۲۶ فروردین ۱۳۸۸، ۱۶:۵۹

گزارش نشست داغ موسوی دراهواز/

مخالف نظارت استصوابی هستم ولی این قانون را اجرا می کنم / رهبر انقلاب مدافع ارزشها هستند

مخالف نظارت استصوابی هستم ولی این قانون را اجرا می کنم / رهبر انقلاب مدافع ارزشها هستند

میر حسین موسوی با بیان اینکه ایران پیشرفته، با ضعف در انجام پروژه های اساسی و راهبردی، تورم 25 درصدی، بیکاری و بی عدالتی و قانونگریزی حاصل نمی شود، در خصوص نظارت استصوابی گفت: بنده مخالف بحث نظارت استصوابی که در قانون اساسی آمده است هستم ولی آن را اجرا می کنم . این موضوع قطعا از نظر قانونی حل خواهد شد چرا که هیچ کس نمی تواند به دلیل قبول نداشتن یک قانون بر خلاف آن عمل کند.

به گزارش خبرنگار مهر، میر حسین موسوی در ادامه سفر استانی خود به خوزستان ظهر سه شنبه در جمع دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز در دانشکده علوم انسانی این دانشگاه حاضر شد و به سئوالات آنان در زمینه های مختلف پاسخ گفت.

وی در پاسخ به سئوال دانشجویی که پرسید از کجا بدانیم که شما هم بعد از رئیس جمهور شدن به وعده هایتان عمل می کنید وهمانند دیگران تنها شعار نخواهید داد، گفت: شما باید مراقب باشید سوابق را در کنار یکدیگر بگذارید و با بررسی هایی که برای انتخاب نهایی خود در انتخابات ریاست جمهوری دهم انجام می دهید تصمیم درستی  اتخاذ کنید تا سرتان کلاه نرود. بنده همواره صریح صحبت کرده ام و مصلحت کشور را در سخنان خود در نظر داشته ام.

میر حسین موسوی در پاسخ به سئوال دانشجوی دیگری که درباره 20 سال سکوت وی پرسید، اینچنین گفت: بنده کلمه سکوت را قبول ندارم چون در این سال ها فعال بوده ام و فعالیت های سیاسی هم داشته ام اما همانطور که در بیانیه اعلام حضورم در انتخابات گفتم امروز زمان، زمان دیگری است.

وی با بیان اینکه بعد از اتمام دوران نخست وزیری ام فکر کردم که انقلاب کردیم که قواعد و قانونی را داشته باشیم و افرادی مادام العمر در مسئولیت نباشند ادامه داد: برای من فرقی نمی کرد که یک نفر از جناح راست یا از جناح چپ روی کار بیاید چون در هر حال آنها در دوران ریاست جمهوری خود مشکلات دوره قبل را برطرف کرده و به صورت سینوسی شرایط را متعادل کرده و کشور را اداره می کنند.

موسوی تاکید کرد که امروز درست به این دلیل به صحنه آمدم که احساس می کنم قواعد و قوانینی که بعد از انقلاب برای اداره کشور در نظر گرفتیم در حال به هم خوردن است. چون عهدمان با مردم آن بود که اطلاعات شفاف از مسائل کشور به آنها بدهیم با آنها صداقت داشته باشیم، عزت مردم را نگه داریم و میراثی که به دستمان رسیده با تکمیل آن به نسل آینده بسپاریم نه اینکه آن را ویران کنیم.

موسوی با انتقاد از جابجایی مدیران و حذف دهها شورا در یک شب و ادغام آن در کمیسیون های دولت ادامه داد: این کمیسیون ها به طور کامل از نظر رئیس دولت و وزرا تبعیت می کنند و نمی توانند نماینده مطالبات دیگر نهادها باشند . این نتیجه اش سیاست های پولی، مالی، اقتصادی و ... نامنظم کشور است.

وی با اشاره به انتشار گزارش تفریغ بودجه از سوی دیوان محاسبات در روزهای اخیر، گفت: این قانونگریزی هایی که در گزارش اخیر تفریغ به آن اشاره شده اگر به آن رسیدگی نکنیم ، از کشور چیزی باقی نمی گذارد  .

