به گزارش خبرگزار مهر، محمود احمدینژاد کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گفتگوی تخصصی که چهارشنبه برگزار شد با بیان اینکه ما به دنبال تعالی کشور هستیم، اظهار داشت: تعالی یعنی بالا رفتن در بخش اقتصاد، فرهنگ و سیاست که باید پیشرفت با تعاریف ما همراه باشد.
وی گفت: جامعه وقتی متعالی است که پیشرفتتها و تعاریفش انسانی و دوستانی باشد که این موضوع در فرهنگ بومی ما وجود دارد.
احمدینژاد گفت: وقتی از تعالی سخن میگوییم یعنی عدالت و احترام به انسانها و فداکاری برای دیگران در ذات برنامهریزیها قرار دارد و ما باید بر توانمندیهای خود متکی باشیم نه اینکه هر کسی به فکر سود حداکثری خود باشد؛ چرا که این یعنی فاصله طبقاتی و له شدن عدهای برای منافع دیگران و این یعنی یک اقتصاد یکجانبه مادی و سودگرا.
رئیس جمهور کشورمان خاطرنشان کرد: همه این توسعه باید برای رشد انسان باشد و ما به دنبال دستیابی به یک اقتصاد اخلاقی باشیم نه یک اخلاق اقتصادی.
وی خاطرنشان کرد: این ادبیات با انقلاب اسلامی ایران متولد شد اما سازوکار مناسبی نداشت درحالی که در تاریخ گذشته خود منابع ملاکها و روشهایی داریم که باید جایگزین شود و ما در برنامه پنجم امیدواریم بتوانیم تصویری روشن از این نگاه به برنامهریزی توسعه و پیشرفت و تعالی ارائه دهیم.
احمدینژاد عدالت را مبتنی بر فطرت انسان دانست و گفت: اگر ما بر مبنای عدالت صحبت کنیم تنها اقلیتی در دنیا هستند که حرف ما را نمیپذیرند.
وی خاطرنشان کرد: اولویت در برقراری ارتباط با کشورهای دیگر همسایگان، دنیای اسلام و مابقی جهان است اما این به این منظور نیست که استثنایی وجود ندارد؛ چراکه ما در همین دنیای اسلام با برخی کشورها مانند مصر رابطهای نداریم و یا در حوزه خلیج فارس با برخی کشورها رابطه بهتر و با برخی رابطه ضعیفتری داریم ولی هدف ما برقراری بهترین نوع ارتباط است. ما هر ارتباطی را که به نفع تحقق هدف باشد دنبال میکنیم و قطعاً در متن آن هدف نیز منافع ملی نهفته است و حضور فعال ما در عرصههای جهانی کمک میکند که ایران را بسازیم.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: اگر جهان و ارتباطات آن بر محور عدالت شکل گیرد، حتماً منافع ملی ما نیز در آن تأمین میشود و دیگر سایرین قادر نخواهند بود به خاطر تأمین منافع خودشان سالها ما را معطل کنند.
وی در خصوص موضوع توسعه در اقتصاد گفت: با به کار بردن این کلمه بدون تعریف بومی مخالف هستم؛ چرا که اگر تعریف مشخصی از این موضوع ارائه ندهیم هرکسی از ظن خود از آن برداشت میکند.
احمدینژاد ادامه داد: برخی میخواستند با تعریف معیارهای خارجی فرهنگ و ادبیات را با تعریف توسعه تعریف کنند و حتی برخی اول انقلاب گفتند باید به دنبال تعریف اقتصاد بر مبانی توسعه باشند.
این کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص موضوع سیاست خارجی و شعار نه شرقی نه غربی اساس این شعار را یک نفی و یک اثبات دانست و گفت: نفی این شعار این است که ما مدلهای غیر مبتنی بر مبانی خود را نمیپذیریم و امروز نیز بر سر حرف خود هستیم چون این مبانی بر انسانیت استوار نیست و امروز همین لیبرالیسم است که جنگها و کشتارها در سطح جهان را توجیه میکند و این نفی امروز هم پابرجاست.
احمدینژاد با بیان اینکه شرایط به شدت به نفع ما در حال تغییر است گفت: ادبیات انقلاب جای خود را در دنیا باز کرده است و امروز میبینیم که تقریبا همه ملتها از وضع موجود ناراحتند و امیدی هم به اصلاح از درون سازوکارهای موجود ندارند.
وی خاطرنشان کرد: راه جدید با شاخصههای انقلاب ما همراهی دارد که همان بازگشت به انسانیت و عدالت است و جالب است که در خود آمریکا این وضع شدیدتر از اروپاست که نشانه آن را میتوان از همین شعار تغییر که توسط دولتمردان آمریکا سر داده میشود، مشاهده کرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه سیاست خارجی و سیاست داخلی مکمل یکدیگر هستند گفت: ما باید نظام جهانی را به سمت خود تغییر دهیم تا بتوانیم در داخل بصورت مستقل عمل کنیم.
احمدینژاد گفت: سیاست خارجی ما فعال و تاثیرگذار و منشاء اقتدارش درونزاست و این به دلیل قدرت اثرگذاری فرهنگی ملت ما در دنیاست که نشانه آن را در پیروزی هستهای دیدیم.
وی با بیان اینکه کشورهای غربی در موضوع هستهای مغلوب فرهنگ ما شدند، اظهار داشت: امروز قدرت اول در دنیا افکار عمومی است و ما در دور اول توانستیم فریاد بزنیم که ما هستیم؛ چراکه قبل از این دولت میگفتند کار ایران تمام شده است و ایران هیچ نقشی در معادلات جهانی نخواهد داشت و حتی در اروپا نابودی انقلاب اسلامی را جشن گرفتند اما ما نشان دادیم که ایران توانمند است و قدرت برنامهریزی برای دنیا را در چارچوب انسانی دارد.
رئیس جمهور با بیان اینکه در جلسات چند جانبه با خارجیها آنها پیشنهادات ایران را قبول میکنند علت این امر را پیشنهادات عادلانه جمهوری اسلامی دانست و گفت: برای مثال در همین نشست اخیر که با روسای جمهور افغانستان و پاکستان داشتیم این دو کشور بر سر موضوعی با هم با هم به مشکل خوردند ولی پیشنهاد جمهوری اسلامی را که سه پیشنهاد ارائه کرده بود پذیرفتند.
احمدینژاد در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه عدهای سیاستهای شما در عرصه خارجی را ماجراجویی دانستهاند، گفت: مخالفین دولت در این چند سال هر توهینی که توانستهاند انجام دادهاند و دهها تریبون و 30 روزنامه مدام به ما تهمت زدند اما تاکنون جواب ندادهایم.
وی افزود: پیش از این دولت یک سیاست خارجی انفعالی در ایران جریان داشت، در افغانستان و عراق با آنها همکاری شد اما در نهایت آمریکا در آن کشورها مستقر شد. در مرحله هستهای مدام عقبنشینی صورت گرفت و در نهایت آمریکا ایران را محور شرارت نامید و کار به جایی رسیده بود که غربیها فقط به قول خودشان به دنبال گفتوگوی انتقادی با ایران بودند و همواره خود را در جایگاه طلبکار از ما میدانستند و حتی میگفتند سالها باید مذاکره کنیم تا اجازه استفاده از چند سانتریفیوژ را به شما بدهیم اما وقتی ما با قواعد خودمان عمل کردیم اکنون هفت هزار و چند صد سانتریفیوژ داریم و هیچکس نیز جرأت تهدید ایران را ندارد و هر از چند گاهی صهیونیستها پارازیت بیارزش میدهند.
احمدینژاد ادامه داد: یکی از این آقایان هنوز نمیفهمد که در دنیا چه میگذرد و به همین دلیل به ما میگوید چرا به سراغ آمریکای جنوبی رفتهاید در حالی که استدلال ما این است که غربیها به دنبال منزوی کردن ایران بودند اما ما به حیات خلوت آمریکا رفتیم و حتی سنگینترین سخنرانی ضدآمریکایی را در نیکاراگوئه انجام دادم و قطعاً حضور فعال ما در آمریکا لاتین یک عملیات هوشمندانه بسیار دقیق بوده است.
