۲۶ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۷:۲۷

سفیر ایران در بحرین :

تهران و منامه علاقمند به توسعه روابط هستند

تهران و منامه علاقمند به توسعه روابط هستند

سفیر کشورمان در منامه تاکید کرد : روابط ایران با بحرین در زمینه های مختلف شاهد پیشرفتهای خوبی بوده و سیاست تهران همیشه مبتنی بر توسعه همکاری در عرصه های بین المللی بویژه در سطح منطقه ای است،

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه الوسط در شماره روز پنجشنبه 23 اردیبهشت 1388 خود مصاحبه اختصاصی با حسین امیرعبداللهیان سفیر ایران در بحرین را منتشر نموده که متن آن به شرح زیر است:

س) درابتدا بگویید سطح روابط ایران وبحرین را چگونه ارزیابی می کنید؛ آیا به سطح دلخواه دوکشور رسیده است؟

ج) روابط جمهوری اسلامی ایران با بحرین در زمینه های مختلف شاهد پیشرفت های خوبی بوده است، وعلیرغم شرایط موجود منطقه ای وبین المللی سیاست جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر توسعه همکاری در عرصه های بین المللی بویژه در سطح منطقه است، ودر این راستا ابتکار عملهای زیادی را اتخاذ نموده است، از جمله این نکات مثبت تبادل دیدارها بین مسئولین عالیرتبه دو کشور بوده است. در این راستا می توان به سفر محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری ایران به بحرین که سفر موفقی بود وطی آن به تبادل نظر و تقویت مناسبات از طریق امضای توافقنامه های همکاری زیادی که بین دو کشور در زمینه های مختلف به امضا رسید، اشاره کرد.

این سفر موفقیت آمیز مقدمه ای برای ارائه پیشنهادات 12 گانه رئیس جمهوری ایران در اجلاس سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در دوحه بود، و آخرین ابتکار عمل سفراخیر منوچهر متکی وزیر امور خارجه ایران به شش کشور شورای همکاری خلیج فارس بود که طی آن وی حامل پیام دوستی، محبت و مودت بین تهران ومنامه بود، سفرهای وزیر امور خارجه ایران از عربستان سعودی آغاز شد وطی آن به سایر کشورهای شورای همکاری نیز سفر کردند و حامل پیام مشابهی بودند.

س) چنانچه پیداست روابط بین منامه وتهران در پی اظهاراتی که به نظر طرف بحرینی در خدمت به توسعه روابط دو کشور نبوده، شاهد سردی شده است؟

ج) علیرغم درک اشتباهی که از اظهارات یک مسئول ایرانی درقبال بحرین برداشت شده بود ما از آغاز این بحران ملاحظه نمودیم که با حکمت و درایت مسئولین عالیرتبه دو کشور مدیریت شد و در راستای مهار بحران فرستاده ویژه ای از سوی رئیس جمهوری ایران به بحرین اعزام شد و فرستاده ویژه ای از سوی ملک حمد پادشاه بحرین به تهران اعزام گردید و روابط فیمابین به حالت عادی بازگشت.

س) ولی آیا فکر نمی کنید شور و حماسه قبلی در توسعه روابط همچون قبل نیست؟

ج) روابط بین دوکشور همچنان تداوم دارد و ما شاهد توسعه بسیار زیادی در عرصه های مختلف، چه در سطح همکاری وهماهنگی بین دو کشور در عرصه های منطقه ای ویا بین المللی هستیم و دیدارها و تماسهای مستقیم بین وزرای خارجه دو کشور جهت هماهنگی ورایزنی در خصوص تمامی مسایل همچنان ادامه دارد. و از جمله تحولاتی که در روابط بین دوکشور انجام گرفته است می توان به اقدام مثبت وموثری که در چارچوب توافقنامه امنیتی بین دو کشور که به امضای طرفین رسیده است، اشاره کرد. واین توافقنامه برای هردوکشور در زمینه تقویت وتحکیم همکاریهای مختلف امنیتی از اهمیت بسیاری برخوردار است و نتایج این توافقنامه را در پرونده های متعددی شاهد بوده ایم. ودر آینده نزدیک دومین دوره اجلاس کمیسیون عالی مشترک دو کشور در تهران برگزار می شود و وزرای خارجه دوکشور موافقت نموده اند که این اجلاس در اولین فرصت ممکن برگزار شود.

در مورد رسانه های گروهی دوکشور نیز در زمینه هماهنگیهای رسانه ای وتبادل هیئتها و تجربیات رسانه ای بین ایران و بحرین پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است و انتظار می رود در آینده شاهد همکاریهای بیشتری در این زمینه ها باشیم.

س) ولی چنین بنظر می رسد که مذاکرات گاز بین دوکشور پیشرفت جدی نداشته است، نظر شما در این خصوص چیست؟

ج) در مورد مذاکرات گاز بین دوکشور که به هدف سرمایه گذاری بحرین در میادین گاز ایران و صادرات گاز ایران به بحرین انجام شده است، مذاکرات فنی که بین طرفین انجام می شود، پیشرفتهای خوبی داشته است.

