به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه دهمین جشنواره بینالمللی رادیو و دومین اجلاس جهانی صدا شامگاه روز سهشنبه در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار و در ابتدای مراسم تصاویری از مرحوم آیتالله بهجت و زندگینامه ایشان پخش شد. در ادامه مسعود احمدی دبیر جشنواره دهم به ارائه گزارش خود پرداخت.
سپس محمدحسین صوفی معاون صدا با اشاره به نیاز اصحاب رسانه به تعاملات بینالمللی در حوزه رسانه گفت: اجلاس جهانی صدا و نشستهایی اینچنین فضایی آموزشی دارد و مسیر نقد و تحلیل گذشته و رویکردهای آینده را در اختیار ما قرار میدهد. رسانه و فعالیتهای روزمره ما جریانی قدرتمند است که ما را به دنبال خود میبرد و فرصت درنگ درباره خود را به ما نمیدهد. ولی جشنواره فرصت این را میدهد که در چشماندازی گسترده فعالیت خود را در رسانه بسنجیم.
وی ادامه داد: جشنواره صدا با ایجاد محیطی مساعد برای معرفی و نقد یافتههای حرفهای و ترویج الگوهای موفق و برتر، خصلتی آموزنده دارد. اجلاس جهانی رادیو هم منبعی گسترده برای توسعه آموزشهای رسانهای است. ما نیازمند شناخت بیشتر رادیو و کارآمدی آن هستیم. صدای جمهوری اسلامی ایران در زمره بزرگترین سازمانهای رادیویی جهان است و با برخورداری از 20 شبکه رادیویی امسال نزدیک به 100 ساعت برنامههای مختلف تولید و پخش میکند.
صوفی تأکید کرد: رادیو به عنوان رسانهای بالقوه قدرتمند در عصر و پیشرفت تکنولوژی از سویی فرصتهای جدیدی را پیش رو میبیند و از سوی دیگر تهدیدی جدی پیش رو دارد. اندیشه خلاق و ابتکار نوآوری، شناخت زمان و درک رقبا برای مقابله با این تهدیدها دارای جایگاه و ارزش است. امیدوارم صدا با بهرهگیری از این رویداد در مسیر اثربخشی و شکوفایی بیشتر گام بردارد.
در بخش دیگر این مراسم عزتالله ضرغامی ضمن ابراز خرسندی از ادغام و برگزاری همزمان سه جشنواره سراسری صدا، بینالمللی رادیو و اجلاس جهانی صدا در سال "اصلاح الگوی مصرف" گفت: از عملکرد معاونت صدا راضی هستم. در پنج سال گذشته صدا با رویکرد افزایش ضریب نفوذ، ایجاد تنوع و نگاه تخصصی به نیاز مخاطب و توجه به آن و توجه به فناوری نوین حرکتهایی بسیار ارزشمند و رو به جلو داشته است.
وی افزود: معاونت صدا نیروهای رادیو مولد و فرهنگسازند و همه بخشها را تأمین میکنند و همواره در این عرصه زایندگی و هویت تولیدکنندگی خود را حفظ کردهاند. معتقدم رادیو مانند انبار کالا نیست، بلکه معدنی قوی است که هر چه میکاویم با لایهها و رگههای ارزشمندی از نیروهای پرورش یافته برخورد میکنیم.
ضرغامی در ادامه گفت: در نشست ABU در تهران بیانیهای قرائت و نقطه نظر صدا و سیما در زمینههای مختلف رسانهای مطرح شد. یکی از نکات مهم مسئله شکاف محتوایی در مقابل شکاف دیجیتالی بود. خطری که رسانههای جهانی را تهدید میکند اهمیت شکاف در حوزه محتواست. اشاره به رسانه پاک و هویت واقعی از ویژگیهای رادیو است. ما باید به سمتی برویم که رسانههای جهانی را از سرمایهسالاری حاکم بر جریان اداره رسانهها دور نگاه داریم و به سمت وظیفه پاک خود سوق دهیم.
وی در بخش دیگر سخنان خود تذکراتی به همکاران داخلی صدا و سیما داد و یادآور شد: مقام معظم رهبری روز جمعه در سفری که با ایشان به استان کردستان داشتم، بعد از شنیدن یکی از برنامههای تخصصی رادیو نکاتی را به عنوان نقاط ضعف کار به لحاظ محتوا و فرم به بنده فرمودند. نکته قابل توجه این است که مخاطبانی در این سطح بالا و پس از اذان صبح برنامههای ما را میشنوند و با نگاهی کارشناسانه نکاتی را برای ارتقای کیفیت کار ارائه میدهند. این نشاندهنده اهمیت رسانه ماست.