موسوی خطاب به دانشجویان خاطر نشان کرد: شما باید بدانید وقتی به عنوان میانبر و تسریع در کار بخواهیم دستگاه هایی که کنترل کننده ماست را حذف کنیم ، باید به این مسئله شک کرد.وی با بیان اینکه دانشگاه بهترین مکان برای اظهار نظر مخالفان است، گفت: انتخابات هم برای آن برگزار می شود که همه بیایند حرف خود را بزنند و در نهایت سلیقه مورد پسند خود را انتخاب کنند.

وی با ابرازتاسف از اینکه در کشور ما بعضا اقداماتی صورت می گیرد که با یکدیگر تضاد دارند، اضافه کرد: مردم و ملت ما به هیچ وجه از کارهای خوب بدشان نمی آید ولی وقتی ضد کارهایی که باید انجام شود صورت می گیرد درآن لحظه است که حساسیت هایی برانگیخته می شود.

نخست وزیر کشور در دوران 8 سال دفاع مقدس نظر خود را درباره دستیابی به تکنولوژی هسته ای همراه با پیشرفت کشور اینگونه بیان کرد: چرا ما پیشرفت و تکنولوژی هسته ای نداشته باشیم؟ ما به هر دوی این موارد اعتقاد و به آن نیاز داریم. مشکل  اینجاست که از این مسئله فقط به عنوان یک ابزار و تبلیغات داخلی استفاده کنیم.

موسوی با تاکید بر اینکه نه هیچ دانشجویی و نه ملت ما مخالف دستیابی به انرژی هسته ای نیستند، خاطر نشان کرد: اما ملت ما و دانشجویان مخالف استفاده ابزاری و نوعی تبلیغات سیاسی از این موضوع هستند و این احساس جایی تقویت می شود که به ارزش های بنیادی ما آسیب نرساند.

وی درباره مباحث اصلاح طلبی و اصولگرایی اظهار داشت: وقتی از این واژه ها خوب استفاده نکنیم مضمون اصلی آنها را نمی توان درک کرد. اصولگرایی یعنی ایستادن بر ارزش های بنیادی که مهمترین آن استقلال، آزادی و مطرح کردن توامان جمهوریت و اسلامیت است.

موسوی ادامه داد : وقتی جمهوریت کمرنگ می شود طبیعی است که این دو گانه ها بروز پیدا می کند. بنده شعاری را مطرح کردم و تلاش کردم با در کنار هم قرار دادن ارزش های بنیادی آن را همراه کنم. وی تاکید کرد: ایران پیشرفته ، با ضعف در انجام پروژه های اساسی و راهبردی، تورم 25 درصدی، بیکاری و بی عدالتی و قانونگریزی حاصل نمی شود و نتیجه این موضوعات مهاجرت های عظیمی است که به خارج از کشور صورت می گیرد بنابراین ما ایران پیشرفته ای می خواهیم که همه به آن افتخار کنند.

این داوطلب انتخابات با بیان اینکه بنده به دنبال آن هستم تا تخلفات اخیری که در گزارش دیوان محاسبات از عملکرد دولت مطرح شده دیگر شاهد نباشیم ، اضافه کرد : سازمان مدیریت و برنامه ریزی به این دلیل رشد پیدا کرد که با استفاده از نیروهای تخصصی و ارتباط با دانشگاه ها تصمیم گیری های فردی را متوقف کرد.

وی درباره موضوع بازنشسته کردن اساتید با عنوان دگراندیش و سایر موضوعاتی که بعضا مطرح می شود که سئوال یکی از دانشجویان بود، تصریح کرد: نظام هر چه بازوان بلند داشته باشد که بیشترین آحاد ملت را در بغل بگیرد امکان پیشرفت بیشتری خواهد داشت ما می توانیم دور خود خط های قرمز بکشیم و خود را یک ملت بدانیم در حالی که یک اقلیت هستیم.

میر حسین موسوی ادامه داد: کشور بزرگ ما گویش ها و قومیت های مختلفی دارد و ما باید آنها را یک فرصت تلقی کنیم نه یک تهدید چرا که قطعا هیچ کشور بدون برخورداری از یک فضای پربار و سرشار از گفتگوی جمعی متضرر نشده است.

وی تاکید کرد: اگر بازنشستگی به معنای از کارافتگی و ناتوانی در انجام باشد ، در این باره بحثی نیست اما متاسفانه اینگونه نبوده و تنها دانشگاه ها نبوده اند که اساتید خبره آنان در بهترین سنین برای انتقال دانش خود به جوانان کنار گذاشته شده اند بلکه در سطح وسیع مدیرانی که پروژه های بسیاری را در کشور اجرا کرده و پیش برده اند این موضوع صورت گرفته و متاسفانه آنان جای خود را به دلایل مختلف به افراد بی تجربه داده اند.

موسوی افزود: ما صدها مدیر را از دست داده ایم و باید بدانیم که هیچ کشوری اینگونه رو به پیشرفت نمی رود متاسفانه با یک حرکت سریع، نیروها جایگزین شدند که این برخلاف ادعاها نشاندهنده جوانگرایی در نیروها نیست بلکه می توانستیم از مدیران با تجربه بهره بگیریم اما در کنار آنها از جوانان نیز استفاده کنیم.

وی یکی از مصادیق جابجایی مدیران را تغییرات بسیار فراوان در 4 ساله اخیر در سیاست های پولی دانست و گفت: متاسفانه در  بانک ملی در 4 سال اخیر شاهد تغییر 4 مدیر بوده ایم و این باعث می شود که هیچ سرمایه گذار خارجی برای سرمایه گذاری در کشورمان پا به این عرصه نگذارد. مگر سرمایه گذار خارجی دیوانه است که اینگونه سرمایه گذاری کند و همانطور که آمار بیانگر سرمایه گذاری اندک خارجی در کشورمان است اگر هم سرمایه گذاری صورت گرفته برای بهره بردن از سودی عظیم در کوتاه مدت بوده است.

موسوی در پاسخ به سئوال دانشجویی درباره سهمیه بندی جنسیتی در دانشگاه ها، خاطر نشان کرد که بنده با سهمیه بندی های جنسیتی در دانشگاه ها و طرح بومی کردن دانشگاه مخالف هستم اگر مشکلات آن حل نشود. چرا که این موضوع باعث می شود که بهترین نیروهایی که می توانند رشد کنند و برای کشور مفید باشند از این قضیه محروم شوند.

وی درباره حضور خود در صحنه انتخابات گفت: طبیعی است کسی که وارد این صحنه می شود نمی تواند ارزش ها و حقوقی که متعلق به مردم است را سلب کند و هر دولتی که روی کار بیاید باید از این موضوع دفاع کند چرا که ما انقلاب کرده ایم تا آزادی عقیده و اندیشه داشته باشیم.

موسوی در رابطه با تاکید بر آزادی عقیده و اندیشه از سوی دانشجویان اظهار داشت: بنده که به عنوان فردی متعلق به سال 58 محسوب می شوم  و با این لقب خطاب می گردم به یاد دارم که در آن سالها سید شهیدان شهید بهشتی با رهبر حزب توده و مجاهدین خلق مناظره می کرد و همانطور که دیدیم ما قطعا از این آزادی اندیشه و عقیده ضرر نخواهیم کرد چون تک صدایی در هر سطحی به ضرر ماست حتی اگر در یک نهاد کوچک باشد در فضای ملی و حوزه علمی هم همینطور است چرا که به هیچ عنوان یک فرد نمی تواند جای صداهای دیگر و دیگر پایگاه های اجتماعی را بگیرد.

وی با بیان اینکه با وجود صداهای مختلف به طور حتم در جامعه نتیجه بهتر خواهیم گرفت، گفت: در دانشگاه ها هم هر چه اعتماد به دانشجویان و کادر آن بیشتر باشد موفق تر خواهیم بود چرا که بسیاری از مشکلات ما به دلیل امنیتی کردن طبیعی ترین موضوعات است هر چه بتوانیم زود انگ و مارک به دیگران نزنیم و فضا را به نحوی آماده کنیم که احساس مشترکی درباره منافع ملی داشته باشیم قطعا مشکلات کشور بهتر حل خواهد شد.

موسوی در پاسخ به سئوال دانشجویی که پرسید بالاخره جنابعالی اصلاح طلب هستید یا اصولگرا، اظهار داشت: من اصلاح طلبی هستم که دائم به اصول مراجعه می کنم اصولی من همان مواردی است که از ابتدای حضورم بر آنها تاکید نمودم. ملت ما به تمام شعارهای خوب اصلاح طلبی علاقه دارند و در عین حال اصولی را که می خواهند به آن پایبند باشند در اینجاست که اعتقادات برآمده از منافع ملی بهترین نقش را برای حفظ ارزش ها بازی می کند. 

وی نظر خود را درباره برپایی گشت های ارشاد و طرح امنیت اجتماعی اینگونه بیان کرد: مردم ما به حفظ آزادی ها، دفاع از کرامت انسانی و لگد مال نشدن این کرامت ها پایبند و حساس هستند. کرامت انسانی وقتی در سندهای مربوط به حقوق بشر می آید به عنوان یکی از نمودهای کرامت حاکمیت مردم بر سرنوشت خود است.

موسوی ادامه داد: به همین دلیل است که برگزاری انتخاباتی رقابتی، آزاد و منصفانه جزء اساسی ترین خواسته های مردم ما باید باشد و هر نوع گرایش برای صوری کردن انتخابات قطعا به ضرر منافع ملی، کشور و انقلاب است.

وی تاکید کرد: هر اقدامی که به کرامت انسانی و حقوق اساسی ملت لطمه بزند یقینا هزینه هایی دارد که به نفع ملت ما نیست. هیچ کسی مخالف برخورد با اراذل و اوباش وفحشا نیست اما این فرق دارد با برخورد با کرامت مردم و باید توجه داشته باشیم که این دو مسئله باید تفکیک شوند.

موسوی درباره سخنان خود در خصوص حمایت از مستضعفان و ایجاد عدالت در جامعه یادآوری کرد: امکان حمایت از مستضعفان زمانی مشکل است که دهک های پایین حجم بیشتری پیدا کرده باشند اما زمانی که حجم دهک های پایین کمتر شده باشد می توان مشکلات مستضعفان را حل کرد.

وی ادامه داد: از نظر امنیتی در جامعه وقتی دهک های میانی رشد می کنند نشان دهنده ایجاد عدالت در کشور است. حمایت از مستضعفان و دهک های میانی جزء سیاست هایی است که باید دنبال شوند.

نخست وزیر کشورمان در دوران دفاع مقدس در پاسخ به سئوال دانشجویی که میزان اعتقاد وی را درباره حقوق مساوی زنان و مردان خواستار شد، گفت: بنده مخالف هر گونه تبعیض و تفاوت میان زنان و مردان هستم و معتقدم که زمینه را باید برای حضور بیشتر زنان از نظر فکری و گفتمانی آماده کرد چون حضور زنان در دانشگاه ها بعد از انقلاب که یکی از افتخارات ماست باعث ایجاد ظرفیت های عظیمی در این قشر شده که متاسفانه نتوانسته ایم از ظرفیت آنان به خوبی بهره بگیریم.

وی ابراز عقیده کرد که بحث تبعیض میان زنان و مردان درست نیست هیچ گاه گشت ها جای خانواده ها و تقویت بنیان یک خانواده موفق را نخواهد گرفت. بنابراین ما نمی توانیم طوری عمل کنیم که بنیان خانواده را تضعیف کرده و جای آن را به بحث های دیگری بسپاریم.

میر حسین موسوی در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان  که نظر او را در خصوص برخی توهین هایی که در دوران اصلاحات به انقلاب، امام و دین صورت گرفت جویا شد ، ضمن تشکر از این دانشجو، گفت: آیا این دانشجویانی که در این مکان حاضر هستند سخن شما درباره نشریاتی که علیه انقلاب، امام و دین سخنانی گفته اند را تایید می کنند یا بر علیه آن شعار می دهند که در این لحظه دانشجویان فریاد زدند "دروغه، دروغه".

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خطاب به دانشجویی که سئوال خود را درباره نشریات دوران اصلاحات مطرح کرد افزود: شما باید سخن افراد فراوانی که در این مکان حاضر هستند را قبول کنید. بنده دلسوزی شما به عنوان یک مسلمان را تایید می کنم اما آیا این دانشگاه و دانشجویان آن این حرفهایی که می گویید حتی در صورت وجود آن قبول می کنند؟ آیا تکرار این موضوع از سوی شما خود یک گناه کبیره نیست؟

به گزارش مهر ، موسوی  در پاسخ به سئوال دانشجویی که پرسید آیا سخنان برخی افراد که معتقد بودند امام خمینی به تاریخ پیوسته را قبول دارید یا خیر، گفت: بنده همه وجود و شرافت خود و شرافت ملی را از وجود امام خمینی کبیر می دانم چرا شما موضوعی را که مردم به آن اعتقاد ندارند می خواهید مطرح کنید مردم متدین، معتقد و مسلمان هستند و امام را هم قبول دارند. کشور ما هم بر مبنای دین و خدا تشکیل شده است چرا شما می خواهید خلاف این موضوع را به اثبات برسانید.

در این لحظه دانشجویان موافق  میر حسین موسوی و مخالف او که ازدحام فراوانی را در تالار اجتماعی در دانشکده علوم دانشگاه اهواز بوجود آورده بودند با یکدیگردرگیر شدند و جو حاکم متشنج گردید.

میرحسین موسوی خطاب به دانشجویان تاکید کرد : نباید به دلیل مسائل سیاسی با یکدیگر درگیر شده و یکدیگر را مورد هجمه قرار دهید.

موسوی گفت : یکی از موارد مورد اختلاف را که در اصلاح قانون اساسی در سال 68  اصلاح شد این بحث بود که رئیس جمهور نمی تواند رای مردم را داشته باشد ولی فردی دیگر وظایفی را بر عهده گیرد و در برابر مجلس پاسخگو باشد. بنابراین اگر کسی مسئله را به غیر از این موضوع ربط دهد به نظر من تاریخ انقلاب را درست نخوانده است.

وی در پاسخ به سئوال دانشجویی که علت انجام اولین سفراستانی میر حسین به ایلام را جویا شد و آن را همانند سفر اول رهبر انقلاب دانست گفت: ما 5 استان جنگی داشتیم که بنده از تخریب آنها مطلع بودم . ایلام جزء استانهایی بود که مردم آن در زمان جنگ استانشان را ترک نکردند و در صحنه های مختلف انقلاب ایستادگی نمودند،  طبیعی است که رهبر معظم انقلاب که مدافع ارزش ها هستند با توجه به اطلاعی که از شرایط این استان داشتند اولین سفر خود را از ایلام آغاز کنند.

موسوی ادامه داد: بنده هم به دلیل رشادت های مردم ایلام اولین سفر خود را از ایلام آغاز کردم و این را یک علامت می دیدم.

وی در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان درباره شورای نگهبان و اعتقاد وی به اختیارات این شورا اظهار داشت: بنده عقایدی دارم که از طرح آن ابایی ندارم. شورای نگهبان نهادی مهم است که بر قوانین مجلس نظارت می کند و هیچ گونه بحثی درباره وجود خود این شورا و وظایف آن نیست.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان با تاکید بر اینکه بنده مخالف بحث نظارت استصوابی که در قانون اساسی آمده است هستم ولی آن را اجرا می کنم، خاطر نشان کرد: راه حل این موضوع وجود اکثریتی است که چیز دیگری می خواهند و این موضوع قطعا از نظر قانونی حل خواهد شد چرا که هیچ کس نمی تواند به دلیل قبول نداشتن یک قانون بر خلاف آن عمل کند.

کد خبر 860919

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha