۲۸ فروردین ۱۳۸۸، ۱۰:۰۶

انجام پیوند همزمان ریه و قلب برای اولین بار در کشور

انجام پیوند همزمان ریه و قلب برای اولین بار در کشور

رئیس پژوهشکده سل و بیماریهای ریوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از موفقیت محققان کشور در پیوند همزمان ریه و قلب در بیمارستان مسیح دانشوری خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی اکبر ولایتی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه دانشگاه شهید بهشتی در حوزه پیوند ریه در کشور از نظر تعداد پیوندها و میزان موفقیتی که کسب کرده پیشتاز است، گفت: فعالیت در زمینه پیوند یک ریه از سال 79 و پیوند دو ریه از سال 1385 در کشور آغاز شد.

وی اضافه کرد: این اقدام با توجه به اینکه اغلب بیماریهای قلب چه مادرزادی و چه اکتسابی هر دو ریه را گرفتار می کند، برای ایجاد سلامت در کشور حائز اهمیت است.

رئیس پژوهشکده سل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: اگر یک ریه تعویض شود و ریه دیگر بیمار باقی بماند ریه تعویض شده نیز مجددا بیمار می شود که در نتیجه مشکلاتی را برای بیمار ایجاد می کند. بنابراین ایده آل آن است که پیوند دو ریه همزمان صورت گیرد.

ولایتی با تاکید بر اینکه پیوند دو ریه در دنیا کار مشکلی است، اظهار داشت: با این حال در سال 85 در این زمینه اقداماتی صورت گرفت و ما تاکنون موفق شدیم تعداد 9 مورد پیوند دو ریه انجام دهیم و آخرین مورد آن 48 ساعت گذشته بود که توام با پیوند همزمان قلب بوده است.

وی در این باره توضیح داد: پیوند قلب و دو ریه بر روی یک دختر 12 ساله مبتلا به بیماری مادرزادی قلب انجام شد. ریه این بیمار بر اثر بیماری پیشرفته قلب تخریب شده بود و برای اینکه زنده بماند باید علاوه بر پیوند قلب، هر دو ریه نیز تعویض می شد. این عمل در بیمارستان مسیح دانشوری انجام گرفت و اکنون 48 ساعت از این عمل می گذرد و تاکنون حال بیمار مساعد است.

رئیس پژوهشکده سل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه که تاکنون این اقدام در کشور سابقه نداشته است و در منطقه نیز بر طبق اطلاعات به دست آمده سابقه نداشته، اضافه کرد: همین که این کار انجام شد و این فرد پس از پیوند از بیهوشی درآمد و 48 ساعت است که زندگی می کند موفقیت ارزشمندی است.

وی پیوند ریه را در دنیا از سخت ترین پیوندها دانست و تاکید کرد: حال اگر این پیوند مربوط به دو ریه و توام با پیوند قلب نیز باشد عملا می توان گفت که از جدی ترین،  مهمترین و افتخارآمیز ترین کارهایی است که در حوزه پیوند صورت گرفته است و در دنیا هم به ندرت انجام می شود.

ولایتی به میزان موفقیت این عمل اشاره کرد و اظهار داشت: پیوند قلب و ریه همزمان چون اولین تجربه ما است هنوز نمی توانیم سخنی مبتنی بر واقعیت ارائه داد. باید زمان بگذرد تا یک عدد تقریبی و درستی ارائه شود. اما در دنیا جز سخت ترین کارها است و هر کاری هر قدر سخت تر باشد میزان موفقیت آن نیز کمتر است.

وی ابراز امیدواری کرد: جز کشورهایی باشیم که بالاترین میزان موفقیت را در این زمینه کسب کرده است.

به گفته رئیس پژوهشکده سل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال حاضر ایران در زمینه پیوند دو ریه 70 درصد موفقیت داشته است که این رقم قابل مقایسه با آمار کشورهای پیشرفته دنیا است.

کد خبر 861749

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha