۴ خرداد ۱۳۸۸، ۱۶:۰۸

اتاق ایران اعلام کرد:

25 پرسش بخش خصوصی از 4 کاندیدای ریاست جمهوری

25 پرسش بخش خصوصی از 4 کاندیدای ریاست جمهوری

اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با ارائه 25 پرسش از 4 کاندیدای دهمین دوره ریاست جمهوری، خواستار پاسخگویی شفاف کاندیدا به این پرسشها شد.

به گزارش خبرنگار مهر، اتاق بازرگانی ایران که نماینده قانونی فعالان اقتصادی و کانون تشکل های کارآفرینان بخش خصوصی در سراسر کشور است، در نظر دارد با توجه به نقش رئیس جمهور در توسعه، پیشرفت و شکوفایی اقتصادی کشور و حساسیت فراوان شرایط کنونی، سئوالاتی به منظور انعکاس دیدگاه ها و نظرات نامزدهای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری مطرح کند.

متن این سئوالات بدین شرح است:

1- فرصتها وچالشها برای اقتصاد ایران را در عرصه بین المللی و منطقه در مسایلی مانند بحران مالی جهانی و تبعات آن بر اقتصاد کشور و راهکارهای مقابله با آن و نیز ظهور و افول قدرتهای اقتصادی در جهان و منطقه (از جمله قدرت گیری چین و هندوستان) چگونه ارزیابی می نمایید؟
 
2- ضمن ارزیابی مشکلات جذب سرمایه گذاری خارجی در کشور، چه راهکارهایی برای افزایش جذب سرمایه های خارجی به منظور تامین مالی، انتقال تکنولوژی، دسترسی به بازارهای بین المللی و تقسیم ریسک دارید؟
 
3- برای رویارویی با بحران جهانی موجود، بیشتر کشورها با تزریق منابع مالی اقدام به حفظ و پایداری تولید و اشتغال خود کرده اند در حالیکه به نظر می رسد در ایران سیاست انقباضی سیستم بانکی در مسیر عکس حرکت کرده است. آیا این سیاست انقباضی در قبال بخش تولید در دولت شما ادامه پیدا خواهد کرد؟
 
4- روابط تجاری کشور با دیگر کشورها را تا چه اندازه قاعده مند می دانید؟ برای تضمین دسترسی مطمئن تولیدات کشور به بازارهای بین المللی چه سیاست هایی در داخل و خارج کشور در پیش خواهید گرفت؟
 
5- جایگاه بخش خصوصی در نظام دیپلماسی کشور را برای غلبه بر تحریم های بین المللی و قاعده مندسازی روابط تجاری کشور از طریق مذاکرات دوجانبه، منطقه ای یا عضویت در سازمان تجارت جهانی( WTO )را چگونه توصیف می کنید و مکانیزم های اجرایی آن چیست؟
 
6- با توجه به تورم بیش از 300 درصدی در سال های 1380 تا 1387 و افزایش تنها 25 درصدی نرخ دلار، برنامه جنابعالی برای تنظیم نرخ ارز چیست؟ به عبارتی تا چه اندازه معتقد به ثبات نرخ ارز از سوی دولت در بهای کنترلی هستید و جایگاه نرخ ارز را در حمایت از تولید و صادرات چگونه ارزیابی می کنید؟
 
7- به نظر شما تخصیص منابع به وسیله بازار تا چه حد کارآمد است؟ تصدی گری امور جاری تا چه اندازه باید در دست دولت باقی بماند و چه اموری باید به دست مردم سپرده شود؟
 
8- راهکار جنابعالی برای حضور بخش مردمی در تصمیم سازی های لایه های مختلف دولت از جمله شورای پول و اعتبار به صورت قانونمند و فعال چیست؟
 
9- در تصمیم گیری های اقتصادی، آیا نظر مثبت فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران مورد نظر دولت جنابعالی خواهد بود یا اینکه تصمیمات به وسیله دولت جنابعالی گرفته و تنها برای اجرا به بخش تولیدی و تجاری ابلاغ خواهد شد؟
 
10- رابطه دولت با دیگر نهاد های حکومتی از جمله مجلس و قوه قضائیه برای رسیدن به اهداف سند چشم انداز 20 ساله را چگونه تنظیم می کنید؟
 
11- با توجه به فضای کسب و کار موجود در کشور، چه کارهایی برای اصلاح و مساعد نمودن فضای کسب و کار و رفع موانع تولید و تجارت انجام خواهید داد؟
 
