۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۱:۰۹

میرحسین موسوی:

ما از مزیت پیوستگی به یک تمدن بزرگ غافل شده‌ایم

ما از مزیت پیوستگی به یک تمدن بزرگ غافل شده‌ایم

میرحسین موسوی با بیان اینکه ما با چاههای نفت و ملت پرشور و سایر ویژگی هایی که در منطقه داریم از مزیت پیوستگی به یک تمدن بزرگ غافل شده ایم، ابراز امیدواری کرد بزرگداشت روز ملی خلیج فارس دستمایه ای برای احیای روابط با جهان غرب و دیگر کشورها شود و این روابط برای تعقیب قدرتمندانه منافع ملی هر چه بیشتر قوی گردد.

به گزارش خبرنگار مهر میرحسین موسوی عصر پنجشنبه در مراسم گرامیداشت روز ملی خلیج فارس که با حضور جمعی از اقلیت های دینی در خانه شهریاران جوان در تهران برگزار شد با تاکید بر اینکه نام خلیج فارس بدون تصمیم سیاسی و به طور طبیعی انجام گرفته است، اظهار داشت: واحد سیاسی به نام ایران، مرکزی برای تمدن بسیار عظیمی است که مرزهای آن تا ترکستان و شبه قاره هند گسترده است و منطقه اتصال این تمدن خلیج فارس است.

وی گفت: تمدن از طریق این آبراه بسیار مهم به سراسر جهان اتصال یافته و ارتباط خلاق و زنده ای را ایجاد کرده است .

 موسوی تصریح کرد: هر قدر این تمدن قدرت پیدا کند به نظر می رسد نام خلیج فارس بلند آوازه تر خواهد شد و اسم های ساختگی و مجعول برای این خلیج ، مسئله کوتاه مدتی است که از بین خواهد رفت.

وی با بیان اینکه ملت ما نسبت به این نام حساسیت ویژه ای دارد ، گفت: جوانانی که پس از تغییر نام خلیج فارس از سوی کشورهای دیگر، خودجوش در برابر آن ایستادند در واقع از هویت خود دفاع کردند و این نشان دهنده عمق ذهنیت ملت نسبت به خلیج فارس است . همین موضوع خط راهنمایی برای سیاست های آتی ما در قبال کشورهای منطقه است.

نخست وزیر دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: این نام برای احیای هویت ملی ما یک واژه شناخته شده در سند چشم انداز 20 ساله است و باید برای احیای این پیوستگی تاریخ و تمدن بزرگ ، برنامه ای به عنوان راهنما مقابل چشمان خود بگذاریم زیرا این مزیت نسبی ما در جهان امروزی است و بسیار با اهمیت است.

 موسوی با بیان اینکه هر کشور امروز از یک مزیت نسبی برخوردار است افزود: ما با چاههای نفت و ملت پرشور و سایر ویژگی هایی که در منطقه داریم از مزیت پیوستگی به یک تمدن بزرگ غافل شده ایم، تمدنی که جای پای آن در سراسر آسیا وجود دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام  اظهار داشت: در موزه "شین" در چین آثار ایرانی که از جاده ابریشم به آنجا انتقال یافته در زمان قاجار متوقف می شود. در زمانی که کشورها از پشتوانه تمدنی خود غفلت می کنند و گفتگوهای تمدنی خود را از یاد می برند و فقط به یک سو و غرب متوجه می شوند، این تبادلات از بین می رود و جاده ابریشم نیز در پی آن از بین می رود.

میرحسین موسوی در مراسم خلیج فارس و اقلیت های مذهبی گفت: یکی از قدرتمندترین و نیرومندترین وضعیت نسبی ما پیوستگی به این تمدن بزرگ است که هنوز ریشه های آن از بین نرفته و امکان زنده شدن این تمدن در قالب ملت های مستقل اما در کنار هم وجود دارد.

وی در ادامه سخنان خود به وجود مسجدی در چین و تعلق آن به 1300 سال گذشته اشاره و خاطرنشان کرد:  در بخشی از این مسجد دو تابلوی نقاشی با تصاویری از مکه و مدینه و خط نوشته ای فارسی وجود دارد که برای مسلمانان چین از قداست زیادی برخوردار است.  همین موارد برای ما سرمایه است. این نمونه ها ، نمونه هایی هستند که می توانیم به آنها وصل شویم و این ارتباطات را احیاکنیم.

نخست وزیر دوران دفاع مقدس  ابراز امیدواری کرد : در آینده روز ملی خلیج فارس را در کنار قبایل دیگری که برای حفظ این نام نقش داشته اند به عنوان وسیله ای برای ارتقا به حوزه های دیگر قرار دهیم .

 وی تاکید کرد: منافع درازمدت ما در گرو احیای این مناطق است.

میرحسین موسوی با تاکید بر اینکه کشورهای اروپایی نزدیک به 60 سال بر روی پروژه اروپای متحد کار کردند افزود: سیاست های منطقه درازمدت نمی تواند طی یکی دو سال نتیجه دهد. نتیجه نگاه عجولانه در ارتباط با کشورها، سیاست خارجی را معطوف به یک دولت می کند مانند اقداماتی که امروز در حال انجام است البته نمی خواهم در یک جمع فرهیخته به آن موارد بپردازم.

وی یادآور شد : سیاست های درازمدت نیازمند تصمیمات ریشه دار در میان همه فرهیختگان و جامعه دانشگاهی و وجدان عمومی است که باید در دستان دولت ها تبدیل به برنامه های درازمدتی شود که علیرغم رفت و آمد دولت ها، این سیاست ها دستخوش طوفان ها و تغییرات و مصارف داخلی نشود و بر اساس آن سیاست ها حرکت کنیم.

میرحسین موسوی افزود: این همان هدفی است که تحقق آن از دست فرهیختگان کشور ساخته است.

در این مراسم که جمعی از اقلیت های دینی حضور داشتند خانم شهریاری  شاعر زرتشتی و ابراهیم سعیدیان عضو کانون فرهنگی هنری کلیمیمان اشعاری در خصوص خلیج فارس و پیوند ناگسستگی آن با ایران قرائت کردند.

همچنین خانم فرشچی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد و از متخصصان اکوسیستم خلیج فارس مباحث علمی در خصوص اکوسیستم خلیج فارس را برای حاضران تشریح کرد.

در این جلسه  مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران و بهشتی رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز طی سخنانی به مباحث مختلف در خصوص خلیج فارس اشاره نمودند.

کد خبر 870211

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha