به گزارش خبرنگار مهر در همدان، محمدحسین رزاقی ظهر پنج شنبه در گردهمایی روحانیان و مبلغان با مدیران منابع طبیعی در استان همدان افزود: 30 درصد از تخریبها به دلیل فقر، نیاز و سودجویی انجام میشود.
وی تصریح کرد: یکی از عمده مسائل در این خصوص فرهنگ سازی است و اگر این اتفاق بیافتد 70 درصد مشکلات حل میشود.
رزاقی خاطرنشان کرد: فرهنگ منابع طبیعی باید به معارف طبیعی تبدیل شود.
وی اظهار داشت: هماکنون 86 میلیون هکتار جنگل و مرتع در کشور وجود دارد که تنها 14 میلیون هکتار آن قابل استفاده است و مابقی در حال فرسایش است.
رزاقی تعداد نیروهای حفاظتی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور را 13 هزار نفر عنوان کرد و گفت: تنها 45 درصد این افراد نیروی ستادی هستند که با وجود 132 میلیون هکتار اراضی در کشور به طور میانگین هر یک از این افراد باید از 100 هزار هکتار زمین حفاظت کنند.
وی یادآور شد: اعتبار موجود برای این امر 300 میلیارد تومان است در صورتی که سال گذشته تنها در یک باران 24 ساعته 50 میلیارد تومان خسارت وارد شد.
رزاقی میزان اراضی جنگلی کشور را 8.7 درصد کل اراضی کشور برشمرد و افزود: 30 درصد متوسط اراضی کشورهای جهان را جنگل تشکیل میدهد.
مدیر ترویج سازمان منابع طبیعی کشور وضعیت ایران را نسبت به سایر کشورها بحرانی ارزیابی کرد و گفت: نخستین وظیفه ما در حفظ منابع طبیعی برای جلوگیری از تخریب منابع تخریب است.
رزاقی ادامه داد: احیاء، توسعه و بهرهبرداری اصولی از دیگر وظایف افراد برای حفظ منابع طبیعی است.
وی با بیان اینکه در جامعه ما جنگل را فقط به نام چوب و مرتع به نام علوفه و دام میشناسند، گفت: سالانه هر هکتار جنگل مبلغ هزار دلار ارزش افزوده دارد و چوب تنها 20 درصد از این ارزش افزوده را شامل میشود.
نظر شما