به گزارش خبرگزاری مهر، مروری بر جنگها و بحرانهای نیم قرن اخیر نشان می دهد که خاورمیانه همواره کانون حوادث و بحرانهای خونین و موثری بوده است. مجموعهای از عوامل گوناگون نظیر بافت نظام بین الملل، مناسبات تاریخی و ملاحظات جغرافیایی کشورهای منطقه و نیز درک و برنامه رهبران منطقه از ماهیت و منابع قدرت، سبب شده است تا خاورمیانه همواره ساختاری متزلزل و موقعیتی بین المللی داشته باشد.
نویسنده در این کتاب به دنبال پاسخگویی به این پرسش است که چه عواملی موجب تولید تنش و تشدید منازعه در خاورمیانه شده اند.
این کتاب در 12 فصل تنظیم شده است و نکته جوهری همه فصول این است که کشورهای خاورمیانه بواسطه اهمیتی که در نگاه جهانیان دارند و نیز به خاطر بافت داخلی و برداشت نخبگان سیاسی از تحولات گذشته و پیش رو، همواره کانون تحول بوده اند.
فهرست عناوین این کتاب عبارتند از: فصل اول – مباحث پایه، فصل دوم – چارچوب مفهومی برای مطالعات منطقه ای، فصل سوم – ریشه های چالش و منازعه در خاورمیانه، فصل چهارم – چالشهای بین ایران و مصر، فصل پنجم – کشورهای عربی و تحولات عراق، فصل ششم – خاورمیانه کانون تهدیدات امنیتی برای اروپا، فصل هفتم – ژئوپلیتیک خلیج فارس در آغاز هزاره جدید، فصل هشتم – اسلام سیاسی در فلسطین و زمینه های آن، فصل نهم – منازعات سوریه و ترکیه درباره هاتای، فصل دهم – چشمداشتهای ترکیه به شمال عراق(قسمت اول)، فصل یازدهم – چشمداشتهای ترکیه به شمال عراق(قسمت دوم) و فصل دوازدهم – منازعات کشورهای حوزه دریای سرخ.
نظر شما