دکتر علی عباسپور در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: ما شاهد تغییراتی در مدیریت دانشگاههای وابسته به وزارت علوم هستیم که مطلوب نیست. به خصوص اینکه شاهد تغییر روسایی از دانشگاهها یا مراکز پژوهشی هستیم که بعضا توسط وزارت علوم همین دولت معرفی شده و از آنها دفاع صورت گرفته است و بدون اینکه دلیلی ارائه شود شاهد عزل آنها و معرفی فرد دیگری به شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم.
انتقاد از تغییر بدون دلیل روسای دانشگاههایی که وزیر علوم خود آنها را منصوب کرده
وی افزود: دانشگاه تهران شاهد نمونه ای از این تغییرات بوده است. آیت الله عمید زنجانی در همین دوره و از سوی محمد مهدی زاهدی وزیر علوم دولت نهم به عنوان رئیس دانشگاه انتخاب شده بود. بدون اینکه دلیلی عنوان شود وی را برکنار و فرهاد رهبر را جایگزین او کردند. همین حرکت را در دانشگاه شهید بهشتی نیز دیدیم و با وجود اینکه لطیفی رئیس سابق این دانشگاه فعالیتهای قابل توجهی انجام داده بود بدون هیچ دلیلی برکنار و دکتر شعبانی به جای وی منصوب شد.
رئیس کمیسیون آموزش مجلس در این زمینه به دانشگاه تبریز نیز اشاره کرد و به مهر گفت: با وجود اینکه فردی معتقد و با سابقه ای درخشان یعنی دکتر سرورالدین از سوی وزیر علوم به عنوان رئیس دانشگاه تبریز منصوب شده بود و وی تعامل مثبتی با نمایندگان مجلس در حوزه انتخاباتی و دیگر ارگانها داشت، به یک باره بدون هیچ دلیلی برکنار شد.
وی تصریح کرد: در حقیقت روسای منتصب خود وزارتخانه که با دلایل بسیار به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی و از آنها حمایت شده بود تا تاییدیه شورای عالی انقلاب فرهنگی اخذ شود بدون دلیل عزل شده و مدت مدیدی دانشگاه با سرپرست بر خلاف مدت در نظر گرفته شده در شورای عالی انقلاب فرهنگی اداره می شود و سرپرست بعد از مدتی برای رای معرفی می شود.
وزارت علوم شورای عالی انقلاب فرهنگی را در عمل انجام شده قرار می دهد
عباسپور با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی با این عمل وزارت علوم در عمل انجام شده قرار می گیرد به مهر گفت: زمانی که رئیس یک دانشگاهی عزل شده و فرد جدیدی مطرح می شود، برخی مصلحتها باعث می شود شورای عالی انقلاب فرهنگی به سرپرست جدید رای دهد.
وی با تاکید بر اینکه بحث ما شخصیت افراد جدید نیست، گفت: روسای جدید هم افرادی صالح هستند اما اینکه افراد موجهی به همکاری دعوت می شوند و بدون دلیل برکنار می شوند و افراد دیگری معرفی می شوند مطلوب نیست.
رفتارهای وزارت علوم سبب می شود افراد توانمند دیگر حاضر به پذیرش ریاست دانشگاهها نباشند
عباسپور تصریح کرد: در سمتهایی مثل ریاست دانشگاه که جز فشار روحی و کاری هیچ مزایای دیگری ندارد اگر به همین راحتی فردی بر اساس سلیقه شخصی کنار گذاشته شود به طور حتم در آینده هیچ فرد توانمندی حاضر نمی شود علایق شخصی و ذاتی خود که تحقیق و تدریس است را رها کرده و سمت پرمشغله ریاست یک مرکز دانشگاهی را برعهده گیرد. چنین رفتارهایی باعث می شود که از وجود افراد توانمند در دانشگاهها محروم شویم.
وی اضافه کرد: مراکز پژوهشی هم وضعیت اسفناکی دارند به خصوص اینکه توسط شخص وزیر علوم به راحتی منصوب و برکنار می وشند اخیرا شاهد تغییر رئیس پژوهشگاه علوم انسانی بوده ایم. دکتر گلشنی به طور ناگهانی برکنار و شخص دیگری جایگزین ایشان می شود در صورتی که رئیس سابق این پژوهشگاه در مجامع علمی فردی اندیشمند شناخته می شود که باعث ارتقای پژوهشگاه علوم انسانی نیز شده است.
طومار اعضای پژوهشگاه علوم انسانی درباره شایعات تغییر گلشنی
رئیس کمیسیون آموزش به مهر گفت: حدود چند ماه قبل از این عزل، طوماری از اعضای فرهیخته این پژوهشگاه که از اساتید برجسته بودند دریافت کردیم که در آن از شایعاتی در مورد تغییر ریاست پژوهشگاه ابراز نگرانی کرده و تاکید کرده بودند باید دکتر گلشنی ابقا شود اما متاسفانه شایعات به حقیقت پیوست و شخصیتی علمی که در جهان شناخته شده است از پژوهشگاه کنار گذاشته شد.
رئیس دانشگاه از دفتر خود متوجه برکناری اش می شود!
عباسپور ادامه داد: برخی روسای دانشگاهها هم که برداشته می شوند به روش مطلوبی از سمت خود عزل نمی شوند. رئیس یکی از دانشگاهها بدون اطلاع در دفتر کاری اش حاضر می شود اما در دفتر کار به او اعلام می شود که شما دیگر رئیس نیستید. این برخورد شایسته جامعه علمی کشور نیست.
وی افزود: معتقدیم شورای عالی انقلاب فرهنگی وقتی به یک فرد به عنوان رئیس دانشگاه رای می دهد و وزیر علوم او را عزل می کند باید توضیح بخواهد. وقتی فردی از طرف وزیر علوم به شورا معرفی می شود و تاییدیه شورا گرفته می شود وزیر علوم باید در مورد عزل وی هم پاسخگو باشد. وزیر باید تصمیم عزل را به شورا اعلام کند و شورا را قانع کند تا تاییدیه به فرد دیگری داده شود.
عباسپور تاکید کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید در این مسائل توضیح بخواهد زیرا ما با این عزل و نصبها مخالفیم و این به جز ضربه به مدیریت کلان جامعه علمی کشور نتیجه دیگری نخواهد داشت.
نظر شما