وی تصریح کرد: غربیها به وسیله هولوکاست برای خودشان یک مظلومیت دروغین درست کرده بودند و با استفاده از آن ملتها را تحت ستم قرار میدادند اما هولوکاست را مورد هدف قرار دادیم و آنها حتی باور نمیشد که چنین کاری انجام شده است چون نقطه ضعف اصلی آنها را مورد هدف قرار دادیم و میبینید که امروز ایران هم وزن آمریکا در معادلات جهانی مؤثر است؛ کجای این ماجراجویی است؟ مگر آنها نمیگفتند که اگر احمدینژاد بیاید جنگ میشود، پس چطور شد که سایه تهدید برداشته شده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه با عقبنشینی نمیتوان تهدید را برطرف کرد، بر لزوم حفظ عزت ملت ایران در عرصه سیاست خارجی تأکید کرد و گفت: آن روزی که رئیس جمهور سابق با آن وضعیت به فرانسه رفت یکی از غمانگیزترین روزهای زندگیام بود چرا که ژاک شیراک در بالای پلههای محل استقرار خود ایستاده بود و رئیس جمهور قبلی ایران در پایین پلهها از ماشین پیاده شد و پلههای متعدد را پشتسر گذاشت تا به او برسد و این حرکت از موضع ضعف باعث تحقیر ما شد.
وی افزود: ما دیگران را تحقیر نمیکنیم اما اجازه هم نمیدهیم که دیگران ما را تحقیر کنند و معتقدیم کسانی که در طول آن سالها به ثروتهای فراوان دست یافتند قادر به تأمین منافع ملت نیستند چرا که باید در داخل تواضع و در خارج اقتدار و شجاعت داشته باشیم.
احمدینژاد سیاست خارجی دولت نهم را دقیقترین و علمیترین سیاست خارجی دانست و خاطرنشان کرد: پیش از این آنها حتی به صورت هفتگی به ما مهلت میدادند که مجبور به انجام کاری شویم اما اکنون در موضعی قرار داریم که میگوییم در فرصت مناسب به درخواست شما جواب میدهیم و آنها هم موضع ما را سازنده مینامند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سؤال دیگری درباره آزادی، آن را بالاترین هدیه خداوند به انسان و حقیقتی تکاملآفرین دانست و اظهار داشت: بعضیها در این چهار سال دیگر چه چیزی میخواستند بگویند که نگفتهاند؟ آنها علیه دولت و شخص رئیس جمهور انواع توهینها، دروغها و تمسخرها را مطرح کردند و حتی کاریکاتور رئیس جمهور را کشیدند اما ما شکایت نکردیم و بجز چند مورد انگشتشمار حتی به وزارتخانهها نیز گفتم که شکایتهای خود را پس گرفتند، کمترین تعداد تعطیلی روزنامهها نیز در این دولت بود و فقط یکی دو مورد بود که آنقدر خرابکاری کردند که دادستان آنها را توقیف کرد.
وی افزود: طبق قانون انتخابات هیچ کاندیدای حق ندارد کاندیدای دیگر را تخریب کند اما نه تنها این کار را انجام ندادند حتی پیش از موعد تبلیغات خود را آغاز کردند و حتی افترا زدند که اگر شکایت میکردم قطعاً قادر به پاسخگویی نبودند.
احمدینژاد تصریح کرد: در انتخابات ریاست جمهوری گذشته علیرغم آنکه مجریان انتخابات و دولت وقت مخالف روی کارآمدن من بود یکی از کاندیداها گفت که فلانی تقلب کرده است و من هم از ایشان شکایت کردم اما چندین نفر را فرستاد تا از شکایتم صرفنظر کنم و من هم کوتاه آمدم و تاکنون هم تحمل کردم اما حالا باز هم همان حرفها را میزنند.
