۳۰ فروردین ۱۳۸۸، ۱۸:۰۱

از سوی الهام مطرح شد:

انتقاد از رویکرد دیوان محاسبات به قوه مجریه/ برخی اساسا با دولت نهم مخالفند

انتقاد از رویکرد دیوان محاسبات به قوه مجریه/ برخی اساسا با دولت نهم مخالفند

سخنگوی دولت با اشاره به گزارش دیوان محاسبات درباره تفریغ بودجه 86 کل کشور، از رسیدگی سریع این دیوان به تفریغ بودجه استقبال کرد و گفت : دولت از اصل شفافیت و سرعت در رسیدگی به تفریغ بودجه حمایت می کند اما حرف عجولانه و مبهم جز بد نام کردن دولت و افزایش شائبه‌های بیجا بین مردم سودی ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامحسین الهام، سخنگو و رییس شورای اطلاع رسانی دولت در یازدهمین نشست شورای هماهنگی مدیران کل روابط عمومی دستگاه های اجرایی، اظهار داشت: فعل و انفعالاتی که پیرامون گزارش تفریغ بودجه 86 از جمله زمان و نحوه اعلام آن رخ داده، بهانه ای برای تشدید حملات رسانه ای و انتخاباتی علیه دولت شده است، درحالی که وظیفه دیوان محاسبات بررسی با دقت و موشکافانه عملکرد مالی دولت و پرهیز از عجله و تحت فشار قرار گرفتن در این امر است.

سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه مردم به پاکی و پرکاری دولت نهم اذعان دارند، از ارائه اطلاعات ناقص، به نام گزارش تفریغ بودجه توسط دیوان محاسبات انتقاد کرد و گفت: بالاخره اگر پولی نیست باید مشخص شود کجا رفته، در حالی که وزارت نفت می گوید اسناد را به دیوان ارائه داده و دیوان هم با تایید دریافت اسناد اعلام نتایج رسیدگی به آن را به بعد واگذار می کند چنین مواضعی به روند قانونی و دقیق کار لطمه می زند.

الهام افزود: هر دستگاهی که عملکردش در گزارش دیوان محاسبات کشور زیر سئوال رفته، بر اساس قانون حق دارد خواستار قرائت پاسخ خود از تریبون مجلس شود و من اطلاع دارم که برخی دستگاهها سال گذشته پس از ارائه متن اولیه گزارش تفریغ بودجه 86 به کمیسیون بودجه مجلس، با کارشناسان دیوان جلساتی داشته و پاسخ ها و اسنادی داده اند و صورت جلساتی هم تنظیم شده اما متاسفانه دیوان این پاسخ ها را لحاظ نکرده و همان متن اولیه در مجلس قرائت شده است.

‌وی ادامه داد: این حق دولت است که از عملکرد خود دفاع کند و لذا دستگاه‌های اجرایی باید گزارش هایی مستدل و منسجمی از عملکرد دستگاه های ذیربط تهیه کنند تا براساس آیین نامه داخلی مجلس در صحن علنی قرائت شود.

رییس شورای اطلاع رسانی دولت، در بخش دیگری از سخنان خود از زحمات روابط عمومی های دستگاه های اجرایی در سه سال و نیم گذشته قدردانی کرد و گفت: برغم تلاش‌ های صورت گرفته، هنوز در تراز کاری دولت، مطالبات از روابط عمومی ها بالاست چرا که دولت نهم با طیف گسترده ای از مخالفان سازمان یافته مواجه است و در هیچ دوره ای، فضای رسانه ای به این شدت و نوع، علیه دولت وجود نداشته است.

الهام بخشی از بی بند و باری کنونی در فضای رسانه‌ای را مشابه سال های 58 و 59 دانست که گروه‌های معاند، جنگ سیاسی با نظام شکل داده بودند و فشار همه جانبه ای بر خط امام و انقلاب وارد می کردند.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت افزود: در دوره اصلاحات، در دل دولت و کارگزاران حکومتی دامنه مطبوعات را توسعه دادند و فضای عمومی، فضای حمایت از دولت بود و رسانه منتقد و فضای نقد و انتقاد بسیار محدود بود.

سخنگوی دولت همچنین گفت: گفتمان دولت نهم خطر زاویه داشتن برخی رسانه‌ها با نظام به شکلی که در دوران اصلاحات بود را جمع کرد ولی نباید فراموش کرد که امروز مخالفان دولت نهم با گفتمان دولت مخالفند و با مبانی خود، ‌کارکرد دولت را نقد می کنند.

وی موفقیت‌های دولت را ناشی از صداقت رفتاری آن و رابطه مستقیم رییس جمهور و دولتمردان با مردم دانست که خلاء رسانه ‌ای موجود را پوشانده و افزود: رئیس جمهور همچون رسانه ‌ای سیار و شفاهی به طور مستقیم با مردم رابطه برقرار کرده و اکنون خود یک رسانه است.

الهام با بیان اینکه بخشی از منتقدان، ‌مخالف قسم خورده ای هستند که دولت هر چه تلاش کند حرف خود را می زنند، افزود: آنها اساسا می خواهند دولت نهم نباشد و تمام تلاش خود را برای نفی دولت و ساقط کردن آن به کار بسته اند.

سخنگوی دولت ادامه داد: از سوی دیگر البته برخی منتقدان منصف اند و با عدل و انصاف نقد می کنند که باید مواضع آن ها را جدی بگیریم چرا که نقد آنها نعمت است و دولت باید خود را در محک آیینه آن ها ببیند و اشتباهات موجود را اصلاح کند زیرا برخی ‌تصمیمات صحیح دولت شاید در مقام عمل و اجرا دچار انحراف شود که با نقد آنها اصلاح خواهد شد.

رییس شورای اطلاع رسانی دولت، شتاب کاری دولت نهم را بسیار بالا توصیف کرد و خواستار شتاب گرفتن سرعت عمل روابط‌ عمومی‌ها در همین چارچوب شد و اظهار داشت: کارکردهای دولت، موجب توقع بیشتر از روابط‌ عمومی‌هاست و لذا نگاه مردم به دولت و ارزش ها تغییر کرده و در چنین فضایی روابط‌ عمومی‌ها باید موفقیت‌ها را اطلاع ‌رسانی کنند و به شبهات و انتقادات مطرح شده پاسخ دهند.

وی در عین حال برخی مشکلات ساختاری را نیز مانعی بر سر راه فعالیت روابط ‌عمومی‌ها توصیف کرد و گفت: علیرغم این مشکلات ساختاری که دولت نهم در حال برطرف کردن آن هاست، نگاه کهنه و سنتی به روابط‌ عمومی‌ها نیز باید تغییر کند و روابط‌ عمومی‌ها نیز باید خودشان را باور کنند.

سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به نام گذاری سال 88 به نام "حرکت به سوی اصلاح الگوی مصرف"، مخاطب اصلی این نامگذاری از سوی رهبر معظم انقلاب را دستگاه های اجرایی دانست و خواستار فرهنگ سازی برای اصلاح مدیریت مصرف در سه حوزه با اولویت بیشتر یعنی آب و نان و انرژی شد.

وی جلوگیری از ریخت و پاش و هزینه‌های زاید در برخی سمینارها و مناسبات را نمودی از اصلاح الگوی مصرف دانست.

در این نشست همچنین از تعدادی مدیران کل سابق روابط عمومی وزارتخانه و سازمانها که در ماههای اخیر جای خود را به همکاران جدید سپرده اند، تشکر و قدردانی شد.

کد خبر 863420

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha