به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، غلامرضا غلامرضایی شامگاه چهارشنبه در نشست مطبوعاتی با اشاره به اینکه میانگین بارندگی در خراسان جنوبی سالانه 137 میلی متر است، افزود: مقدار منابع آب تجدید پذیر و قابل دسترس در استان یک میلیارد و 320 میلیون متر مکعب است که سهم آب های زیرزمینی از این میزان 798 میلیون متر مکعب است.
وی با بیان اینکه میزان برداشت کنونی آب در استان حدود 930 میلیون متر مکعب است، ادامه داد: برداشت بالغ بر130 میلیون متر مکعب اضافه از توان دشتها باعث افت سطح آبهای زیرزمینی در استان شده که این میزان افت در دشت ها بین 15 تا 80 سانتی متر در نوسان است.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای خراسان جنوبی مقدار آب در اختیار استان را در حال حاضر یک میلیارد و پنج میلیون متر مکعب اعلام کرد و اظهار داشت: 92 درصد این آب در بخش کشاورزی، شش درصد آن در بخش آب شرب شهری و روستایی و دو درصد نیز در بخش صنعت استفاده می شود.
غلامرضایی با اشاره به بهره برداری از سه سد ذخیره ای استان در حاجی آباد قاین و فردوس خاطر نشان کرد: در راستای کنترل سیلابها و روانابها طرحهای تغذیه ای مصنوعی علاوه بر سه سد بزرگ ذخیره ای در دست اجرا است و در کنار آن عملیات آبخیزداری منابع طبیعی و طرحهای آبخوانداری جهاد کشاورزی نیز وجود دارد.
به گفته وی در حال حاضر منابع آب استان هشت هزار و 260 منبع شامل دو هزار و 747 حلقه چاه، یک هزار و 339 دهنه چشمه و 4 هزار و 173 رشته قنات است.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای خراسان جنوبی در مورد اعتبارات این شرکت گفت: اعتبارات شرکت آب منطقه ای با نگاه ویژه دولتمردان از 20 میلیارد ریال در سال 83 به 260 میلیارد ریال در سال 87 افزایش پیدا کرد.
نظر شما