رئیس جمهور اظهار داشت: حریمهای آزادی به قداست خود آزادی است و همه باید دست در دست هم ذهن خود را در عرصههای گوناگون فعال کنیم که در همین راستا دولت در جلسه اول فشارهای وارده به خود را تحمل کرد و در درجه دوم نیز از حریم مردم صیانت میکند اما متأسفانه اکنون شیوه تبلیغات بعضیها تعدی به حقوق مردم شده است در حالی که همه باید قانون را اجرا کنند.
وی در پاسخ به سؤال مجری این برنامه مبنی براینکه در اجرای آزادی، عدالت و توسعه گاهی تعارضاتی ایجاد میشود گفت: اگر تعریف از اینها درست باشد مغایریتی ایجاد نمیشود و آن مواردی که شما میگویید در مواقعی ایجاد میشود که تعریفی درست از این مفاهیم انجام نشده است.
احمدینژاد عدالت را ضامن آزادی دانست و افزود: عشق،عدالت و آزادی هر کدام جلوهای از حقیقت وجودی انسان هستند اما بعضیها از این مفاهیم تعاریف غلطی دارند مثلاً میگفتند ابتدا توسعه را ایجاد کنیم و بعد عدالت را بوجود بیاوریم در حالی که توسعه بدون عدالت معنا ندارد.
رئیس جمهور ادامه داد: بعضیها از مفهوم آزادی سواستفاده کردهاند و برای دیگران هیچ حقی قائل نیستند؛ آنها گفتند دولت به مردم سیبزمینی داده است تا به استقبال بیایند در حالی که چنین حرفی از مردم مؤمن، تمدنساز و دقیق اصفهان بدور است و بیان کردن چنین حرفی یعنی نشناختن حریم آزادی و توهین به ملت؛ آنها بعد از آن نیز گفتند اینها به مردم پول دادهاند.
وی تصریح کرد: آزادی حقیقی زمانی محقق میشود که به کرامت انسانها احترام گذاشته شود اما میبینیم که به مردم توهین میکنند و به بنده نیز تهمتهای متعدد از جمله دروغ، دزدی و بیعقلی زدهاند؛ آنها مردم را دستکم گرفتهاند و بنده نیز قطرهای از این ملت هستم.
احمدینژاد تصریح کرد: آمدند و گفتند دولت پرتقال اسرائیلی وارد کرده است در حالیکه اینگونه نبود و اگر بنده شکایت کنم والله نمیتوانند ادعاهایشان را اثبات کنند و تاکنون هم 3 بار شکایتهایم را پس گرفتهام.
رئیس جمهور با اشاره به برخی مسائل مطرح شده درباره نیروی انتظامی گفت: در سال 64 و 65 شهربانی زیرمجموعه وزارت کشور بود اما اکنون اینگونه نیست و به همین جهت همه با هم باید تلاش کنیم تا قدرت در خدمت مردم باشد و با فرهنگسازی درست اقدامات صورت گیرد.
وی در پاسخ به سؤال مجری این برنامه مبنی بر دلائل انحلال سازمان مدیریت و موضوع سفرهای استانی گفت: ما سازمان مدیریت را متحول کردیم نه منحل؛ چرا که اگر اتاق فکر با کارهای اجرایی مخلوط شود توان فکر کردن صحیح را نخواهد داشت و کارها نیز معطل میماند که وضعیت قبلی کشور نیز حاصل همین موضوع بود.
احمدینژاد با اشاره به سابقه 60 ساله بوجود آمدن سازمان مدیریت افزود: این سازمان هم برنامه میریخت و هم نظارت میکرد که دیدید در طول 60 سال هیچکدام از مسائل کلان به نتیجه نرسید؛ این سازمان اختیارات مطلق هم داشت و هیچ فردی نمیتوانست در کشور حتی یک مدرسه بدون اجازه آن سازمان بسازد.
رئیس جمهور تصریح کرد: آن برنامهها جواب نداد و هرچقدر به جلو رفتیم به نقطه اطمینان نرسیدیم البته این بدین معنا نیست که مشکل از افراد این سازمان بوده بلکه مشکل از سیستم بوده است و به همین دلیل ما گفتیم سازمان مدیریت یا همان مغز مدیریت و برنامهریزی باید اتاق فکر سیستم باشد؛ آن سازمان چند معاون داشت که هر کدام چند صد یا یکی 2 هزار موافقتنامه امضا میکردند و دیگر وقتی نمیماند که به درستی نظارت شود و در همین اثنا منابع فراوانی مصرف شد؛ حالا آقایان میآیند و ایران را با کره مقایسه میکنند و میگویند که ایران چقدر عقب افتاده است.
وی ادامه داد: سازمان مدیریت باید محل تفکر نخبگان کشور باشد که ما در اولین گام این کار را انجام دادیم و سعی کردیم مبانی را عوض کنیم و در درجه دوم نیز برنامههایی که از اتاق فکر بیرون میآید باید همه ارزشهای فرهنگی ما را در بر داشته باشد نه اینکه همواره به دنبال این باشد که جا پای غربیها بگذارد.
احمدینژاد ادامه داد: بیشترین استقبال از این تحول نیز از درون همین سازمان انجام شد و میبینید که ابتکار و بهرهوری از 0.48 به 1.02 رسیده است.
رئیس جمهور تصریح کرد: در این مدت تولید ناخالصی داخلی، سرمایهگذاری و سرعت انجام پروژهها نیز افزایش یافت در حالی که تا پیش از این حتی پروژههایی داشتیم که 19 سال به طول انجامیده بود یعنی هزینه آن صددرصد افزایش یافته بود و هنوز هم افتتاح نشد.
وی ادامه داد:اختیارات متمرکز، نفوذ و بیعدالتی را در پی داشت ولی اکنون باید یک مغز متفکر دقیقاً مسائل را کنترل کند و با فراق بال از اندیشه کشور استفاده کند و هدف از این کار تنها تمرکززدایی نبود بلکه اختیارات را توسعه دادیم و معتقدیم یکی از عوامل بوجود آمدن تمرکز، خود آن ساختار بود.
احمدینژاد یکی از اهداف سفرهای استانی دولت نهم را کنترل اجرای تصمیمات و برطرف کردن عیوب بوروکراسی دانست و با اشاره به منافع متعدد این سفرها گفت: در این سفر کنترل و نظارت تصمیمات نیز پیگیری میشود.
رئیس جمهور در پاسخ به سؤالی درباره نهضت تولید علم، حرکت یک ملت بدون علم را بیمعنا دانست و با بیان اینکه نور علم روشنکننده مسیر حرکت است گفت: در دنیا پیشرفت و توسعه به مفهوم خودی، منوط به علم است و از این منظر کشورها سه دسته هستند، کشورهایی که دانش میفروشند، کشورهایی که میتوانند فروشنده دانش باشند و عدهای از کشورها که توان این کار را ندارند که ایران جزو گروه دوم است و ظرفیت تبدیل ایران به فروشنده علم زیاد است.
وی ادامه داد: در دانشها یکسری دانش پیشرو وجود دارد که تحقق پیشرفت کشور منوط به بدست آوردن آن دانشها است مانند نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، هوا فضا و انرژی هستهای که اصرار ما و مخالفت غربیها به خاطر نقش مهم اینها بوده است چرا که آنها میخواستهاند ما در درجه 2 باقی بمانیم و میبینیم که از روز پافشاری ایران در موضوع هستهای ما 4.5 برابر کل 27 سال قبل اختراعات داشتیم و مقالات علمی کشورمان نیز چندین و چند برابر شده است و با توجه به غنای نیروی انسانی ایران و رشد 70 درصدی ظرفیت دانشگاهها زمینه برای برداشتن گامهای بلند فراهم شده است.
رئیس جمهور تصریح کرد: وقتی افق بالا برود همه حرکت میکنند و این از چیزهایی است که باید برایش هزینه بدهی و میارزد.
احمدینژاد با اشاره به رشد چشمگیری تولید فولاد، سیمان، مس و رشد صادرات غیر نفتی و 4 برابر شدن بودجه پژوهشی کشور اظهار داشت: تازه فضا باز شده است و پس از مدتها میتوان افق حقیقی ایران را نشان داد.
نظر شما