حسن ناهید ضمن بیان این مطلب با مقایسه آثار تولیدی دهه های قبل با امروز به خبرنگار مهر گفت :
این نی نواز همچنین در ادامه افزود: در آن زمان جوان هایی چون شجریان، حسین علیزاده، پرویز مشکاتیان، ذوالفنون، مجید کیانی ،لطفی ،داوود گنجه ای و بسیاری دیگر از دوستان فعالیت می کردند که در عین جوانی آثارو نوازندگی شان قابل اعتنا بود و مردم را جذب می کرد؛ اما امروز با وجود نسلی با استعداد، چنین جریانی در بین نسل جوان موسیقی که نیاز روز جامعه را در زمینه شنیداری تامین کند دیده نمی شود و این واقعا نگران کننده است.
این نوازنده پیشکسوت با اشاره به دلایل چنین اتفاقی تصریح کرد: چنین شرایطی چند علت عمده دارد؛ اول اینکه در آن زمان انگیزه کار به دلیل فراوانی اجراها بالا بود و گروه های بسیاری به طور مداوم فعالیت می کردند؛ بسیاری از همین نوازنده ها حقوق خوبی دریافت می کردند که باعث می شد به دور از دغدغه های مالی و باخیالی راحت بر روی کارشان تمرکز کنند.
وی همچنین افزود: پشتیبانی دولتی نیز عامل دیگری است که تاثیر مستقیم می گذارد؛ وقتی حمایت دولتی وجود نداشته باشد با این هزینه های بالا به طور طبیعی هیچ ارکستر بزرگی هم شکل نمی گیرد.
حسن ناهید با اشاره به نقش اساتید در این میان نیز گفت: البته کار تربیتی اساتید گذشته را نیز نباید نادیده گرفت؛ به هر حال ما تعداد بسیار زیادی استاد موسیقی داشتیم که به خوبی اثر خودشان را گذاشتند.
نوازنده برنامه گلهاهمچنین افزود: اگر امروز نیاز شنیداری مردم کشورمان با تولیدات داخلی موسیقیدان های داخلی تامین نشود قطعا برای جبران این نیاز به استفاده از محصولات کشورهای دیگر روی خواهند آورد؛ کما اینکه امروز ما شاهد چنین اتفاقی هستیم. این موضوع به طور قطع در آینده ای نه چندان دور می تواند ضربه های جدی به ذائقه شنیداری و بالطبع به فرهنگ ایرانی وارد کند.
ناهید در پایان تصریح کرد: ما هرچه از نظر زمانی رو به جلو حرکت کنیم این نزول موسیقی شتاب بیشتری خواهد گرفت که به عنوان یک هشدار جدی به مسئولان باید گوشزد شود. دست اندرکاران و سیاست گذاران موسیقی کشور اگر شرایط بهتری برای فعالیت موسیقیدان های جوان ما فرآهم نکنند فرهنگ شنیداری ما لطمه خواهد دید.
نظر شما