به گزارش خبرنگار مهر، چهارشنبه شب هفته گذشته هتل المپیک میزبان نشست مشترک محمد علی آبادی رئیس سازمان تربیت بدنی، سخنگوی وزارت امور خارجه، روسای فدراسیونهای ورزشی و مدیران ستاد برگزاری دومین دوره بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی با سفرای کشورهای اسلامی و رایزنهای فرهنگی سفارتخانه های مستقر در تهران بود.
مراسم چهارشنبه شب که برای میزبانی از حداقل 41 سفیر یا نمایندگان آن پیشبینی شده بود در شرایطی آغاز شد که تعداد خارجیهای شرکتکننده خیلی کمتر از تعداد دعوتنامههای ارسالی بود. حضور تنها 20 سفیر یا نمایندگان آنها در نشستی که ایرانیها به عنوان برگزارکنندگان مسابقاتی که مسلمانان تنها شرکتکنندگان در آن به حساب میآیند علامت سوال بزرگ دیگری را به پرونده این بازیها اضافه کرد.
علامت سوالی که حسن میرزا آقابیگ به عنوان دبیر اجرایی دومین دوره بازیهای کشورهای اسلامی سوال مربوط به آن را اینگونه به خبرنگار مهر پاسخ داد: "تعداد شرکتکنندگان ملاک ارزیابی جلسه نیست. درست است که تنها از 20 سفارتخانه مهمان داشتیم اما مهم این است که در این جلسه به آنچه هدف و خواست ما بود رسیدیم. چرا که در محیطی کاملا دوستانه توانستیم اهمیت بازیها را یادآوری کنیم. اعلام آمادگی شفاهی مصریها هم نتیجه جلسه اخیر است که البته رایزنیهای مربوط به آن توسط مهندس علی آبادی و طی گفتگو با سفیر مصر انجام شد."
در حالی که قرار بود 41 نماینده خارجی در این همایش شرکت کنند، این تصویر گویای حضور نمایندگان کشورهاست
چرا از مجموع 41 کشور اسلامی که در ایران وزارتخانه دارند تنها 20 نفر در نشست هفته پیش شرکت کرده بودند؟ میرزاآقابیگ در پاسخ به این سوال اظهار داشت:" بسیاری از کشورها آمادگی رسمی خود را برای حضور در این رقابتها اعلام کردهاند. سفرای این کشورها در جلسه فوق غایب بودند. به نظر می رسد نیازی هم به حضور آنها نبود. بیشتر کسانی در این نشست حاضر شده بودند که هنوز اعزام کاروان ورزشی کشور آنها به تورنمنت ایران نهایی نشده است."
به گزارش خبرنگار مهر، هنوز تعجب حاصل از استقبال کم سفرای شرکت کننده در نشست مربوط به بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی به چشم میآمد که ترک جلسه از سوی سفیر الجزایر و همراه وی اوضاع را نگران کننده تر کرد.
نصرت الله جعفریان دبیر کمیته بینالملل ستاد برگزاری دومین دوره بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی مشغله کاری و حضور در جلسات داخلی سفارتخانه را دلیل احتمالی نیمهکاره گذاشتن این نشست توسط سفیر الجزایر میداند اما چه برنامهای مهمتر از دعوت رسمی برای حضور در بزرگترین رویداد ورزشی - اسلامی جهان برای کشوری که یکی از 57 کشور مسلمان جهان است؟
به هر حال برگزارکنندگان دومین دوره بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی به دنبال اعلام حمایت مالی برای کمک به کشورهای بی بضاعت یکی دیگر از برنامه های خود را جهت افزایش تعداد کشورهای متقاضی حضور در پیکارهای تهران، اصفهان و مشهد اجرا کردند تا شاید از این راه جدید بتوانند افزایش تعداد شرکتکنندگان و نزدیک شدن آن به 55 کشور که در نخستین دوره این رقاب ها (عربستان) شرکت داشتند را سبب شوند.
دومین دوره بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی در حالی از 24 مهرماه در سه شهر ایران آغاز خواهد شد که در فاصله کمتر از شش ماه مانده به این رویداد بزرگ، میزبانی کشورمان نگران کننده به نظر می رسد اما مسئولان از عادی بودن شرایط خبر می دهند.
نظر شما