۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۹:۲۴

چالش زیست محیطی ودولت آینده-2/

نسل آینده را دریابید/ منابع آب و خاک آلوده است

نسل آینده را دریابید/ منابع آب و خاک آلوده است

فعالیتهای تخریبی در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی طی سالیان گذشته توانسته منابع مختلف آب و خاک را آلوده کند در حالی که این منابع متعلق به نسلهای آینده است و باید مورد استفاده بهینه قرار گیرند.

دکتر رضا مکنون استاد دانشگاه با اعلام این مطلب درباره مقوله محیط زیست و انتخاب رئیس جمهوری آینده به خبرنگار مهر گفت: توقع اصلی ما توسعه پایدار است و دولت آینده باید محیط زیست را فقط حفظ کوه و جنگل نداند، بلکه حیات و زیست انسانی و طبیعی قلمداد کند و در تمامی ابعاد به مسئله محیط زیست و توسعه پایدار توجه کند.

استاد محیط زیست دانشگاه امیرکبیر با اشاره به طراحی توسعه به ترتیبی که حقوق نسلهای آینده نیز در آن دیده شود تاکید کرد: منابعی مثل آب و انرژی باید به نحوی مصرف شوند که برای نسلهای آینده باقی بمانند ولی متاسفانه امروز فعالیتهای تخریبی در حوزه محیط زیست به نحوی است که فقط پسماندها و پسابها و آلودگیها از آنها به جا مانده است. ولی باید در مسیر فعالیت توسعه به شکل پایدار حاصل شود.

این متخصص محیط زیست به مسیر توسعه به عنوان روندی اجتناب ناپذیر در کشوری مثل ایران اشاره کرد و افزود: نمی توان جلوی همه چیز را گرفت و توسعه کشور را متوقف کرد که مثلا طبیعت دست نخورد یا جنگلی از بین نرود، بلکه باید طرحی برای توسعه و الگوی پایدار انتخاب و ارایه شود که خالص ارزش افزوده بیشتری به جای بگذارد و بتواند کارایی بیشتری داشته باشد.

 متاسفانه امروز فعالیتهای تخریبی در حوزه محیط زیست به نحوی است که فقط پسماندها و پسابها و آلودگیها از آنها به جا مانده است 
دکتر مکنون
دکتر مکنون توسعه عمرانی کشور را در حالی که جنگلها و تالابها و رودخانه و عناصر محیط زیستی کشور در حال نابودی است را بی ارزش خواند و گفت: اگر بخشی از یک محیط طبیعی و محیط زیستی را تخریب کنیم و جای آن فعالیتی اقتصادی راه بیندازیم بعد از مدتی با کاهش منابع صنعتی در همان حوزه مواجه می شویم که این مساله بحث ارایه الگوی توسعه پایدار را در کشور تقویت می کند.

این استاد دانشگاه تفکری که توسعه پایدار را مقوله ای غربی و وارداتی می داند را مردود خواند و اضافه کرد: این بحث کاملا اسلامی است و با فرهنگ ما تطابق کاملی دارد چرا که در فرهنگ مردم ما دور ریختن ذره نان گناه بزرگی است و مردم معمولا الگوی مصرف را در فرهنگشان نهادینه می بینند. در حالی که غربیها ارزش منابع را مادی می دانند و البته آن هم قابل احترام است. چرا که برای منابع و نسلهای آینده احترام قایل هستند.

این کارشناس محیط زیست فرایند توسعه را روندی با استفاده از منابع پایه دانست و گفت: اگر انرژی زیادی مصرف شود در دراز مدت کل توسعه به چالش کشیده می شود و اگر مقایسه ای با سایر کشورها انجام دهیم متوجه می شویم که قبل و بعد از انقلاب بهره وری در کشور پایین بوده و تلفات زیادی در حوزه انرژی داریم که قابل مقایسه با کشورهای توسعه یافته نیست.

کد خبر 874572

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha