به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، رضا فرزانگان صبح شنبه در گفتگو با خبرنگاران در گرگان افزود: با توسعه تولید این عنصر معدنی در استان، زمینه و بستر مناسبی برای احداث واحدهای صنعتی جهت تولید ترکیبات ید دار مانند یدات پتاسیم و یدات کلسیم در سطح استان و کشور نیز فراهم می شود.
وی اظهار داشت: سالانه بیش از 100 تن ماده معدنی ید وارد کشور می شود که با توسعه تولید این ماده معدنی در استان، علاوه بر قطع وابستگی سالانه از خروج بیش از چهار میلیون دلار ارز جلوگیری می شود.
وی خاطرنشان کرد: با تولید تنها ماده معدنی ید از اعماق هزار متری شمال شهرستان آق قلا در استان گلستان، ایران در زمره 9 کشور تولیدکننده ید جهان قرار گرفته است.
به گفته فرزانگان، ید عنصری فلزی جامد به رنگ تیره مایل به آبی است که در پزشکی، صنایع شیمیایی، مواد ضد عفونی کننده، اسید استیک، کائوچو، رنگدانه، صنایع هوا و فضا و غیره کاربرد دارد.
رئیس اداره امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنایع و معادن گلستان بیان داشت: سال گذشته برای اولین بار در کشور 38.5 تن ماده معدنی ید در استان استحصال شد که پس از استخراج، در کارخانه فرآوری این ماده که در جوار این معدن واقع شده، فرآوری و برای مصارف مختلف استفاده می شود.
وی یادآور شد: با بهره برداری از این ماده معدنی، قریب به 50 نفر به طور مستقیم جذب بازار کار شده که با توجه به نرخ بالای بیکاری در منطقه، دورنمای خوبی از اشتغال پایدار برای صنایع وابسته را نیز، پدید می آورد.
بیش از 840 واحد صنعتی و معدنی در گلستان فعالیت دارد.
نظر شما