۵ خرداد ۱۳۸۸، ۱۳:۱۶

در نشست خبری عنوان شد؛

7 میلیون ایرانی به سندرم روده تحریک پذیر مبتلا هستند

7 میلیون ایرانی به سندرم روده تحریک پذیر مبتلا هستند

معاون مرکز مدیریت بیماریهای غیر واگیر و خاص وزارت بهداشت از سندرم روده تحریک پذیر به عنوان یکی از بیماریهای شایع در دنیا نام برد و گفت: 10 مردم جمعیت ایران مبتلا به این سندرم هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مهرداد حق ازلی روز سه شنبه در آستانه روز جهانی گوارش (8 خرداد) در نشست خبری با حضور تعدادی از پزشکان فوق تخصص گوارش به وضعیت سندرم روده تحریک پذیر در کشور پرداخت و افزود: این سندرم بیماری نیست که زندگی فرد را تهدید کند اما تحت تاثیر قرار می دهد.

سندرم روده تحریک ‌پذیر مجموعه علامتهایی است که فرد را آزار می ‌دهد و تغییر عادات اجابت مزاج که گاهی به صورت یبوست و گاهی اسهال بروز دارد.

حق ازلی با اشاره به مطالعات پراکنده ای که در این زمینه در کشورمان صورت گرفته است گفت: نتایج این مطالعات نشان می دهد 3 تا 18 درصد به طور متغیر علائم این سندرم را دارند که می توان گفت به طور میانگین 10 درصد از جمعیت کشور مبتلا به این سندرم هستند که تنها 30 درصد مراجعه به پزشک دارند.

وی به علائم هشدار دهنده این بیماری اشاره کرد و گفت: وجود خون در مدفوع، کم خونی، سابقه فامیلی از سرطان روده بزرگ، دردی که فرد را از خواب بیدار کند و تب و لرز از جمله علائم این بیماری است.

حق ازلی تاکید کرد: استرس و مسائل روحی و روانی در ایجاد این علامتها بسیار با اهمیت است و اگر فرد مسائل استر‌س زا را تا حد امکان از خود دور کند تا حد زیادی از ابتلا به این علایم جلوگیری خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه شیوع علائم سندرم روده تحریک پذیر در بین زنان 2 برابر مردان است، افزود: شیوع آن همچنین در بین جوانان بیشتر از سنین دیگر است که از دلایل مهم آن استرس است.

معاون مرکز مدیریت بیماریهای غیر واگیر و خاص وزارت بهداشت با اشاره به آمارهایی که منجر به تشدید علائم سندرم روده تحریک پذیر می شود گفت: 70 درصد مردم کم تحرک هستند، بیش از 10 درصد مردم در طول روز یک وعده غذای سرخ کرده می خورند، 25 درصد افراد سر سفره نمک به غذا اضافه می کنند و 90 درصد مردم در طول روز کمتر از 5 واحد میوه و سبزی استفاده می کنند که این وضعیت در تشدید سندرم روده تحریک پذیر موثر است. 

دکتر رضا انصاری فوق تخصص گوارش نیز در این نشست با اشاره به اینکه دولتها بیشترین هزینه ها را برای بیماریهای دستگاه گوارش می پردازند گفت: در آمریکا 7 میلیارد دلار به طور مستقیم و 21 میلیارد دلار به طور غیر مستقیم برای این بیماری هزینه می شود.

به گفته وی، مهمترین روش جلوگیری از این سندرم تغییر روش زندگی و دوری از هر نوع استرس است. البته تغییر رژیم غذایی و عدم مصرف غذاهای آماده کمک زیادی به جلوگیری از این بیماری می ‌کند.

کد خبر 885985

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha