به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری مهر ، با گذشت بیش از سه روز از آغاز موعد رسمی تبلیغات دهم دوره انتخابات ریاست جمهوری، به نظر می رسد فضای شهر تهران و شهرهای بزرگ کم کم "انتخاباتی" می شود. هرچند که شیب و سرعت انتخاباتی شدن دراین دوره، به دلایل متعدد هنوز سرعت نگرفته است.
- تبلیغات محمود احمدی نژاد
استراتژی انتخاباتی- تبلیغاتی دکتر محمود احمدی نژاد، چون انتخابات قبل تاکید بر "مردمی بودن" ستادها و پرهیز از "حزبی شدن" فعالیت های انتخاباتی این نامزد ریاست جمهوری است.
ستاد انتخاباتی احمدی نژاد سه قشر " دانشجویان" ، "طلاب" و "جوانان" را به عنوان سه گروه هدف خود برگزیده است، مقایسه دولت نهم با دولتهای سابق، تاکید بر دستاوردهای هسته ای و مقاومت در برابر آمریکا و غرب، ایجاد و احیای دوباره تقابل های گفتمانی سال 1384 و ...از جمله مهمترین راهکارهای انتخاباتی ستاد وی محسوب می شود.
حامیان رئیس جمهور فعلی از فضای اینترنت هم غافل نیستند و حضوری پررنگ در این فضا دارند، ضمن اینکه استفاده از پیامک های شعرگونه در حمایت از احمدی نژاد یکی از ابتکارات ستاد انتخاباتی وی است. تفاوت عمده انتخابات دهم با انتخابات نهم ریاست جمهوری برای احمدی نژاد در این نکته است که برخلاف سال 1384، بسیاری از احزاب اصولگرا رسما از دکتر احمدی نژاد حمایت کرده اند.
- تبلیغات محسن رضایی
اما محسن رضایی، نامزد دیگر انتخابات ریاست جمهوری تنها با یک سایت رسمی در عرصه انتخابات ریاست جمهوری حاضر شده است و گویا به تعامل مثبت با مردم از طریق رسانه های عمومی و نیز به سفرهای انتخاباتی به استان های غربی و جنوب غربی- که موطن اوست- بسنده کرده است. رضایی یادآور است که می تواند از هر سه نامزد انتخابات (موسوی، احمدی نژاد، کروبی ) "رای" بگیرد.
رضایی از نظر زمان ورود به رقابت های انتخاباتی ، دوران تبلیغات غیر رسمی را از دست داده است.
- تبلیغات مهدی کروبی
تنها روحانی حاضر درجمع نامزدهای انتخابات دهم ریاست جمهوری ، مهدی کروبی است. برگ برنده حزب اعتماد ملی و نامزد آن ، فهرستی از ژنرال های دوران اصلاحات مثل "کرباسچی، مهاجرانی،عباس عبدی، عماد الدین باقی و .." هستند. طبیعی است که در تبلیغات هم ستاد انتخاباتی کروبی از این برگ برنده استفاده کند: پوستر تمام قد کروبی و کرباسچی به عنوان " پوستر رسمی ستاد کروبی" از امروز رونمایی و پخش شد.
شهردار سابق تهران برای حمایت از شیخ اصلاحات تنها به عکس های تمام قد بسنده نکرده است، کرباسچی در اقدامی ابتکاری برای شمار زیادی از کاربران اینترنتی ایمیلی را ارسال کرده است. ایمیل کرباسچی به کاربران اینترنت با این مقدمه شروع می شود: غلامحسین کرباسچی هستم، پرویز استاندار اصفهان، دیروز شهردار تهران و امروز نگران ایران".
- تبلیغات میر حسین موسوی
بیلبورد حزب کارگزاران سازندگی با تصویر بزرگ آیت الله هاشمی رفسنجانی و این جمله که "اگر اکثریت در انتخابات شرکت نکنند، اقلیت حاکم می شود" بر دیوارهای شهر تهران خودنمایی می کند، تصویر سه گانه " اکبر هاشمی،میرحسین موسوی، سید محمد خاتمی" نیز دیگر تدبیر رسانه ای ستاد انتخاباتی کارگزاران برای جلب آراء مردم است.
اما به نظر می رسد عمده فعالیت های ستاد انتخاباتی مهندس موسوی در فضای مجازی و اینترنت متمرکز شده است: چند سایت خبری، جنبش وبلاگی و تلویزیون اینترنتی، رادیوی اینترنتی که همگی به انعکاس و انتشار برنامه ها، دیدگاهها، سفرها و عکس های موسوی می پردازند. اما با این وجود، نماد ستاد انتخاباتی مهندس موسوی، "رنگ سبز" است و حامیان موسوی با سربندها، مچ بندها،دستمال ها و پیراهن های سبزرنگ سعی می کنند در جامعه موج آفرینی کنند. زهرا رهنورد، همسر مهندس موسوی برخلاف همسران دیگر نامزدها، حضور پررنگ تری درعرصه انتخابات و تبلیغات دارد وبه همین خاطر ستاد انتخاباتی موسوی روی آرای زنان حساب ویژه ای باز کرده است.
"خانه کارگر"-از تشکل های حامی مهندس موسوی- مثل انتخابات مجلس هشتم از پوستر پیرمرد روستایی استفاده کرده است با این عنوان که "یاد یار مهربان آید همی"، عکس به کار رفته در این پوستر، مدتها مورد مناقشه عکاس روزنامه سیاست روز و خانه کارگر بود که شاید در روزهای آینده باز هم رسانه ها و مطبوعات منتظر چالش های حقوقی بر سر این عکس باشند.
- در حاشیه تبلیغات انتخاباتی
به گزارش مهر ، شهرداری تهران نیز در اقدامی بدیع از آمادگی خود برای اجاره اتوبوس به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری خبر داد، اتوبوس های انتخاباتی قطعا می تواند "فضای شهری" را تحت تاثیر قرار دهد و بسیاری از "رای خاموش ها" را با خود همراه کند.
به نظر می رسد به مرور و با گذشت اولین هفته از زمان تبلیغات انتخاباتی،نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری-به طور خاص سه رقیب احمدی نژاد- تلاش و فعالیت خود را بیشتر در فضای واقعی، کوچه و خیابان متمرکز کنند و از شیوه تبلیغاتی "چهره به چهره" استفاده کرده و از فضای مجازی و اینترنتی دور شوند،که این امر قطعا به داغ تر شدن فضای انتخابات منجر خواهد شد، تجربه هم نشان داده است بسیاری از رای دهندگان متاثر از این فضای ایجاد شده، در هفته آخر تصمیم نهایی خود را می گیرند.
نظر شما