به گزارش خبرگزاری مهر، تغییرات این ژن جدید که DEAR1 نام دارد منجر به حذف و یا جهش آن می شود.
محققان دانشگاه تکزاس که نتایج یافته های خود را در مجله علمی PLoS Medicine منتشر کرده اند دریافتند که این ژن برای ارزیابی بیمارانی که در آنها سرطان سینه به صورت زودرس خود را نشان می دهد می تواند مفید باشد.
سرطان سینه اغلب در زنانی تشخیص داده می شود که بالای 50 یا 60 سال سن دارند اما در برخی از زنان این سرطان در سنین پایین تر از این دوره زمانی بروز می کند. شانس زنده ماندن زنان جوان مبتلا به این بیماری نسبت به زنان سالمند کمتر است. علت این مسئله تشخیص دیرهنگام بیماری در این گروه سنی است.
در این تحقیق، دانشمندان برای شناسایی این ژن جدید که روی کروموزم یک واقع شده است از یک تکنیک ویژه ژنتیکی با عنوان "بازداری هیبریده شدگی کاهشی" استفاده کردند.
این پژوهشگران همچنین دریافتند که بیان ژن DEAR1 در زنانی که در آنها ظهور زودرس سرطان سینه مشاهده می شود اغلب خاموش است.
در پژوهش دانشمندان آمریکایی روی 123 زن که با هجوم این سرطان در سنین پیش از یائسگی و در سنین بین 25 تا 49 سال مواجه بودند آزمایشاتی انجام و مشاهده شد که بیان مثبت ژن DEAR1 تا 95 درصد منجر به عقب راندن هجوم تومورها می شود.
در این تحقیقات مشخص شد که بیان پروتئین این ژن در 71 درصد از مواردی که سرطان سینه زودرس در آنها وجود دارد خاموش بوده و یا تقلیل یافته است. بنابراین این ژن می تواند به عنوان یک نشانگر جدید در ارزیابی این بیماری مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما