دکتر سایه میثمی که با خبرنگار مهر گفتگو میکرد در پاسخ به این سؤال که در موقعیت کنونی به کدامیک از فلسفههای تحلیلی و یا قارهای بیشتر نیاز داریم؟ گفت: اولاً این نکته را نباید فراموش کنیم که در غرب عنادی که سابقاً میان این دو فلسفه وجود داشت دیگر وجود ندارد و امکان دیالوگ میان آنها مدتهاست که برقرار شده است.
وی افزود: جهت نیاز جامعه ما باید در نظر داشت که هر جامعهای به تفکر و تفکر فلسفی از هر نوعی که باشد قطعاً نیازمند است اما از باب مقایسه این دو باید بدانیم که هریک از اینها روشنگریهای بسیاری در زمینههای مختلف انجام دادهاند. در این میان به فلسفههای قارهای باید به جهت روشنگریهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی آن بسیار توجه کرد.
این استاد فلسفه دانشگاه آزاد تصریح کرد: بهخصوص آنجا که فلسفه قارهای با تاریخینگری خاص خود ریشههای تفکر و فرهنگ بشری را نشان میدهد بسیار به کار ما میآید. اما در مورد فلسفههای تحلیلی آنچه که شاید بیش از هر چیز به کار فلسفه و جامعه امروز ما میآید دوری از مبهمگویی و گهگاه مهملگویی است.
این مترجم آثار فلسفی در ادامه گفت: توجهی که فلسفه تحلیلی به علوم تجربی دارد بهخصوص از آن جهت که ما در عصری زندگی میکنیم که تمام ابعاد زندگی بشر تحتالشعاع پیشرفتهای علم و تکنولوژی است برای ما ضروری است. بنابراین هر دوی این فلسفهها میتوانند نیازهای فکری را در جامعه ما بر طرف سازند . فقط باید مراقب باشیم که متن گفتار خود را فراموش نکنیم.
نظر شما