رئیس سازمان صدا و سیما افزود: ساعات طلایی یا بعضی برنامهها تنها مورد توجه مخاطبان نیست بلکه همه برنامهها و شبکههای مختلف صدا با چنین وضعیتی مواجه هست و مخاطبان ارزشمند با گوش کردن به برنامههای مختلف به نقد و ارزیابی آنها میپردازند. کوچکترین بیتوجهی به تولیدات رادیویی میتواند آسیبهایی جدی به این رسانه وارد کند. توجه به تولیدات رادیویی در فرم و محتوا و امکانات باید مورد توجه باشد.
ضرغامی تأکید کرد: پژوهش نقش محوری در توجه به محتوا دارد. هر وقت نویسندگان و برنامهسازان ما به خود متکی شدند ما همیشه با انواع و اقسام آسیبها مواجه بودیم که پیام واقعی به صورت مهندسی شده قابل انتقال و اجرا نبود. ما باید مبتنی بر مستندات ارزشمند به برنامهسازی و انتقال پیام بپردازیم. از شما میخواهم با برنامهریزی و استفاده از امکانات و مستندات ارزشمند این کار را انجام دهید و به طور جدی تقاضا دارم در حوزه محتوا به این نکته توجه کنید.
وی ادامه داد: مدت یکسال است با نهادها و دستگاههای فرهنگی وابسته به نهاد رهبری یک همافزایی و تعامل و همکاری خوبی با ارشادات مقام معظم رهبری شروع، تفاهمنامههایی امضا و حوزههای همکاری مشخص شده است. به نظر من این بهترین فرصت برای رادیو است زیرا قابلیتهایی در این دستگاهها وجود دارد. ما در مسائل دینی و اسلامی مولد نیستیم و باید بتوانیم تولیدات ارزشمند حوزههای مرجع را به زبان رسانهای به مخاطب منتقل کنیم.
رئیس رسانه ملی در دومین تذکر خود به اهالی صدا گفت: نحوه استفاده از موسیقی دومین تذکر بنده به اهالی صداست. جا دارد از توجه مدیران رادیو به سیاستهای جدید موسیقی تشکر کنم. استفاده بهینه و مؤثر و درست از موسیقی در برنامههای صدا بسیار مهم است. موسیقی در صدا اهمیتش از سیما بیشتر است. توجه به نیاز و سلایق مختلف مردم و استفاده از ظرفیتهای موسیقی و برنامهریزی مناسب برای مخاطبین مختلف شبکههای گوناگون انتظاری است که از شما دارم.
ضرغامی با اشاره به نظرسنجیهای انجام شده میان مردم و به خصوص نسل جوان، گرایش و علاقه آنها را به موسیقیهای سنتی، آرامبخش و دارای محتوای کلاسیک اصیل از موسیقیهای کپیبرداری شده از فرهنگ غربی بیشتر دانست و خواستار توجه بیشتر به نیاز مخاطب و توجه به ذائقهسازی رسانه ملی برای مقابله با فضای ذائقهسازیهای نامناسب شد.
وی در سومین تذکر خود خاطرنشان کرد: استعدادیابی در رادیو نکتهای است که باید مورد توجه قرار گیرد. یکی از اهداف جشنواره این است که این استعدادها کشف و آموزش داده شوند. ما هنرمندان بزرگی داریم که ذخایر ارزشمندی برای ایران هستند و میتوانند تجربیات خود را به نسل جوان منتقل کنند. استعدادیابی جوانان به طور جدی مورد توجه من است و کشف و آموزش و ایجاد شرایط کار برای آنها چیزی است که از مدیران صدا مطالبه میکنم.
ضرغامی در بخش انتهایی سخنان خود و برای تغییر فضای مراسم به نامه سرگشاده حجةالاسلام کروبی به سازمان اشاره کرد و گفت: ایشان در این نامه گله کرده بودند که چرا در خبر 20:30 گفته شده آقای کروبی بیمار هستند و به این دلیل چند سفر تبلیغاتی خود را لغو کردهاند. آقای کروبی در نامه خود گفته بودند با وجود 70 سال سن هنوز شاداب هستند و برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری تلاش میکنند و به سفرهای خود ادامه میدهند.
وی گفت: ما هم برای آقای کروبی آرزوی سلامتی میکنیم. وقتی در ابتدای مراسم گفته شد رادیو با عمری 70 ساله احساس جوانی میکند، یاد آقای کروبی افتادم که در 70 سالگی احساس شادابی میکند. برخی از ما در 40 سالگی دچار مشکلات جسمی میشویم اما آقای کروبی با تمام وجود در رقابتی جدی وارد عرصه شده و میتوانند برای ما یک الگو باشند تا با نشاط بیشتر کار کنیم.
نظر شما