آمد.

کد خبر 857657

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha