۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۰:۱۴

نهاوندیان:

کشورهای اسلامی نقشه راه ارائه دهند

کشورهای اسلامی نقشه راه ارائه دهند

رئیس اتاق بازرگانی ایران خواستار ارائه نقشه راه توسط کشورهای اسلامی برای مقابله با آثار بحران اقتصاد جهانی شد و گفت: نامزدهای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران برنامه های خود به منظور جذب سرمایه گذاری و ایجاد فرصت برای جمعیت جوان را به طور شفاف اعلام کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد نهاوندیان در سومین کنفرانس خصوصی سازی و سرمایه گذاری کشورهای اسلامی در جزیره کیش ، بخش گردشگری را یکی از مهمترین بخشهای اقتصاد دنیا دانست و دو فرق اساسی را به عنوان متمایزکننده های این بخش با سایر قسمتهای اقتصاد کشورها برشمرد.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: تصویری که هر گردشگر به همراه خود از کشور مقصد بیرون می برد می تواند تصمیم سازیهای بزرگی را انجام دهد؛ لذا در این بخش پتانسیل صادرات و ارائه خدمات مالی شکوفا می شود.

وی تصریح کرد: فایده بخش گردشگری تنها در درآمدی که حین سفر تولید می شود نیست بلکه فرصتهایی را در سایر بخشهای اقتصادی ایجاد می کند، این در حالی است که این بخش حلقه وصل بین اقتصاد و فرهنگ است.

به گفته نهاوندیان حضور گردشگران برای کشور موجب تبادل فرهنگ می شود که برای تبادل فرهنگ نیز نمی توان قیمت گذاشت، چرا که پیام آور صلح و تبادل ارزشهای انسانی است که ما این رقم را در تولید ناخالص ملی اندازه گیری نمی کنیم.

وی گفت: در شرایط کنونی که دنیا با سئوال جدی و دغدغه های بسیار در رابطه با الگوهای مرسوم و متعارف گذشته در سرمایه های جهانی روبرو است، می توان در بخش گردشگری قسمت قابل توجهی از سرمایه ها را جذب کرد.

نهاوندیان جذب سرمایه ها را نیازمند تامین فضای مناسب دانست و افزود: هم اکنون در دنیا رقابت اصلی بر سر فضاها است نه کالاها و شرکتها. برهمین اساس، این فضاها هستند که می گویند شرایط برای سرمایه گذاری با مشوق های لازم فراهم است.

به گفته رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، هم اکنون که سرمایه های مردمی در جهان وجود دارد مناطق آزاد در ایران  و کشورهای اسلامی می توانند نقش آفرینی کرده و محل تمرین مسابقه حضور پررنگ سرمایه گذاران در کشورهایشان باشند. بنابراین، مدیریتها و فضا باید ثبات داشته باشد.

نهاوندیان خواستار ایجاد شبکه های تکمیل کننده خدمات در مناطق آزاد شد و گفت: باید شرایط در مناطق آزاد به گونه ای شود که اگر سرمایه گذاری کنار فردی بنشیند به جای گله از وضعیت اقتصادی ، داستان حمایت سازمانهای ذیربط را بشنود.

وی خاطرنشان کرد: کشورهای اسلامی باید دست یکدیگر را گرفته و ابتکارهای جدیدی را به خرج دهد. این در حالی است که هم اکنون نیاز به ابتکارهای جدی و جدید در سازمان کنفرانس اسلامی وجود دارد و این سئوال جدی مطرح است که چرا رهبران کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی در مقابل بحران اقتصادی طرحهایی را برای اقدام متحد و مشترک کشورهای اسلامی ارائه نمی دهند.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران تاکید کرد: آنچه در جریان بحران اقتصادی طراحی می شود نقشه راه یک قرن آتی جهان است؛ بنابراین ما به ابتکار عمل در این زمینه احتیاج داریم و باید افزایش میزان همکاری و بسترسازی مناسب برای تبادل همه جانبه کشورهای اسلامی را تقاضا کنیم. در این راستا ما از دولتها  متقاضی عاملیت نیستیم بلکه تشویق بین شرکتها و  کشورهای اسلامی را خواستاریم.

نهاوندیان اظهار داشت: سازمان کنفرانس اسلامی باید شاخصه هایی را تعریف کرده و به ملتها بگوید چه کشوری به سمت مساعد کردن فضا برای همکاری های کشورهای مسلمان تلاش کرده است. بنابراین، دولتهای اسلامی باید توفیق خود را در این ببینند که فضا و امکانات را برای شرکتهای کشورهای مسلمان فراهم کنند. 

وی با اشاره به ویژگیهای خاص مناطق آزاد ایران خاطرنشان کرد: منطقه آزاد کیش و سایر مناطق آزاد ایران این امتیاز را دارند که علاوه بر اینکه شرایط خود را برای فضای بین المللی فراهم کنند حمایت آنها متکی و متعلق به وضع اقتصادی جهان نیست بلکه تضمین و پشتوانه سرزمین اصلی را دارند.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: اقتصاد منطقه آزاد کیش یا قشم می تواند از دسترسی به اقتصاد جهانی بهره مند شود ولی آسیبهای آن نمی تواند اقتصاد آنها را براندازی کند.

نهاوندیان ادامه داد: مردم کشورهای اسلامی حق دارند که این توقع را داشته باشند که در برنامه های دولتها کمک به بخش خصوصی و حمایت از فعالان اقتصادی دیده شود. این در حالی است که توقع فعالان اقتصادی از دولتها این است که برنامه های خود را افزایش داده و در اقتصاد جهانی نقش آفرین کنند.

وی همچنین با اشاره به انتخابات آتی ریاست جمهوری در ایران گفت: فعالان اقتصادی و مردم ایران حق دارند از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سئوال کنند و توقع داشته باشند که به طور شفاف برنامه ها و عملکرد آنها در جذب سرمایه گذاری و ایجاد فرصت برای جمعیت جوان چیست تا بتوانند فرصت شغلی مناسبی برای آنها فراهم آورند. اینها سئوالاتی است که می تواند به انتخابات آگاهانه مردم کمک کنند.

کد خبر 870186

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha