کامبیز طاهری آبکناری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: در نوع دروس دانشگاهی باید بازنگری بنیادی به عمل آید و دانشجویان در دوران تحصیل بیشتر با رویکردهای عملی آشنا شوند.
وی با اعلام اینکه امروزه کارآفرینی با تولید و کسب و کار آمیخته شده اما کارآفرینی فراتر از شروع و راه اندازی کسب و کار است، اظهار داشت: کارآفرینی قدمت تاریخی دارد یونانیان باستان برای اولین بار به این نوع فعالیتها، فعالیتهای مخاطره آمیز از نوع تجارت دریایی اشاره کرده اند.
وی همچنین به اهداف مرکز کارآفرینی دانشگاه گیلان اشاره کرد و بیان داشت: مهمترین هدف مرکز کارآفرینی دانشگاه گیلان اهداف آموزشی است که بر اساس آن آموزش افراد علاقمند و افزایش مشارکت دانشجویان در توسعه اجتماعی - اقتصادی مورد توجه قرار می گیرد تا پس از فراغت از تحصیل دانش آموختگان توانایی کسب و کار را دارا باشند و بتوانند یک کسب و کار کوچک را راهبری کنند.
فارغ التحصیلان دانشگاه های کشور از توان مهارتی کمتری برخوردارند
رئیس مرکز کارآفرینی دانشگاه گیلان در پاسخ به سئوالی که چرا فارغ التحصیلان دانشگاه در بازار کار نمی توانند به خوبی ظاهر شوند و قابلیتهای خود را نشان دهند، افزود: بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاه های کشور به علت عدم آشنایی با حوزه مهارت و کارآفرینی پس از فارغ التحصیلی توان علمی خود را نمی توانند در بخش عملی اجرایی کنند به همین دلیل بسیاری از آنان حتی اگر موفق به کسب اشتغال چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی شوند از توان مهارتی کمتری برخوردار هستند.
طاهری عنوان کرد: در نوع دروس دانشگاهی باید بازنگری بنیادی به عمل آید و دانشجویان در دوران تحصیل بیشتر با رویکردهای عملی آشنا شوند.
وی عنوان کرد: البته اختصاص دو واحد تئوری کارآفرینی شاید پاسخگوی آشنایی دانشجویان با این مفاهیم باشد اما کافی به نظر نمی رسد زیرا در بسیاری از کشورها انجام کار دانشجویی در بخشهای صنعتی، خدماتی و تولیدی علاوه بر افزایش مهارت در کمک به هزینه تحصیل دانشجویان نقش بسزایی دارد این در حالی است که دانشجویان کشور ما کمتر با کار عملی در دوره تحصیل مواجه اند و بیشتر به صورت تئوری مطالب را می آموزند.
طاهری همچنین در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چه اقداماتی تاکنون در این مرکز انجام شده تا مهارتهای کارآفرینی برای دانشجویان حاصل شود، یادآور شد: مرکز کارآفرینی دانشگاه گیلان از سال 82 راه اندازی شده و اقدام به انجام سه دوره کارگاه های آموزشی کارآفرینی و کسب و کار برای دانشجویان دانشگاه گیلان کرده است.
وی گفت: به رغم انجام زحمات فراوان در این مرکز تا انجام آموزش مهارتهای کارآفرینی برای دانشجویان این دانشگاه با جمعیت دانشجویی 11 هزار نفری فاصله زیادی باقیمانده است.
مشکل بزرگ مرکز کارآفرینی دانشگاه گیلان فقدان اعتبار مشخص در بودجه دانشگاه است
رئیس مرکز کار آفرینی دانشگاه گیلان در ادامه به اهداف و برنامه های آینده این مرکز اشاره کرد و افزود: مرکز کارآفرینی دانشگاه گیلان در نظر دارد با همکاری مراکز و سازمانهای متفاوت دولتی و غیر دولتی استان امکان آموزش و همچنین ایجاد فرصت کسب مهارتهای متفاوت را برای تعداد بیشتری از دانشجویان دانشگاه گیلان ایجاد کند اما مشکل بزرگ این مرکز فقدان بودجه مشخصی در کلیت بودجه دانشگاه گیلان است.
طاهری بیان داشت: در سالهای 86 و 87 بودجه قابل توجهی به این مرکز پرداخت نشده و کمکهای مالی حاصل شده از قراردادهای این مرکز تنها آورده مالی محسوب می شود.
رئیس مرکز کارآفرینی دانشگاه گیلان اظهار داشت: اگرچه ریاست دانشگاه، معاون آموزشی و معاون اداری و مالی تا کنون هرگونه حمایت و پشتیبانی را از این مرکز داشته اند اما به دلیل نو پا بودن مرکز کارآفرینی و مشخص نبودن اعتبارات آن مشکلات همچنان کم و بیش وجود دارد.
طاهری ادامه داد: مرکز کارآفرینی در سال 87 موفق شد در قراردادی با موسسه کار و تامین اجتماعی کشور آموزش 150 نفر از دانشجویان دانشگاه گیلان را عهده دار شود.
وی عنوان کرد: این دوره کارآفرینی در دو دانشکده فنی و دانشکده منابع طبیعی صومعه سرا انجام شد و جشنواره پایانی این دوره در سال گذشته در دانشگاه گیلان برگزار شد.
طاهری یادآور شد: این مرکز آمادگی دارد تا در صورت همکاری مسئولان دانشگاه اهداف بزرگتری در جهت هر چه بهتر کردن آموزشهای کارآفرینی به عهده گیرد.
نظر شما