به گزارش خبرنگار مهر، مهندس میرحسین موسوی ، صبح شنبه به مناسبت اولین روز از هفته کارگر ، در جمع کارگران و اعضای خانه کارگر در حرم مطهر امام خمینی(ره) به سخنرانی و بیان دیدگاههای اقتصادی خود پرداخت.
وی با اشاره به سخنان تاریخی امام راحل(ره) در اردیبهشت 1358 در خصوص منزلت کار و کارگر، گفت: بهترین تعبیر ممکن را حضرت امام(ره) در مورد کارگران دارند که گفتند "خدا هم کارگر است"، با این کلام امام، ملت ما به منزلت و جایگاه کار و کارگر پی بردند.
داوطلب نامزدی در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به معضل " عدم ثبات" در دولت نهم، گفت: بی ثباتی سیاسی، منجر به بی ثباتی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی می شود، مثلا در طی 4 سال، 4 بار ریاست بانک مرکزی و بانک ملی تعوض می شود، یا مدیریت تامین اجتماعی به همین شکل 4 بار عوض می شود، اینها نشان از بی ثباتی است که تبعات سیاسی-فرهنگی و اقتصادی فراوانی را برای کشور دارد.
موسوی اظهار داشت: ثبات فرهنگی و حل مشکلات فرهنگی، وقتی ایجاد می شود که ثبات در سیاست های اقتصادی و سیاسی وجود داشته باشد.
نخست وزیر دوران دفاع مقدس در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه "من از مشکلات کارخانه ها و کارگران مطلع هستم" گفت: هیچ کس نمی تواند ادعا کند مشکلات امروزی ما بخاطر عدم وجود منابع کافی است، مشکل ما به هیچ وجه کمبود منابع نیست، ما در سالهای اخیر حداکثر درآمدی را که می توانستیم داشته باشیم و حتی تصورش را هم نمی کردیم، در دست داشتیم اما بخاطر بی ثباتی در سیاست ها، نتوانستیم از این درآمدها برای اصلاح امور استفاده کنیم.
موسوی با تاکید بر ضرورت احیای فرهنگ تولید و بازتعریف روابط کارگر و کارفرما، از واردات بی رویه به عنوان " سم مهلکی" که اقتصاد کشور را تخریب می کند، نام برد.
میرحسین موسوی، سیاست های دولت نهم را فاقد دیدگاه بلندمدت و کلان توصیف کرد و گفت: بسیاری از طرح هایی که در این سالها اجرا شده است، آنی و کوتاه مدت بوده است که باعث ایجاد تورم فعلی در کشور شده است.
وی طرح بنگاههای زود بازده را یکی از این طرح ها نامید و گفت: دود تورم به چشم افراد ثروتمند نرفته است، بلکه اقشار زحمت کشی مثل کارگران، از این تورم شدید، متضرر شده اند.
داوطلب نامزدی در انتخابات دهم ریاست جمهوری گفت: نهادهای قوی کارگری باید در کنار نهادهای کارفرمایی وجود داشته باشد و نباید از تشکل ها و نهادهای کارگری ترسید، دولت باید هماهنگ کننده بین کارگر و کارفرما باشد و امروز نبودن سازوکار هماهنگ کننده بین کارگر و کارفرما یکی از مشکلات اساسی ماست.
وی با اشاره به شرایط اول انقلاب و دوران دفاع مقدس گفت: شاهد بودیم که در آن شرایط سخت، نهادهای کارگری از نظام حمایت کردند و بسیاری از بحران ها را رفع کردند.
موسوی با اشاره به درآمدهای نفتی ایران در سالهای اخیر گفت: این درآمدها باید صرف اشتغال و برنامه های بلند مدت می شد، نه اینکه در خدمت اغراض سیاسی کوتاه مدت، صرف شود.
وی از سازمان تامین اجتماعی خواست تا دست از "کارهای سیاسی" در این نهاد بردارد.
موسوی در بخش پایانی سخنان خویش، با اشاره به اعتراضات صنفی کارگران در سالهای اخیر، گفت: نباید فشار به جایی برسد که کارگران از زندگی سیر شوند و عاصی گردند.
نظر شما