شخصا معتقدم که تا حدی متاثر از تبعات بحران اقتصادی جهانی است وشاید این موضوع تاحدی موجب تاخیر در این مذاکرات شده است. و ما این موضوع را درک می کنیم ودرعین حال تمایل و اراده دو کشور در جهت تسریع بخشیدن مذاکرات گاز می باشد.

س) ببخشید، دلیل تاخیر فنی بوده یا سیاسی؟

ج) مایلم تاکید نمایم که در زمینه پروژه صادرات گاز به بحرین نه تنها ملاحظه سیاسی وجود ندارد بلکه نوعی همکاری جدی بین دوکشور وجود دارد که بر محوراستراتژی جمهوری اسلامی ایران در قبال همسایگان خود مبتنی بر همکاری مشترک در تمامی زمینه ها است.

در مورد موضوع گاز به تمامی مسئولین و همکاران بحرینی خود اعلام کرده ایم که ما در این پروژه جدی هستیم، و این پروژه در دستور کار ما در ایران قرار دارد، وهمین موضوع از طرف مقابل از سوی طرف بحرینی نیز صدق می کند و ملک حمد پادشاه و سایر مسئولین بحرینی به این پرونده اهمیت ویژه ای قایلند. وعلیرغم اینکه ما تبعات وآثار بحران اقتصادی جهانی را درک می کنیم مایلم بار دیگر تاکید نمایم که درپروژه گاز هیچگونه تعارضی در دیدگاههای طرفین وجود ندارد ونیز باید اشاره نمایم که بین بخشهای خصوصی دوکشور همکاری واقعی وجود دارد و بین اتاقهای بازرگانی ایران وبحرین همکاری خوبی وجود دارد، و طی سال گذشته هیئت بزرگی از تجار وبازرگانان ایرانی به بحرین آمدند ومذاکرات بسیار مثبتی با مسئولین وهمتایان خود انجام دادند، همچنانکه بین روسای اتاقهای بازرگانی دوکشور مذاکرات خوبی صورت گرفت.

بین دوکشور شورای مشترک بازرگانان ایرانی وبحرینی تشکیل شده است و روند تبادل تجاری بین دوکشور از سرعت بیشتری برخوردار شده است. ودرحال حاضر مبادلات تجاری فیمابین از طریق کانالهای مختلف ادامه دارد از جمله بوسیله رفت وآمد لنجها و کشتیهای تجاری ایران، در حالیکه طی مدت گذشته شاهد تاخیر در ورود لنجها وکشتیهای ایرانی بودیم و امروزه این موانع کاهش یافته و همکاری بین دوکشور بصورت فعال تری ادامه دارد.

در جمهوری اسلامی ایران 11 وزارتخانه و سازمان رسمی در قالب کمیسیون عالی مشترک همکاریهای تهران و منامه فعال هستند و مسایل بین دوکشور را در عرصه های مختلف دنبال می کنند و در آینده نزدیک با برگزاری دومین اجلاس کمیسیون مشترک نتایج آن مورد بحث وبررسی قرار خواهد گرفت.

در مورد تبادل دیدارهای بین مسئولین دوکشور این سفرها بطور فزاینده ای ادامه دارد. در سطح مردمی نیز سفر برادران بحرینی به ایران چه در راستای سفرهای دینی، درمانی و یا تفریحی و گردشگری همچنان تداوم دارد و این بیانگر محبت و دوستی بین مردم دوکشور است و از طرف مقابل ما امیدوار هستیم موانع سفر ایرانیانی که مایل به سفر به بحرین می باشند، از بین برود. هرچند که در حال حاضر تعداد مسافرین ترانزیت ایرانی افزایش پیدا کرده است.

اخیراً توافقنامه های مشترکی بین سازمان های هواپیمائی کشوری به امضا رسیده که بموجب آن طرف ایرانی موافقت نموده تعداد پروازدر هر هفته به 40 پرواز افزایش یابد و در آینده نزدیک خط پرواز مستقیم بین منامه واصفهان و نیز جزیره کیش راه اندازی خواهد شد.

من در این زمینه ملاقاتهائی با مسئولین شرکت هواپیمائی گلف ایر انجام دادم که طی آن تمایل خود را به توسعه همکاریها در زمینه هواپیمائی اعلام داشتند و در زمینه حداکثر کمکهای ممکن به مسافران ایرانی و رفع موافع موجود در خصوص اعطای ویزای موقت به مسافران ترانزیت رایزنی و مذاکره نمودیم وامیدواریم با همکاری وزارت کشور بحرین بتوانیم این موانع را برطرف کنیم.

در سفر اخیر وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران به بحرین ومذاکرات ثمر بخشی که با شیخ راشد بن عبدالله آل خلیفه وزیر کشور بحرین انجام دادند، می توان گفت که این مذاکرات خوب وسازنده بوده واز طریق این موافقتها امیدواریم شاهد دوران جدیدی از همکاریهای مستحکم بین دو کشور باشیم.

کد خبر 879704

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha