۲۷ فروردین ۱۳۸۸، ۱۳:۵۹

گزارش خبری مهر/

جای خالی متولیان فرهنگ در مراسم روز سعدی/ برنامه های تکراری در راه

جای خالی متولیان فرهنگ در مراسم روز سعدی/ برنامه های تکراری در راه

شیراز - خبرگزاری مهر: زمانی که در نشست مطبوعاتی اطلاع رسانی برای مراسم یادروز سعدی فقط معاون فرهنگی بنیاد فارس شناسی حضور یافت، نمی توان انتظار داشت که که شائبه کم توجهی متولیان فرهنگ استان برای برنامه های مهم این چنینی ایجاد نشود

به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، امروز در بنیاد فارس شناسی نشست مطبوعاتی پیرامون برگزاری مراسم یاد روز سعدی در 30 فروردین ماه و یکم اردیبهشت ماه تشکیل شد اما در حالیکه انتظار می رفت متولیان و دست اندرکاران این برنامه به شکل جدی در نشست حضور یابند نه تنها مدیران حوزه فرهنگ بلکه مدیر بنیاد فارسی شناسی که پس از بهمن ماه سال گذشته یعنی زمان انتصاب به این سمت در هیچ نشستی خبری حضور نیافته و برنامه های بنیاد را هنوز تشریح نکرده است نیز حضور نیافت.

عدم حضور این دسته از مدیران و متولیان فرهنگی در نشست اطلاع رسانی در حالی خبرنگاران را به تعجب فرو برده بود که در پوستر برگزاری مراسم نامهایی نظیر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان میراث فرهنگی، صدا و سیما و... به چشم می خورد.

هرچند که معاون فرهنگی بنیاد فارس شناسی که یکی از پیشکسوتان عرصه فرهنگ و شعر استان فارس و کشور نیز به شمار می رود سعی کرد که تمام اطلاعات لازم برای برگزاری این مراسم را در اختیار خبرنگاران قرار دهد و به عنوان یک عنصر دلسوز تمام تلاش خود را برای برگزار کردن این مراسم انجام داده اما به نظر نمی رسد که عدم حضور سایر متولیان امر و یا حداقل مدیر بنیاد فارس شناسی چندان شایسته یادروز سعدی و مراسم این چنینی باشد.

عبدالرضا لطف اللهی معاون فرهنگی بیناد فارس شناسی در نشست امروز با خبرنگاران گفت: مراسم بزرگداشت یادروز سعدی مقارن شامگاه دوشنبه 31فروردین ماه ساعت 20 در آرامگاه شیخ اجل آغاز می شود و تا روز یکم اردیبهشت نیز ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در این شب سالار عقیلی با گروه خود برنامه موسیقی را نیز اجرا می کند، خاطرنشان کرد: در مراسم شب اول از سخنرانان و چهره های شاخصی نظیر حداد عادل، وزیر ارشاد، رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی، استاندار فارس و... نیز دعوت به عمل آمده تا در این شب سخنرانی هایی داشته باشند.

معاون فرهنگی بنیاد فارس شناسی خاطرنشان کرد: نشست علمی، مراسم گل افشانی آرامگاه سعدی، شب شعر شاعران و... از جمله سایر برنامه هایی بوده که در روز یکم اردیبهشت ماه برگزار می شود ضمن اینکه برای امسال کارتهایی تدارک دیده شده که در دو طرف آن اشعار و حکایاتی از سعدی درج شده که در اختیار علاقمندان قرار می گیرد.

لطف اللهی همچنین عنوان کرد: در آینده ای نزدیک با کمک مرکز سعدی شناسی برنامه هایی را برای ایجاد سعدی پژوهان جوان نیز خواهیم داشت که اطلاع رسانی های آن نیز به زودی صورت می گیرد.

برنامه های تکراری و فاقذ جذابیت/ مراسمی که فقط برگزار می شود

چنانچه نیم نگاهی به برنامه های سال گذشته یادروز سعدی انداخته شود به طور کاملا ملموسی می توان این نکته را درک کرد که برنامه ها از سال گذشته تا به امسال چندان تغییری نکرده و به جز موضوع کارت هایی که در آن آثار سعدی درج شده برنامه جدیدی را نمی توان در خلال برنامه ها مشاهده کرد.

از این گونه برنامه ریزی ها و پیش بینی های چنین استنباط می شود که متولیان امر در حوزه فرهنگ از اجرای چنین مراسمی فقط هدف برگزاری دارند و به جز این امر به دنبال نوآوری و کیفی سازی برنامه ها نیستند.

همواره در اجرای برنامه هایی نظیر یادروز سعدی و حافظ و بزرگداشتهای سایر شخصیت ها مراسمی با عنوان نشستهای علمی برگزار می شود که اغلب برای اساتید و متخصصان امر جذابیت دارد اما در کنار این نشستها، تمهیداتی برای نسل جوان جامعه دیده نشده است که طیف نوجوان و جوان تر جامعه امروز نیز با برنامه هایی ساده تر و غیر تخصصی تر با این مفاخر فرهنگی آشنا و به سوی آنان جذب شود.

به هر حال مراسم امسال یادروز سعدی نیز شاید با اندک تغییراتی برگزار می شود اما آنچه مهم است بها دادن به برنامه ها و توجه جدی به آن است که باید بیش از اکنون از سوی متولین فرهنگ شهری که مدعی عناوینی مانند شهر خلاق ادبی و پایتخت فرهنگی ایران هستند صورت گیرد.

کد خبر 861451

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha