به گزارش خبرگزاری مهر، این تیم بین المللی به سرپرستی دانشگاه جان موریس لیورپول با مشاهده جرم ستاره ای RS Oph در صورت فلکی "مار افسای" دریافتند که این ستاره از اواخر قرن گذشته یک سری از انفجارات و طغیانها را داشته است. نخستین فوران RS Oph در سال 1985 اتفاق افتاده است.
RS Oph شامل یک کوتوله سفید، یک ستاره مرده در اندازه های زمین که در مدار اطراف یک ستاره بزرگتر می چرخد که غول قرمز نامیده می شود.
به علت نزدیکی این دو جرم ستاره ای، کوتوله سفید گازهای غنی از هیدورژن را از لایه های خارجی تر غول قرمز جذب می کند و هر 20 سال یکبار که حرکت خود را به دور آن کامل می کند گازهای روی سطح کوتوله سفید به سبب انفجارات گرمای هسته ای جمع شده و فوران می کنند.
حداکثر روشنایی ناشی از انفجار RS Oph بیش از 100 هزار برابر روشنایی خورشید است. در این فوران، حجم بالایی از مواد معادل جرم زمین با سرعت چند هزار کیلومتر بر ثانیه در فضای اطراف گسترده می شود.
براساس گزارش ساینس دیلی، این ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل 155 رصد را در مدت 449 روز پس از انفجار انجام دادند.
در این رصدها مشخص شد که مواد فوران شده از این ستاره به شکل جبابهای دوتایی با ساختاری شبیه به بادام زمینی با سرعت بین هزار تا سه هزار کیلومتر بر ثانیه در فضا حرکت می کنند.
نظر شما