۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۹:۵۴

به بهانه سفر رئیس جمهور/

دغدغه هایی بزرگتر از پایتخت/ کرج در انتظار اجرای مصوبات

دغدغه هایی بزرگتر از پایتخت/ کرج در انتظار اجرای مصوبات

کرج - خبرگزاری مهر: کلانشهر دو میلیونی کرج به عقیده بسیاری ایرانی کوچک است و دغدغه های آن به مراتب بزرگتر از بسیاری استانها و حتی در برخی موارد پایتخت کشورمان است و این ایران کوچک در سفر دوم رئیس جمهور، متنظر مصوبات بهتر و اساسی تری است.

به گزارش خبرنگار مهر، کرج از جمله شهرستانهایی است که موقعیت آن به تاکید بسیاری از صاحبنظران و مسئولان حتی از بسیاری استانهای کشور حساس تر است و برخورداری از شرایطی بسیار ویژه به لحاظ موقعیتهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... مشکلات بسیاری را گریبانگیر این شهر کرده است.

همجواری کرج با تهران از مهمترین عواملی است که به دغدغه های کرج دامن زده به نحوی که هنوز مسئولان پس از گذشت چندین سال نتوانسته اند تصمیمی واحد برای این شهر بزرگ بگیرند.

در این گزارش به بخشهایی از مشکلات و دغدغه ها، ظرفیتها و قابلیتها، ضعفها و توانمندیها و ... این شهرستان بزرگ پرداخته خواهد شد.

کرج را به عنوان شهری دانشگاهی می شناسند اما شاید کمتر کسی از وجود چهار زندان و ندامتگاه بزرگ در این شهر مطلع باشد.این شهر که روزگاری به عنوان یک باغشهر زیبا مطرح بود امروز تبدیل به شهر خراشها و ساختمانهای کوچک و بزرگی شده است که هیچ تناسبی با معیارهای شهرسازی ندارد.  

نیازهای درمانی این شهر پر جمعیت در بخشهای زیادی هنوز وابسته به تهران است و کمبود تخت بیمارستانی و فرسودگی بیمارستانها، کمبود اعتبارات بخش درمان و نداشتن بیمارستان روانپزشکی و تخصیص نیافتن اعتبارات مستقل برای دانشکده علوم پزشکی کرج و ... از جمله مسائل بخش درمان این شهرستان است.

انتقال تونلی آب کرج به تهران همچنان مورد اعتراض کارشناسان

بخش آب نیز حق آبه هایی که قول داده شده بود به کرج اضافه شود هنوز محقق نشده و ماجرای انتقال آب از سد کرج به تهران هنوز مشخص نیست و کشاورزان کرجی نیز ناراضی از نگرفتن حق آبه ها همچنان منتظر عملی شدن وعده ها هستند.

این موضوع در شرایطی رخ داده است که به رغم تمامی وعده ها در زمان انتقال آب کرج به تهران و هشدارهای کارشناسان زیست محیطی و پیگیری نمایندگان، سرانجام وضعیت این انتقال مشخص نشده است.

در این میان انتظار می رود هر مقام اجرایی در این زمینه علاوه بر دقت در تامین آب شرب مردم تهران به زمینه های زیست محیطی، کشاورزی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی که از پی این موضوعات مطرح می شود توجه ویژه ای داشته باشد و به جای انتخاب آسانترین راه در تامین آب شرب مردم تهران چاره ای برای بهسازی شبکه آب مصرفی مردم تهران بیاندیشد تا بیش از 50 درصد آب این شبکه به دلیل این مشکلات هدر نرود.

نبود زیرساختهای مناسب فرهنگی و کمبود فرهنگسراها، سالنهای سینما و تئاتر و ... برای شهری که دارای حدود بیش از 400 هزار دانش آموز و 200 هزار دانشجو و یک میلیون جوان است همچنین پر کردن اوقات فراغت این تعداد جوان از جمله مسائلی است که باید به آن پرداخته شود.

کمبود سرانه ورزشی، کمبود استخرهای شنای دولتی، بالا بودن هزینه ورزش و امکانات از مشکلات بخش ورزش این شهرستان است.

