میرولی صفرزاده در گفتگو با مهر گفت: از سال گذشته به منظور رفع مشکلات عشایر و بهبود زندگی آنان، همچنین حفظ و اصلاح مراتع، کمیته راهبری در سازمان امورعشایر تشکیل شد و به دنبال آن در سالجاری امرمطالعات زیست بومهای عشایری کشور با هدف جلب مشارکت عشایر، چگونگی حفظ مراتع و توسعه تولید علوفه و بهبود وضعیت زندگی عشایر در دستور کار قرار گرفته است.
معاون توسعه و عمران سازمان امورعشایر ایران با تاکید براجرای سیاستها به منظوراستفاده مطلوب از مراتع و بهبود زندگی عشایر کشور بیان کرد: در سالجاری به صورت پایلوت زیست بومهای عشایری در استانهای تهران، اردبیل، لرستان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و لار مورد مطالعه و سپس اجرا قرار می گیرند.
وی عنوان کرد: با انجام مطالعات زیست بومها امر مطالعات تفصیلی و اجرایی در استانهای مختلف کشور به منظور دستیابی به اهداف مذکور آغاز خواهد شد.
صفرزاده اظهارداشت: در حال حاضرعشایر کشور دارای 24 میلیون راس دام هستند که سالانه 32.5 میلیون هکتار مراتع عرفی را در اختیار دارند، که البته به دلیل سرمای زمستان در مناطق قشلاقی حدود 5 ماه از سال به ناچار از علوفه دستی بهره مند می شوند.
وی نیاز سالانه عشایر به علوفه دستی را حدود 1.5 میلیون تن اعلام کرد و افزود: در سال گذشته در شرایط خشکسالی حدود 300 هزار تن علوفه از طریق شرکت پشتیبانی امور دام در اختیارعشایر قرار گرفته است.
انتقال 100 هزار مترمکعب آب به مناطق عشایری کشور
معاون توسعه و عمران سازمان امورعشایر ایران با اشاره به خشکسالی وسیع در سال گذشته و تاثیرآن بر روی مراتع کشور عنوان کرد: در سالجاری نیز با وجود بارندگی های اخیر با مشکل تامین آب مواجه هستیم و مشابه سال گذشته باید آبرسانی را در دستورکار قرار دهیم، به نحویکه در قشلاقها آبرسانی را تاکنون داشته ایم و با شدت کمتری در مناطق ییلاقی امر آبرسانی صورت می گیرد.
وی تصریح کرد: درسال گذشته با حدود 200 دستگاه معادل 2 میلیون و 100 هزار مترمکعب آبرسانی به مناطق عشایری کشور و از فروردین ماه امسال تاکنون در استانهای مختلف کشور حدود 100 هزار مترمکعب آبرسانی صورت گرفته است و این امر با 20 تا 30 درصد کاهش نسبت به سال گذشته ادامه خواهد داشت.
نظر شما