پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۲:۴۱

دیناروند:

اصلاح الگوی مصرف و تجویز دارو در کشور امری حیاتی است

اصلاح الگوی مصرف و تجویز دارو در کشور امری حیاتی است

اصفهان - خبرگزاری مهر: معاون غذا و داروی وزارت کشور گفت: در شرایط کنونی اصلاح الگوی مصرف و تجویز دارو در کشور امری حیاتی و الزامی به شمار می رود که باید به این سمت و سوء حرکت کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، رسول دیناروند پیش از ظهر پنجشنبه در نخستین همایش ملی تجویز و مصرف منطقی دارو با اشاره به اینکه از مهمترین جاهایی که نیاز به اصلاح الگوی مصرف دارد، تجویز داروست که از اهمیت بسیار بالایی نیز برخوردار است، افزود: باید بررسی شود که آیا واقعا ایران در مقایسه با سایر کشورها دارو زیاد مصرف می ند یا مصرف زیاد دارو مضر است باید با مطرح کردن این گونه سئوالات به سمت مصرف منطقی دارو گام برداشت.

وی تصریح کرد: در حال حاضر جلوگیری از خطای تجویز دارو و مسائلی از این قبیل در کشور امری مهم و الزام آور به شمار می رود.

دیالیز کردن 65 درصد بیماران کلیوی ناشی از تجویز نادرست داروست

دیناروند در این خصوص به بررسی انجام شده در یکی از بیمارستانها اشاره کرد و گفت: بر اساس بررسیهای به عمل آمده در این بیمارستان روشن شد که بیش از 65 درصد از بیماران دیالیزی آن بیمارستان در اثر تجویز و عدم رعایت الگوی صحیح مصرف دارو در نهایت تبدیل به بیماران دیالیزی شدهاند.

معاون غذا و داروی وزارت کشور همچنین با اشاره به اینکه تجویز زیاد دارو توسط پزشکان حاکی از تخصص آن نیست اظهار داشت: خوشبختانه در سالهای اخیر این موضوع توسط پزشکان رعایت شده چنانچه طی سالهای اخیر میانگین اقلام تجویزی دارو از 5/4 به 2/3 قلم رسیده که البته میانگین اقلام دارویی در جهان 5/2 است که باید به آن سمت و سوء حرکت نمود.

دیناروند در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: نخستین همایش تجویز و مصرف منطقی دارو فرصت مناسبی برای حرکت به این سمت و سو است.

پزشکان بت فکری بیماران خود هستند

در بخش دیگری از این جلسه رئیس دانشکده علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه پزشکان به عنوان بت فکری بیماران خود به حساب می روند، اظهار داشت: به همین علت ضروری است پزشکان در تجویز دارو نهایت دقت را داشته باشند.

شاهین شیرانی افزود: اصلاح الگوی مصرف در تجویز دارو، هزینه نسخههای پیش بینی شده برای بیماران، حمایت از تولیدکنندگان داروهای داخلی از جمله مسائلی است که باید همواره مورد لحاظ پزشکان قرار گیرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر برخی از داروها که در داخل کشور تولید می شود از لحاظ کیفیتی با نوع مشابه خارجی خود برابری می کند و یا حتی نسبت به آن از برتری برخوردار است که باید به سمت مصرف اینگونه داروها حرکت نمود.

آمادگی توزیع ویتامین D در مدارس را دایم

شیرانی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در حال حاضر کمبود ویتامین D یکی از مشکلات جامعه بشمار می رود: اظهار داشت توزیع این قرص هر دو ماه یک بار در مدارس می تواند این مشکل را مرتفع نماید.

شیرانی تصریح کرد: با توجه به این نیاز دانشکده علوم پزشکی اصفهان آمادگی خود را برای توزیع این قلم قرص در مدارس اعلام می کند.

کد خبر 874915

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha