به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر کامران باقری لنکرانی روز دوشنبه در حاشیه پنجمین جلسه ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات به خبرنگاران گفت: مشخص شده که عوارض ناشی از مصرف قلیان حداقل 40 برابر و همچنین بر اساس گزارشات دیگر حدود 200 برابر بیشتر از ضررهای ناشی از مصرف سیگار است. این امر سبب شده که قلیان یکی از اولویتها در زمینه اطلاع رسانی قرار گیرد.
وی در پاسخ به طرح جمع آوری مجدد قلیانها گفت: این موضوع از طرق قانونی در حال پیگیری است. در این باره مهمترین مسئله فرهنگ سازی است. چرا که این امر باید به صورت مطالبهای عمومی درآید در این زمینه لازم است کارهای جدی تری انجام دهیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: هر چند مصرف سیگار تقریبا سیر نزولی داشته اما مصرف قلیان با سیر فزاینده ای روبروست که مشخص می شود در سطح فرهنگ عمومی باید اقدامات جدی تری انجام شود.
وی با طرح این سئوال که چرا موضوع قلیان به عنوان یک خطر سلامتی در رسانه ملی و سایر رسانه ها مورد تاکید قرار نمی گیرد، گفت: این موضوع را با دستگاههای ذیربط پیگیری میکنیم تا مسئله فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مصرف قلیان جدی تر دنبال شود.
لنکرانی از کاهش حدود 4 درصدی تمایل جوانان و نوجوانان به مصرف مواد دخانی خبر داد و با بیان این که مصرف سیگار نیز تقریبا روند کاهنده ای داشته، گفت: این در حالی است که مصرف دیگر مواد دخانی به ویژه قلیان از سیر فزاینده ای برخوردار بوده است.
نظر شما