علاوه بر این عدم تناسب خیابانهای شهر با جمعیت کنونی، ترافیک، عدم اعتبارات شهرداری و عدم مدیریت صحیح شهری و استفاده از امکانات موجود مدیریت واحد شهری در این کلانهشر را نیاز دارد.

کرج با دارا بودن چهارمین جاده زیبای جهان و رفت و آمد سالانه چندمیلیون اتومبیل از این راه ارتباطی، هنوز از امکانات گردشگری و تفریحی بین راهی بی بهره است.

یکی از کارشناسان آلمانی در خصوص جاده چالوس و رودخانه آن گفته است: "اگر این رودخانه در کنار پایتخت آلمان وجود داشت سالانه به اندازه کل درآمد نفتی ایران از طریق آن کسب درآمد می شد".

حدود 110 اثر ثبت شده ملی در کرج وجود دارد که به دلیل نداشتن اعتبار کافی برای بهسازی و مرمت این آثار باستانی رو به تخریب است و در همین راستا است که کرج تنها به عنوان یک شهر گذرگاه ارتباطی محل اقامت مسافران و گردشگران است و کمتر به عنوان شهر گردشگری شناخته می شود.

کمبود مراکز اقامتی و وجود دو هتل قدیمی که توانایی میزبانی برنامه های بین المللی کرج را ندارد از دیگر مشکلات این شهر است.

به ویژه آنکه شمار زیادی از مراکز تحقیقاتی و مراکز علمی ملی در این شهر واقع است و سالانه همایشهای ملی منطقه ای و بین المللی زیادی در این شهر برگزار می شود.

از سویی در کلانشهر کرج به دلیل مهاجر بودن مدیران هنوز امکان اعمال مدیریت واحد شهری فراهم نشده است.

استقرار کامل دانشگاه تربیت معلم در کرج هنوز محقق نشده است

در میان دانشگاههای کرج دانشگاه تربیت معلم امسال در حالی نودمین سال تاسیس خود را به عنوان یک مرکز بزرگ علمی دانشگاهی سپری می کند که با دارا بودن حدود 9 هزار نفر دانشجو از کمبود اعتبارات و فرسودگی فضاها و خوابگاههای دانشگاهی به شدت رنج می برد و بخش بزرگی از مشکلات این مجمتمع دانشگاهی به دلیل دو پاره بودن آن در کرج و تهران است و در سفر قبل ریاست جمهوری استقرار کامل این دانشگاه در کرج به تصویب رسیده است.

نماینده مردم کرج در مجلس در خصوص مهمترین دغدغه های کرج در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: رئیس جمهور در مراسم افتتاح اولین کارخانه نان صنعتی کشور در شهرک بهارستان کرج به مردم این شهرستان قول داده بود تا مشکلات آنان را برطرف کند و تا زمانی که لایحه استانی شدن غرب استان تهران به مجلس نرود به کرج سفر نکند.

عزیر اکبریان گفت: سفر اول رئیس جمهور به شهرستان کرج در مجموع 52 پروژه و تعدادی مصوبه در برداشت که تعدادی از پروژه ها و مصوبات مهمی که برای پیشرفت این کلانشهر سهم به سزایی دارند، در حال حاضر در آستانه دور دوم سفر استانی احمدی نژاد به کلانشهر کرج هستیم، عملیاتی نشده است.

وی افزود: از 52 پروژه مصوب 45 پروژه بالای 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که اکثر آنها ساخت سالنهای ورزشی، احداث و تکمیل ساختمانها و در مجموع پروژه ها و طرحهای کوچک بوده است.

این مسئول خاطرنشان کرد: از مجموع پروژه های مصوب هفت پروژه عملیاتی نشد یا پیشرفت فیزیکی بسیار پایینی دارد.

اکبریان در مورد ارتقا ساختار تشکیلاتی کرج و غرب استان تهران بیان داشت: بر اساس مصوبه هیئت وزیران در 22 مهرماه سال 85 وزارت کشور موظف بود که طی مدت چهار ماه ساختار جدید شهرستان کرج و غرب استان تهران و چگونگی ارتقا آن را به هئیت دولت ارائه کند.

نماینده مردم کرج، اشتهارد و آسارا در مجلس عنوان کرد: در این راستا در اولین جلسه نمایندگان استان تهران با رئیس جمهور، احمدی نژاد تاکید داشت تا هرچه زودتر این مصوبه صورتجلسه و عملی شود.

وی یادآور شد: اما هم اکنون به رغم پیگیری های مکرر نمایندگان مجلس این کلانشهر، این وعده محقق نشده است و دو میلیون نفر جمعیت کرج باید برای انجام کارهای کوچک به شهر تهران مراجعه کنند و ماه ها در پیچ و خم اداری معطل بمانند.

این مسئول ادامه داد: از دیگر پروژه های مصوب سفر اول رئیس جمهور به این کلانشهر ادامه بزرگراه شهید همت تا کرج است، مسیر تهران - کرج یکی از جاده های پر ترافیک کشور که محل عبور 11 استان در شمال و غرب کشور است و جاده های موجود برای جمعیت کرج و با ترددهای محدود استانها بیش از 40 سال قبل احداث شده است.

اکبریان یادآور شد: در این راستا وزارت راه و ترابری دستور انجام مطالعات آن را صادر کرده و هنوز در خصوص پایان مطالعات، تملک اراضی و ... اقدام عملی صورت نگرفته است که این عمل باعث شده مردم تهران و کرج و استانهای مختلف کشور ساعتها در ترافیک این بزرگراه درگیر شوند.

از 17 پاسگاه مصوب دور اول سفر تنها دو پاسگاه خریداری شد

نماینده مردم کرج عنوان کرد: احداث 17 پاسگاه و کلانتری نیروی انتظامی از دیگر مصوباتی بود که در دور اول سفر به آن تاکید شد اما تاکنون تنها دو پاسگاه خریداری شده و چند پاسگاه نیز در حال احداث بوده و پیشرفت عملیات اجرایی آنها بسیار ضعیف است.

وی گفت: احداث دانشگاه علوم پزشکی یکی دیگر از مصوبات دور اول سفر است که در این راستا فقط یک دانشکده پزشکی راه اندازی شده که آن نیز فاقد ساختمان مناسب و کد مالی مستقل است و به صورت نیمه فعال به فعالیت ادامه می دهد و مشکلی از شبکه بهداشت و درمان کرج را حل نمی کند.

این مسئول در مورد مصوبه واگذاری بیمارستان امام خمینی (ره) به شبکه بهداشت و درمان کرج افزود: زمین این بیمارستان از سوی واقف به منظور احداث بیمارستان برای مردم کرج اهدا شده و آغاز بنای آن نیز با کمکهای اصناف و خیرین کرجی بوده است اما این بیمارستان هم اکنون به مالکیت سازمان شهرداریهای کشور در آمده این در حالی است که شخص رئیس جمهور در سفر اول مصوب کرد که بیمارستان به شبکه بهداشت و درمان واگذار شود اما با پیگیری های فراوان تاکنون نتیجه ای حاصل نشده است.

اکبریان اظهار داشت: دانشگاه تربیت معلم یکی از قدیمی ترین مراکز آکادمیک در کشور است اما این دانشگاه نیز مانند کرج سالهاست مورد بی مهری قرار گرفته که در این راستا باید طرح تجمیع دانشگاه تربیت معلم در کرج عملیاتی شود.

فاطمه آجرلو نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: به منظور ارتقا سطح امنیت شهرستان کرج در دور اول سفر ریاست جمهوری دستور ساخت 17 پاسگاه نیروی انتظامی در این شهرستان داده و در مصوبات این سفر نیز ذکر شده است.

وی افزود: در این مصوبه دستور خرید هشت پاسگاه نیروی انتظامی و تجهیز آن و ساخت 9 پاسگاه دیگر آمده است که تاکنون هیچ یک از این پاسگاه ها به بهره برداری نرسیده است.

این نماینده مردم در مجلس خاطرنشان کرد: عدم تخصیص زمین در برخی از نقاط شهرستان از جمله مشکلات بر سر راه احداث پاسگاه های نیروی انتظامی بوده است.

آجرلو ادامه داد: همه مسئولان باید تلاش کنند تا این مصوبات سفر ریاست جمهوری عملی شده و بخشی از مشکلات امنیتی شهر برطرف شود.

وی گفت: ارتقا ساختار تشکیلاتی غرب استان تهران به مرکزیت کرج از مصوبات دور اول سفر رئیس جمهور به این کلانشهر است و موانع و مشکلات استان شدن کرج و ارتقا این کلانشهر هفته گذشته در شورای شهرستان بررسی شد.

آجرلو عنوان کرد: در این راستا مخالفتهایی از سوی بعضی از مسئولان صورت گرفته است که شهرستان شهریار نباید زیرمجموعه کرج قرار بگیرد و در این خصوص لازم است تدابیر لازم اندیشیده شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: هفته گذشته در صحن علنی مجلس پیرامون مشکلات کلانشهر کرج از قبیل بیمه کشاورزان ماهدشت، عدم خرید محصولات کشاورزان اشتهاردی، معضلات آموزش و پرورش، پارک موزه حیات وحش و زمینهای تعاونی کشاورزان سیاهکلان با وزیر کشور مذاکراتی صورت گرفت.

آجرلو بیان داشت: امید است با همکاری تمامی مسئولان شهرستان مسائل و مشکلات کرج در دور دوم سفر استانی رئیس جمهور به صورت ویژه بررسی و برطرف شود.

نماینده مردم کرج، اشتهارد و آسارا در مجلس عنوان کرد: احداث دانشگاه مترو و قطار شهری از جمله طرح هایی است که باید به صورت ویژه پیگیری شود.

وی  ادامه داد: تخریب مسئولان در این کلانشهر چندوقتی است که شکل گرفته و گروه هایی با انتشار شبنامه علیه مسئولان قصد تخریب آنها را داشتند که خوشبختانه این اقدامات تا الان مدیریت شده است و از این به بعد نیز نباید از این اتفاقات در شهر رخ دهد.

این مسئول یادآور شد: به دلیل نزدیکی به انتخابات نباید به افراد اجازه داد تا به آسانی شخصیتها، مسئولان و کاندیداها را تخریب کنند.

فرماندار کرج نیز در گفتگو  با خبرنگار مهر در کرج اظهار داشت: امید است تمامی مصوبات و پروژه هایی که برای پیشرفت و ارتقا شهرستان کرج در دور اول سفر استانی رئیس جمهور مصوب شد، در دور دوم عملیاتی شود.

محمدجواد کولیوند بیان داشت: در این راستا تمامی ائمه جمعه، شهرداران، بخشداران، آموزش و پرورش، بسیج و سپاه و کلیه نهادها همکاری مطلوبی با فرمانداری داشته اند.

وی ادامه داد: تمامی مصوبات و مشکلات شهرستان با همکاری شهرداران، بخشداران و امام جمعه دسته بندی شده است همچنین به جز مشکلات 29 مورد است که از طریق استان و وزارتخانه های مربوط باید پیگیری شود.

برای استان شدن کلانشهر کرج نباید در بین مردم توقع ایجاد کرد

فرماندار کرج متذکر شد: مسیر تقسیمات کشوری و استان شدن کلانشهر کرج هم اکنون مراحل عادی خود را طی می کند اما نباید در خصوص این مسئله در بین مردم و شهروندان توقع ایجاد کرد.

محمدجواد کولیوند ادامه داد: در این مورد چند پیشنهاد به هیئت دولت ارائه شده که این پیشنهادات هم اکنون در حال بررسی است.

وی اظهار داشت: هم اکنون هیئت دولت نیز به این نتیجه رسیده است که کلانشهر کرج با جمعیت دو میلیون نفر را دیگر نمی توان با اعتبارات و امکانات کنونی اداره کرد و باید با استان شدن اعتبارات استانی به آن تعلق گیرد.

این مسئول گفت: ایجاد تغییر در تقسیمات کشوری در غرب استان تهران از هشت سال پیش تاکنون در حال بررسی است و هم اکنون نیز مراحل عادی خود را سیر می کند.

کد خبر 871072

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha