به گزارش خبرنگار مهر در سمنان، شورایعالی انقلاب فرهنگی با توجه به هدف قراردادن هویت فرهنگی و تاریخی ملت ایران از سوی استکبار جهانی و برخی از کشورهای همسایه و تلاش آنان برای تحریف نام تاریخی خلیج فارس به پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی اقدام به نامگذاری روز ملی خلیج فارس در تقویم ایران کرده است.
خلیج فارس و نام پرتوافکن آن میراث گرانسنگ ایرانیان باستان است. میراثی که ایرانیان آزاداندیش روزگار کهن برای فرزندان خود به یادگار گذاشته اند تا مایه فخر و مباهات نسلهای بعدی باشد و ایرانیان همواره به خاطر آورند که نمادهای میهنی و ملی آنان که با پوششی از باورهای ژرف دینی و الهی مزین و متبرک شده در همیشه تاریخ موجب بالیدن آنان بوده و خواهد بود.
نام خلیج فارس در دل تاریخ
از آن هنگام که تاریخ بشر مکتوب شد و جغرافی به گونهای علمی در مقیاس با سطح و حد تحقیق و مطالعه در دوران باستان مورد بررسی قرار گرفت، نام خلیج فارس جزء چهار دریای شناخته شده بوده که به اعتقاد یونانیان کهن همگی از یک اقیانوس عظیم به وسعتی معادل همه آبهای جهان سرچشمه میگرفتند و بسیار پیش از آنکه داریوش هخامنشی امپراتور ایران در کتیبههای خود از دریای پارس سخن براند، حتی غیر ایرانیان هم این پهنه آبی را با نام پارس میشناختند.
خلیج پارس نامی است به جای مانده از کهنترین منابع که از سدههای پیش از میلاد سر بر آورده است و با پارس و فارس، نام سرزمین ملت ایران گره خورده است.
یک کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار مهر در سمنان گفت: خلیج فارس به عنوان یکی از حوزه های نفوذی ایران و در مالکیت ایران به شمار می رفت.
دکتر حسین متفکر افزود: نام خلیج فارس در تمام دوران به اسم خلیج فارس بوده است، در اسناد سازمان ملل و اسناد عربی هم این مسئله عنوان شده است.
وی با بیان اینکه این منطقه به عنوان چهار راه تجارت و بازرگانی مطرح بوده است، گفت: با وجود تمام اسناد معتبر و رسمی موجود در خصوص "خلیج فارس" در سالهای اخیر بارها در سایتهای به ظاهر معتبر از عنوان جعلی "خلیج عربی" استفاده شده است. گرچه در برابر اسناد معتبر تاریخی و فشار افکار عمومی به سرعت مجبور به اصلاح خطای خود شدهاند.
خلیج فارس مهمترین منطقه استراتژیک جهان
کشورهای حاشیه خلیج فارس باید بدانند که ایران در تامین امنیت، آرامش و آسایش منطقه خلیج فارس تاثیرگذارترین کشور است و جمهوری اسلامی ایران به دنبال پیشرفت و صلح کشورهای حاشیه خلیج فارس بدون حضور کشورهای بیگانه و متجاوز است.
هیج منطقه ای در جهان به اندازه خلیج فارس اهمیت استراتژیک ندارد و خلیج فارس مهمترین منطقه استراتژیک جهان است.
این کارشناس امور بین المللی اظهار داشت: 60 تا 65 درصد ذخایر اثبات شده نفت و 42 درصد ذخایر گاز جهان در این منطقه واقع شده است و خلیج فارس محور ارتباطی سه قاره اروپا، آفریقا و آسیا است.
حسین متفکر با اشاره به نقش و جایگاه کشورهای حاشیه خلیج فارس و قدرت ایران در منطقه گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری باثبات و دارای قدرت سیاسی و نظامی تاثیرگذار در این منطقه است.
وی به نقش خلیج فارس در مبادلات کالا و انرژی، وضعیت فرهنگی و تمدنی و تاثیرگذار اقتصادی این منطقه اشاره کرد و گفت: این منطقه از نظر فرهنگی، اقتصادی، نفت و گاز و ابعاد مختلف نقش مهمی را در جهان ایفا می کند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: خلیج فارس به عنوان یکی از مراکز مهم جهان است که در مرکزیت جهان اسلام واقع شده است و ایران کشور حاکم بر آن است که اهمیت این منطقه باعث شده است دشمنان جهان اسلام به دنبال این باشند که این منطقه را سیطره خود قرار دهند.
وی با اشاره به اینکه وزیر مختار انگلستان در 197 سال قبل اهمیت این منطقه را عنوان و تصرف این منطقه را عاملی برای جلوگیری از اتحاد جهان اسلام عنوان کرده بود، تصریح کرد: هر اندازه که جلوتر می رویم اهمیت خلیج فارس بارزتر می شود.
به گفته وی، دو کانون اصلی انرژی در خزر و خلیج فارس واقع شده است که هر دو در کشور ایران واقع شده و این منطقه در آینده قلب جهان خواهد بود.
کارشناس ارشد روابط بین الملل تاکید کرد: دشمن با عناوین مختلف در صدد ایجاد اختلاف در این منطقه است که با تولید مفاهیم این اقدام را آغاز کرده است.
متفکر ادامه داد: دشمنان به این مسئله آگاه هستند که اسلام با رویکرد ایران می تواند فلسفه سیاسی غرب را به چالش بکشد و با تهاجم و شبیخون فرهنگی و البته عقب نشینی فرهنگی تلاش می کنند تا قدرت ایران را در منطقه تضعیف کنند.
خلیجفارس سندی ماندگار از هویت پرشکوه ایران
این کارشناس مسائل بین المللی با بیان اینکه خود خلیج فارس می تواند تاثیرگذار در اقتدار ملی ما باشد، گفت: نامگذاری روز ملی خلیج فارس در هویت بخشی دوباره به خلیج فارس بوده است.
متفکر افزود: نامگذاری روز ملی خلیج فارس ضمن اینکه تثبیت موقعیت خلیج فارس است، تبیین جدی دیدگاه مسئولان نسبت به خلیج فارس و اشعاعه فرهنگ و هویت بخشی جدید به خلیج فارس نیز محسوب می شود.
به گفته وی، تاکید بر فارسی بودن این منطقه، اهمیت و نقش فارسها در صحنه منطقه و جهانی، تهدیداتی که برای مقابله با تهدیدات نرم افزاری دشمن و آشناسازی جوانان و نسلهای آینده با فلسفه و تاریخ خلیج فارس از اهداف نامگذاری روز ملی خلیج فارس است.
وی با بیان اینکه با این نامگذاری تنها نمی توان هویت بخشی کرد، گفت: قطعا ایجاد مرکز اسناد و مدارک خلیج فارس به عنوان مشروعیت ساز حاکمیت ایران، ایجاد سایت های گسترده با نام خلیج فارس، برگزاری همایش های خلیج فارس با ابعاد مختلف و اطلاع رسانی دقیق از مدارک و اسناد در رسانه ها باید برای تثبیت این نامگذاری اجرا شود.
دهم اردیبهشت روز ملى خلیج فارس است تا این روز مناسبتى باشد براى تمرکز اذهان ایرانیان که نه تنها در سرزمین مادرى بلکه در همه واحدهاى جغرافیایى محل زیست خود در گستره اى به وسعت سراسر گیتى به پاسداشت نمادى از غرور ملى و افتخار میهنى خود روى آورند. غرور و افتخارى که به یمن و تبرک تأثیر ژرف باورهاى عمیق الهى و دینى ارزشى مضاعف یافته است و در این روز با سرفرازى و نازش به وجود فسونبار پهنه آبى جنوب ایران به نام "فارسپگ شگون یافته و متجلى مى شود.
این گستره نیلگون که زمانى به تمامى در درون قلمرو ایرانیان قرار داشت و از دیرینه روزگاران دریاى فارس خوانده شده است تنها یک واژه ساده نیست بلکه یک "مفهوم" نهادینه شده است که عصرى چندهزار ساله به قدمت آغاز نگارش تاریخ مکتوب بشر از عهد باستان دارد.
خلیج فارس و نام ابدى آن نیز یادآور حضور و نقش برجسته و ویژه اجداد آزادکام ایرانیان است که نام این پهنه آبى را به خاطر جایگاه استوار و تحسین برانگیز خود در عهد باستان و در روزگار اسرارآمیز کهن در تاریخ هستى بشر حتى متون مذهبى ملکه اذهان کردند.
آبهای نیلگون خلیج فارس به وسعت 251 هزار کیلومتر مربع از طرف شرق از راه تنگه هرمز و از طرف غرب به اروند رود متصل میشود. خلیج فارس به طول 989 کیلومتر ایران را از عربستان سعودی جدا میکند. حداکثر عمق این آب 90 متر و متوسط عمق آن 50 متر است و ایران، عمان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، بحرین، کویت و عراق کشورهایی هستند که در سواحل خلیج فارس گسترده شدهاند.
نظر شما