12- برنامه شما برای آسان تر کردن شرایط جذب نیروی کار در بخش تولید و افزایش بهره وری این بخش با استفاده از راه کارهایی مانند ارایه آموزش های تخصصی- فنی و حرفه ای چیست؟
 
13- با توجه به ریشه های تورم کنونی مانند کسری شدید بودجه، استفادة بیش از اندازه دولت از حساب ذخیرة ارزی، تامین هزینه های بودجه ای از محل استقراض و همچنین زیان ده شدن بخش تولید؛ برنامه جنابعالی برای کنترل تورم چیست؟
 
14- با توجه به شرایط حساس اقتصاد کشور و اقتصاد جهانی و نیاز مبرم صنایع کشور به منابع مالی، برنامة جنابعالی برای موارد زیر چیست؟
 
الف- هدفمند کردن یارانه ها با دید حمایت از تولید
 
ب- اصلاح و تقویت نظام مالیاتی کشور و تمرکز منابع مالیاتی از بخش تولید یا بخش مصرف.
 
ج- کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی.
 
15- سیاست های کلان پولی جنابعالی در مورد مسایلی مانند:
 
الف- استقراض از بانک مرکزی
 
ب- ذخیرة قانونی بانک ها
 
ج- نرخ سود و سپرده بانکی
 
د- روش خرید مطالبات بانک های عامل به وسیله بانک مرکزی برای تامین نقدینگی بخش تولید همراه با کاهش نرخ سود، چیست؟
 
16- ارزیابی شما از ارتباط میان بازار پول و بازار سرمایه چیست؟ برای مواردی مانند تقویت بازار سرمایه در مسیر تامین مالی بخش خصوصی، اعتمادسازی در بازار سرمایه و نهادینه کردن ساز و کارهای آن چه برنامه هایی دارید و راهکارهای استفاده از بازارهای سرمایه و بانک چیست؟
 
17- به نظر شما نفت و درآمدهای ارزی ناشی از آن، چه آثار و پیامدهایی برای اقتصاد ایران و رابطة دولت با بخش خصوصی داشته است و برای رهایی از وابستگی شدید دولت به درآمد های نفتی چه برنامه ای دارید؟
 
18- برای تامین سرمایه مورد نیاز درحوزه انرژی چه راهکارهایی را مناسب می دانید و شیوه های شما برای غلبه بر موانع حضور بخش مردمی در حوزه انرژی (به تفکیک صنایع پایین دستی و بالادستی نفت و گاز و نیروگاه) چیست؟
 
19- برنامه استراتژیک جنابعالی برای بخش کشاورزی و آب چیست؟ چه محدودیت ها و تنگناهایی را در این بخش می بینید و چه راهکاری برای آنها دارید؟
 
20- براساس شواهد موجود و با توجه به بحران اقتصادی جهانی،تامین منابع مالی در سال های اخیر یکی از مشکلات مهم گریبانگیر بخش معدن بوده است. راهکار جنابعالی برای حل این معضل مهم و حمایت های عملی از بهره برداران معادن چیست؟ سیاست شما درمورد قانون معادن، استراتژی فعالیت های معدنی و اکتشافی و سرمایه گذاری بخش خصوصی ایرانی و خارجی در این بخش چیست؟
 
21- با توجه به اهمیت صنعت گردشگری در ایجاد نتایج مثبت اقتصادی و ارتباط گستردة آن با سایر بخش ها، برنامه های دولت شما برای توسعه گردشگری داخلی و جذب گردشگران خارجی با حفظ کرامت انسانی آنها (تا مرز 20 میلیون گردشگر) چیست؟
 
با توجه به اهمیت محیط زیست در سند چشم انداز کشور؛ برنامه شما برای حفظ محیط زیست و توسعة پایدار چیست؟
 
23- با توجه به اهمیت و تاثیر نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در سرعت بخشیدن به توسعه و رشد کشور و کاهش هزینه های قیمت تمام شدة برنامه ها با استفاده از ابزارهای مبتنی بر ICT ، برنامة عملی شما برای استفاده و حمایت از اینگونه صنایع و تسهیل تجارت الکترونیک چیست؟
 
24- با توجه به نقش حیاتی صنعت حمل و نقل در رشد و توسعه اقتصادی ، برنامه جنابعالی برای بالا بردن جایگاه این صنعت در حوزه های هوایی، دریایی و جاده ای چیست؟
 
25- برنامه شما برای رونق بخشیدن به بخش مسکن با هدف تحریک تقاضا برای خرید محصولات ساختمانی و همچنین کاهش هزینه های مردم که منجر به بهبود وضعیت اقتصادی و نیروی کار می شود؛ چیست؟

کد خبر 885531

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha