۲۶ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۹:۵۶

احمد شفاعت:

نقدینگی کشور طی چهار سال گذشته 2.5 برابر شد

همدان - خبرگزاری مهر: معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سابق گفت: نقدینگی کشور از زمان هوخشتره تا 4 سال پیش 63 هزار میلیارد تومان بود و در این 3 سال 2 و نیم برابر شد.

به گزارش خبرنگار مهر در همدان، احمد شفاعت شامگاه جمعه در گردهمایی جامعه مهندسان حامی میرحسین موسوی در استان همدان افزود: میزان نقدینگی کشور در چند سال گذشته به 170 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است که این امر سبب گرانی شده است.

وی تصریح کرد: در این مدت بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی دی ماه سال گذشته 23 هزار میلیارد تومان بود که نسبت به سال قبل از آن 70 درصد افزایش یافت زیرا مردم پول گرفته از بانکها به عنوان تسهیلات را بازپرداخت نکردند و پول در جامعه گردش نداشت.

این حامی کاندیداتوری موسوی همچنین به واردات محصول در سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: تنها در سال 86 مبلغ 56 و نیم میلیارد دلار واردات داشتیم که سال 87 این میزان به 70 میلیارد دلار رسید یعنی 140 درصد بیش از برنامه چهارم توسعه واردات انجام شده است.

شفاعت رتبه فضای کسب و کار در کشور را 138 بیان کرد و افزود: سال 2008 میلادی از این جایگاه به رتبه 142 از 180 کشور سقوط کردیم. وی تصریح کرد: ایران در بین 17 کشور خاورمیانه نیز رتبه 13 را دارد.

وی درباره میزان تورم موجود در کشور نیز اظهار داشت: سال 2007 تورم کشور 19 درصد بود امسال بر اساس اعلام سازمان‌های بین‌المللی تورم در ایران به 25.9 دهم درصد رسیده است.

شفاعت در این برنامه به درآمدهای ارزی کشور نیز نگاهی انداخت و گفت: در یکصد سال گذشته کل درآمد ارزی ایران یک هزار میلیارد دلار بود که 800 میلیارد دلار آن در طول 30 سال گذشته کسب شده است.وی خاطرنشان کرد: کشور در 4 سال گذشته مبلغ 340 میلیارد دلار درآمد ارزی داشته که حدود 50 درصد از درآمدهای ارزی ایران در این 30 سال را شامل می‌شود.

شفاعت گفت: با وجود اینکه جنگ و بسیاری از بحران‌ها در کشور وجود داشت میرحسین موسوی در سال 64 با 7 میلیارد دلار کشور را اداره کرد.

وی تصریح کرد: 3 میلیارد دلار از این مبلغ برای جنگ و 3 میلیارد برای غذا هزینه شد و با یک میلیارد دلار مابقی نیز پروژه‌هایی همچون فولاد مبارکه، پالایشگاه کنگان، پتروشیمی اراک، راه‌آهن بافق و فولاد اهواز ساخته و اجرا شد.

شفاعت همچنین به افزایش عمر اجرای طرح‌های ملی و استانی در طول چند سال گذشته اشاره کرد و گفت: عمر متوسط اجرای طرح‌های ملی 9 سال بود که در زمان دولت نهم یک و نیم سال افزایش یافته است و مدت زمان اجرای طرح‌های استان نیز از 3 و 2 دهم سال به 4 و 7 دهم سال افزایش یافت.

کد خبر 879033

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha