مدیر پروژه سازمان ملل در حفاظت محیط زیست دریای خزر در گفتگو با خبرنگار مهر از تدوین ساختاری برنامه ای بین المللی در سواحل قزاقستان برای ایجاد منطقه حفاظت شده فوکها خبر داد و گفت: البته این پروژه هنوز اجرایی نیست و باید ببینیم علاقه کشورها و میزان هزینه ای که برای نجات این گونه می کنند چقدر است.
دکتر حمید غفار زاده با انتقاد از جدی نبودن کشورهای همسایه دریاچه بزرگ خزر افزود: در کشور ایران مردم نزدیک به سواحل مثل ترکمنها، آذریها و گیلان و مازندرانیها به علتهای مختلف آسیب به فوکها وارد نمی کنند اما متاسفانه مشکلاتی در سواحل شمالی تر دریای خزر فوکهای در خطر انقراض را به طور جدی تهدید می کند.
این متخصص محیط زیست وجود منطقه حفاظت شده برای نجات فوکها از خطر انقراض و خارج شدن آنها از لیست قرمز را ضروری دانست و اضافه کرد: با راه اندازی این منطقه حفاظت شده می توان به نجات این گونه در خطر امیدوار بود.
از سوی دیگر یک متخصص محیط زیست در مورد فوکهای خزر به خبرنگار مهر گفت: مباحثی مثل تغییرات آب و هوایی، آلودگیهای نفتی، آلودگیهای شیمایی، مشکلات تغذیه و از همه مهمتر عامل ویروسی در مرگ دسته جمعی فوکهای اثر گذار است.
دکتر شیخ الاسلام مطالعات روی فوکها در خزر را مربوط به دهه 90 میلادی اعلام کرد و افزود: همه کشورهای همسایه از طریق سازمانهای بین المللی در حال مطالعه ای در قالب مطالعات اکو تاکس هستند که الان در ابتدای فاز 3 هستند و با ایجاد منطقه حفاظت شده می توان به پیشبرد هدفها برای نجات این گونه جانوری امید داشت.
نظر شما