۲۴ فروردین ۱۳۸۸، ۱۴:۳۴

طی 95 سال گذشته؛

بلایای طبیعی 24 میلیارد دلار به ایران خسارت وارد کردند

بلایای طبیعی 24 میلیارد دلار به ایران خسارت وارد کردند

شهریار - خبرگزاری مهر: معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: طی 95 سال گذشته از سال 1909 تا 2004 بلایای طبیعی شامل سیل، زلزله و خشکسالی بیش از 24 میلیارد دلار خسارت به کشور ایران وارد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در شهریار، دکتر نادر احمدی ظهر دوشنبه در مراسمی به مناسبت هفته سلامت در مرکز تربیت معلم حکیم ابوالقاسم فردوسی شهرستان شهریار اظهار داشت: طی 95 سال گذشته پدیده های خشکسالی 9 میلیارد و 500 میلیون دلار، زمین لرزه 10 میلیارد و 572 میلیون و 241 هزار دلار و سیل سه میلیارد و 727 میلیون و 220 هزار دلار به کشور خسارت زد.

وی افزود: در کشور باید ستاد حوادث غیرمترقبه و بلایای طبیعی فعالیت خود را افزایش دهند که در این راستا هم اکنون در وزارت خانه ها، دانشگاه ها و استانداری این ستاد فعال شده است.

این مسئول خاطرنشان کرد: از سال 1990 تا 2002 در گلستان 380 مورد و 294 مورد سیل سیل در آذربایجان شرقی رخ داده است.

احمدی بیان داشت: همچنین در این مدت 107 زمین لرزه در گیلان، 53 مورد در کرمان و 28 زلزله در آذربایجان شرقی رخ داد.

این مسئول خاطرنشان کرد: در مجموع 95 درصد از آمار کشته شدگان در بلایا و حوادث طبیعی مربوط به زلزله است و تنها پنج درصد از این افراد در حوادثی مانند سیل کشته می شوند.

احمدی بیان داشت: به طور میانگین از سال 1980 تا 2000 سالانه 1.43 زلزله در کشور ایران رخ داد.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران یادآور شد: در مجموع در حوادث عمدی و غیر عمدی، سوختگی، نیش خزندگان، غرق و سوانح ترافیکی 639 هزار و 697سال از عمر افراد در گروه سنی صفر تا چهار سال کم شده است.

وی ادامه داد: بحث بهداشت در تمامی بخشها روانی، فردی، عمومی و ... باید مورد توجه ویژه مسئولان امر قرار گیرد چون خسارات وارده در این بخشها قابل توجهح است و برای جبران این خسارتها برنامه ریزیهای اساسی صورت گیرد.

این مسئول متذکر شد: با توجه به نامگذاری امسال توسط رهبر معظم انقلاب به نام اصلاح الگوی مصرف، امید است در دانشگاه علوم پزشکی ایران و دیگر واحدهای تابعه برنامه های منسجم و مدونی اجرا شود.

همچنین در این مراسم مشاور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور گفت: وضعیت شهرستان شهریار در زمینه بهداشت بسیار بحرانی است به نحوی که در این شهرستان به ازای هر چهار هزار و 185 نفر یک تخت بیمارستانی وجود دارد.

محمدرضا گروسی اعلام کرد: علت این کمبود تخت رشد بی رویه جمعیت، افزایش نرخ مهاجرت و عدم اطلاع رسانی می باشد که در این راستا در دولت نهم در شهرستان شهریار اقدامات خوبی انجام شده است.

وی افزود: امید است با تلاش مسئولان شهرستان و استان عملیات احداث بیمارستان 313 تخت خوابی به پایان برسد.

کد خبر 859674

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha