پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۴ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۲:۰۸

توافق ترکیه و ارمنستان برای تهیه نقشه راه جهت حل اختلافات

توافق ترکیه و ارمنستان برای تهیه نقشه راه جهت حل اختلافات

وزارت خارجه ترکیه با صدور بیانیه ای از تهیه یک نقشه راه جامع برای عادی سازی روابط با ارمنستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، در این بیانیه آمده ترکیه و ارمنستان با میانجیگری سوئیس با جدیت در حال همکاری هستند تا روابط خود را عادی کنند.

بر اساس این گزارش، توافق ایروان و آنکارا چند هفته پس از آن که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا خواستار حل این موضوع شد و در آستانه‌ سالگرد کشتار ارامنه توسط امپراطوری عثمانی در سال ‌١٩١٥ به امضا رسید.

توافق حاصل شده میان ارمنستان و ترکیه با استقبال کشورهای دیگر از جمله اتحادیه اروپا همراه شده است.

مرز میان ترکیه و ارمنستان از سال 1990 بسته است. 

ایروان معتقد است که کشتار ارامنه در سال 1915 توسط دولت عثمانی در جنگ اول جهانی نسل کشی بوده و برخی کشورها نیز این گفته را قبول دارند، اما ترکیه به شدت با نسل کشی خواندن این واقعه مخالف است و حتی درباره این موضوع چالشهای زیادی را نیز با آمریکا داشته است.

اگرچه‌ ترکها قبول‌ دارند که‌ تبعید ارامنه‌ به‌ سوی‌ سوریه در سال‌ 1915 سبب کشته ‌شدن‌ چند صد هزار نفر شد، اما با این‌ استدلال‌ که‌ ارائه‌ ارقامی‌ چون‌ 5/1 میلیون‌ کشته‌ خیلی‌ اغراق ‌آمیز است‌؛ هرگونه‌ اقدام‌ به‌ نسل ‌کشی‌ را مردود می‌ دانند به‌ همین‌ منوال‌ جمهوری‌ ترکیه‌ به‌ عنوان‌ وارث‌ امپراتوری‌ عثمانی‌ این‌ موضوع‌ را رد می ‌کند که‌ امپراتوری‌ یاد شده‌ به‌ ط‌ور ارادی‌ و از روی‌ تصمیم‌ قبلی‌ فرمان‌ قتل‌ عام‌ ارامنه‌ را صادر کرده‌ باشد.       

کد خبر 866238

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha