پیام‌نما

وَيْلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ * * * وای بر هر عیب‌جوی بدگوی! * * * بسى واى بادا به هر دو جهان / بر آن عيب‌جويان هرزه‌زبان

۱۶ خرداد ۱۳۸۸، ۸:۳۸

اختصاصی مهر/

150 هزار نفر از معتادان کشور به داروهای مجاز اعتیاد دارند

150 هزار نفر از معتادان کشور به داروهای مجاز اعتیاد دارند

بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در حدود 150 نفر از معتادان کشور به داروهای مجازی مانند ترامادول و استامینوفن کدئین اعتیاد دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس این آمار که از سوی دکتر هومان نارنجیها مدیرکل پیشگیری و فرهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام شده است تعداد کل معتادان کشور را یک میلیون و 200 هزار نفر برآورد می کند که تعداد 2/1 درصد از آنها به داروهای مجازی که در داروخانه های کشور قابل دسترس هستند اعتیاد دارند.

این داروها که از پایه مواد مخدر و به ویژه مرفین ساخته شده اند در بسیاری از کشورهای دنیا ممنوع بوده و هرگز به صورت آزاد به فروش نمی روند، برخی از این کشورها مانند عربستان و امارات متحده عربی حتی به همراه داشتن این داروها را حمل و نقل مواد مخدر دانسته و به عنوان جرم با فرد حمل کنند به شدت برخورد می کند.

معروف ترین و پر مصرفترین این مواد که مدت زیادی از ورودش به عرصه مصرف معتادان کشور نمی گذرد ترامادول است. این دارو یک داروی ضد درد است که برای کاهش دردهای متوسط تا شدید به وسیله پزشک تجویز می‌شود. با توجه به اینکه مکانیسم کنترل درد در ترامادول مشابه مورفین است، به همین دلیل مصرف مداوم آن به وابستگی فیزیکی و روانی مشابه اعتیاد به مواد مخدر، منجر می‌شود.

قرص ترامادول که از سال 82 وارد بازار دارویی کشور شده است در سالهای گذشته بدون نسخه دکتر و به صورت آزاد به فروش می رسید تا اینکه بعد از مدتی فروش آزاد آن ممنوع اعلام شد.

پیش از این مدیر نظارت بر برنامه‌های تجویز و مصرف داروی وزارت بهداشت از 24 برابر شدن مصرف این دارو در مدت زمان سالهای 82 تا 84 خبر داد و بررسی نسخ دارویی کشور نیز نشان می دهد که با وجود تجویز کم این دارو، مصرف ترامادول در کشور فراوان بوده و این به معنای این است که ترامادول خوراکی به صورت OTC (بدون ارایه نسخه) در داروخانه‌ها عرضه می‌شود.

علاوه بر ترامادول ، قرص استامینوفن کدئین که به عنوان یک مسکن درد در جامعه شناخته می شود نیز یکی دیگر از داروهای اعتیاد آور و محبوب میان معتادان است که براساس آخرین آمار ارائه شده توسط انوشیروان محسنی بندپی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مردم ایران سالانه سه میلیارد عدد قرص استامینوفن مصرف می کنند.

کد خبر 886778

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha