به گزارش خبرگزاری مهر، فریدون همتی، با بیان این مطلب افزود: مطابق اصل 55 قانون اساسی و بند ج ماده یک قانون دیوان محاسبات،بند ب ماده 36 قانون دیوان محاسبات و ماده 6 قانون تفریغ بودجه سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی،تکلیف تهیه تفریغ بودجه سالانه را بر اساس مبانی قانونی فوق برعهده دیوان محاسبات گذاشته شده است.
وی اظهارداشت: گزارش تفریغ بودجه، محصول یافته های حسابرسی صدها حسابرس در تمام دستگاه هایی است که به نحوی از بودجه عمومی کل کشور استفاده می کنند، این رسیدگی ها همراه با اظهارنظرها جمع آوری می شود و طبق قانون، وزارت اقتصاد موظف است تا پایان آذر گزارش صورتحساب عملکرد همه دستگاه هایی را که از بودجه عمومی کشور استفاده می کنند در اختیار دیوان محاسبات قرار دهد.
او ادامه داد: پس از این، اطلاعات دیوان محاسبات با گزارش آنها تطبیق پیدا می کند و انحرافات استخراج می شود.
معاون حقوقی دیوان محاسبات وی تصریح کرد: زمانی که گزارش تفریغ بودجه و یافته های حسابرسی دیوان محاسبات جمع آوری شد، در قالب برنامه های زمانبندی شده ، حسابرس ها و معاونت های فنی تخصصی مربوطه در هیئت عمومی حضور می یابند و از تک تک گزارش های خود که مطابق با بندها و احکام قانون بودجه است دفاع می کنند و زمانی که هیئت عمومی از گزارش آنها قانع شد، رای به رد یا تایید آن گزارش می دهد.
همتی با اشاره به اینکه هیئت عمومی دیوان محاسبات کشور در سال گذشته بیش از 12 جلسه 4 ساعته تشکیل داد، خاطرنشان کرد: هیئت عمومی متشکل از رئیس کل، دادستان دیوان محاسبات و 12 مستشاری که توسط کمیسیون برنامه و بودجه انتخاب شده اند تشکیل می شود ، که صاحب رای درجلسه هستند.
وی گفت: همه مواردی که در تفریغ بودجه می آید، مورد به مورد در هیئت عمومی بررسی می شود، معاونت فنی و حسابرسان کل از یافته های حسابرسی خود دفاع می کنند و در هیئت تصویب می شود، بنابراین تمام محتوای گزارش تفریغ بودجه در هیئت عمومی در بیش از 12 جلسه شبانه روزی که برای تصویب این گزارش تشکیل شد، بررسی شده است.
او افزود : تمام موارد از نظر تخلف در هیئت عمومی تائید شده و طبق قانون ما مکلف هستیم پس از آنکه گزارش تفریغ بودجه در هیئت عمومی به تصویب رسید ، یک نسخه از گزارش را به مجلس تقدیم کنیم تا مجلس به اطلاع عموم برساند.
معاون پارلمانی دیوان محاسبات تصریح کرد: به موازات ارسال گزارش تفریغ بودجه برای مجلس و بعد از تایید شدن تخلفات در هیئت عمومی دیوان محاسبات، حسابرسان کل ذیربط موظف اند مستندات قانونی این تخلفات را تهیه و به دادستانی دیوان محاسبات ارائه کنند، در دادسرای دیوان محاسبات هم توسط دادیارها دادخواست صادر و به رئیس کل دیوان محاسبات ارجاع می شود تا رئیس کل به هیئت های مستشاری جهت صدور رای ارجاع دهد.
همتی افزود: پس از صدور رای در هیئت های مستشاری، اگر خوانده پرونده یا دادستان دیوان محاسبات به رای صادر شده اعتراض داشته باشند، در مرحله تجدید نظر با حضور نماینده قوه قضاییه که رئیس محکمه است، پرونده مورد بررسی مجدد قرار می گیرد و رای آنجا نهایی است.
وی در ادامه تاکید کرد: روال تهیه، تنظیم و محتوای تفریغ بودجه سال 86 که هفته گذشته در مجلس شورای اسلامی قرائت شد، مانند تجربه سال های گذشته و بر مبنای قوانین و مقررات موضوعه بوده و هیچ تغییری نداشته است.
معاون حقوقی و پارلمانی دیوان محاسبات اظهار داشت: اینکه برخی ابهام ایجاد می کنند که گزارش تفریغ در هیئت عمومی تصویب نشده کذب محض است، کسانی هم که می گویند گزارش نقص فنی دارند، تاکنون مصادیق نقص را در هیچ یک از این ادعاها مطرح نکرده اند.
همتی افزود: عده ای هم نگران تاثیرات سیاسی این مسئله هستند که ما اعلام می کنیم آمادگی داریم در جلسات مناظره ای که در رسانه ها برگزار شود، مورد به مورد گزارش ها را با منطق حسابرسی برای افکار عمومی توضیح دهیم وصرفا وظیفه و تکلیف قانونی را انجام داده ایم و جایز نمی دانیم از محتوای تفریغ له یا علیه کسی استفاده شود.
وی با بیان این مطلب که بر صحت، دقت و تخصصی بودن گزارش تفریغ بودجه تاکید داریم و اعلام می کنیم که این گزارش به دور از هر گونه نگاه سیاسی تهیه شده است، تصریح کرد: به افکار عمومی اطمینان می دهیم که دیوان محاسبات مانند سال های گذشته در چارچوب وظیفه قانونی خود عمل کرده تنها با این تفاوت که این گزارش امسال به موقع و قبل از لایحه بودجه به مجلس ارایه شده است تا از نتایج این گزارش برای تصمیم گیری بهتر استفاده شود .
همتی همچنین با اشاره به اینکه قرائت گزارش تفریغ بودجه بر عهده مجلس است و به دیوان محاسبات ارتباطی ندارد، افزود: امیدواریم تمام جریان های سیاسی کشور هم در ارتباط با این گزارش انصاف به خرج دهند و از وارد کردن شائبه های سیاسی به این مسئله در اظهار نظرهای خود خودداری کنند.
نظر شما