به گزارش خبرنگار مهر، سید شمس الدین حسینی امروز دوشنبه در نوزدهمین کنفرانس سالانه سیاستهای پولی و ارزی در تهران به کاهش ارزش بورسهای دنیا حتی تا 70 درصد اشاره و تصریح کرد: هر چه شدت و میزان ادغام اقتصادها در بازارهای مالی بیشتر بود، سرعت و عمق آسب پذیری نیز بیشتر بوده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی بحران مالی جهانی را فراگیر ، شدید و آثار آن را ناهمگون دانست و افزود: پیش بینی می شود که وضعیت تجارت کالا و خدمات و به تبع آن تولید در سال 2009 به شدت منقبض شود.
به گفته وی حجم تجارت کالاها و خدمات بر اساس پیش بینی ها و برآوردها در سال 2009 منهای 11 درصد و رشد اقتصادی جهانی منهای 2.5 درصد خواهد بود.
وی بیشترین درجه ادغام را به ترتیب مربوط به بخش مالی، تجارت و تولید دانست و گفت: اثر بحران بر کاهش رشد اقتصادی و تجارت خارجی برای کشورها متفاوت بوده است و کشوری را سراغ نداریم که اثری از بحران مالی نپذیرفته باشد.
حسینی با بیان اینکه بحران وارد مرحله انسانی شده و حدود 50 میلیون نفر طی چند ماه اخیر به تعداد افراد زیر خط فقر مطلق افزوده شدند، تصریح کرد: در این شرایط باید با بحران مقابله کرد.
وی سریع ترین اقدام و سیاست در مقابله با بحران مالی را تزریق منابع عنوان کرد و خرید داراییهای نامرغوب موسسات مالی، افزایش سرمایه بانکها، تضمین سپرده ها و افزایش پوشش ریسک سپرده ها و تاکید بر احیای مقررات و افزایش نظارتها و مراقبتها را از راهکارهای آن اعلام کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: با توجه به تفاوت میزان اثر و ناهمگونی آثار بحران باید به واقعیتهای اقتصاد ملی توجه و برای آن سیاستگذاری شود.
حسینی با بیان اینکه اقتصاد ایران کمترین آسیب را از بعد مالی نسبت به سایر کشور دیده است، گفت: سال گذشته ارزش بازار بورس کشور فقط 15 درصد بدون در نظر گرفتن بورس کالا، کاهش یافت اما طی یک ماه گذشته شاخص بورس هزار واحد رشد کرده است.
وی با تاکید بر اجرای اصل 44 به دلیل اتکای اقتصاد به بخش دولتی گفت: الزام امروز ما واگذاری سهام بانکهای دولتی است.
وزیر اقتصاد و امور دارایی با اشاره به چارچوب مشخص سیاستهای پولی در اقتصاد ایران و قانون عملیات بانکی بدون ربا عنوان کرد : در این سیاستها ملاحظاتی بوده که باعث شده است بانکهای کشور کمترین آسیبها را ببینند.
وی خاطر نشان کرد: ما در شرایطی قرار داریم که با فقدان و مشکل مقررات مواجه نیستیم ولی باید به سمت استفاده از ابزارهای مالی جدید پیش برویم.
حسینی به کاهش بودجه 88 مصوب مجلس نسبت به لایحه پیشنهادی دولت اشاره و تصریح کرد: بودجه امسال دولت با رشد منفی 2 درصد نسبت به سال گذشته مواجه است و در مقایسه با سال 87، رشد بودجه کشور منفی است که باید برای اصلاحیه و متمم بودجه سال 88 فکر کنیم.
وی اضافه کرد: رشد بالای نقدینگی را در سالهای 85 و 86 پشت سر گذاشتیم و سال گذشته موفق به مدیریت نقدینگی شدیم.
حسینی همچنین با بیان اینکه رقابت مندی در اقتصاد ایران پذیرفته شده است، گفت: همچنین پی بردیم که رشد گلخانه ای به تولید یک رویکرد پایدار نیست.
وزیر امور اقتصادی و دارایی به اجرای سیاست تجاری فعال در کشور تاکید کرد و گفت: باید به صورت انتخابی و زمان دار از صنایع حمایت شود و مراقب باشیم که در مواجه با دمپینگ دچار سستی و کندی نشویم.
نظر شما