به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، محمد زاری ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: تگرگ و بارندگی های اخیر اگر چه خساراتی بر بخش کشاورزی استان وارد کرد ولی خوشحالی مردم را به دنبال داشته است.
وی تصریح کرد: عملیات اجرائی ایستگاه تحقیقاتی، آموزش و ترویجی آبخوان بیرجند از سال 1375 شروع و در حال حاضر علاوه بر مهار نزولات جوی در یک عرصه 5000 هکتاری قادر است مهار کامل روانات سیلاب چهار رودخانه بهدان – خراشاد – نوفرست و مود را به وسیله 6 تورکینست و 51 کانال آبرسان و پخش به طول 118 کیلومتر (بندهای خاکی) و 173 دروازه سنگی – ملانی هدایت و پخش کند.
وی قدرت مهار سیلاب و بهره برداری از آن را در عرصه سه هزار هکتاری (عرصه های کاری) 64 متر مکعب در ثانیه ذکر کرد و افزود: تاکنون 8 میلیارد و 500 میلیون ریال در پروژه آبخوان بیرجند هزینه شده که بالغ بر 50 میلیارد ریال افزایش افزوده در برداشته است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی در ادامه گفت: در سطح عرصه سه هزار هکتاری پروژه آبخوان دشت بیرجند به منظور بررسی سازگاری های گیاهی در منطقه و ایجاد تفرجگاه و فضای سبز در حاشیه جاده اصلی بیرجند – زاهدان 25 هزار اصله نهال عمدتاً مثمر در قالب 18 گونه با عمر (12-7) سال استقرار یافته است.
زاری مهار و بهره برداری از سیلاب منطقه به میزان 11 میلیون متر مکعب، ایجاد جنگل دست کاشت، مراتع مشجر و احیاء 5000 هکتار از مراتع دشت بیرجند، تغییر شرایط زیست محیطی منطقه با گسترش و احیای پوشش گیاهی با وجود وزش بادهای 120 روزه از سمت شرق و شمال شرق، جلوگیری از خسارات ناشی از سیلاب های فصلی منطقه در شهر بیرجند، جبران بخشی از کمبود آب سفره زیرزمینی دشت بیرجند، ایجاد مرکز تحقیقاتی، آموزشی و ترویجی جهت استفاده مراکز آموزشی و علمی استان و کشور را از مهمترین اهداف پروژه آبخوان دشت بیرجند ذکر کرد.
نظر شما