کوروش کمالی سروستانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت طرح تدوین دانشنامه درباره شاعران بزرگی مانند سعدی گفت: تدوین دانشنامه تخصصی پیرامون شاعران و نویسندگان بزرگ جهان در دنیای غرب سالهاست که در جهت شناختن و شناساندن شخصیت، تاریخ و آثار شاعران و نویسندگان بزرگ در حال تدوین است.
وی افزود: شاعران بزرگی چون شکسپیر، گوته، دانته، شیلر و هومر دارای دانشنامهها و فرهنگهای گوناگونی با رویکردهای مختلف تاریخی، فرهنگی، جغرافیایی، زبانشناسی، هنری، هرمنوتیک و تطبیقی هستند و تنها یک پژوهش مختصر در سایتهای اینترنتی مربوط به این بزرگان ما را با فهرست منابع متعدد آشنا میکند.
سروستانی اضافه کرد: در مورد شاعران بزرگ زبان فارسی اگر چه پژوهشهای ارجمند تکنگاری، تطبیقی و نقادانه تدوین و چاپ و منتشر شده است اما تا کنون هیچ یک از شاعران دارای دانشنامه مستقل و تخصصی نیستند.
کمالی با اشاره به کارنامه سعدی پژوهی در ایران و تاکید بر ضرورت پرداختن به سعدی و آثار او خاطرنشان کرد: تعداد مقالات نوشته شده موجود پیرامون سعدی از سال 1300 تا کنون از مرز 1000 مقاله نمیگذرد و تعداد کتابهای منتشر شده نیز در همین فاصله زمانی بیش از 230 عنوان نیست.
رئیس مرکز سعدیشناسی ادامه داد: تدوین دانشنامه تخصصی جهت ارایه کلیه اطلاعات مورد نظر پیرامون سعدی به شکل بنیادین، علاوه بر آشنایی علاقمندان با کلیات مباحث مربوط به موضوع، متخصصان را به منابع اصلی تحقیق راهنمایی میکند.
وی با اشاره به اقداماتی که تا کنون در این باره انجام شده است، افزود: تا کنون ما موفق شدهایم که بر اساس مطالعات انجام شده و نیز کلیات سعدی مدخلهای اولیه دانشنامه را برگزینیم و رایزنیهای اولیه با اعضای هیئت علمی این دانشنامه صورت گرفته است و تدوین مقالات از امسال آغاز خواهد شد.
نظر شما