سیدحسن حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود: همچنین طرح تفکیک زباله از مبدا با مدیریت کارگروه پسماند استان با نظارت معاونت امور عمرانی استانداری با اعتبار یک میلیارد و 800 میلیون ریال مشارکت مردمی در حال تهیه و اجرا است.
وی اظهار داشت: در راستای طرح جمع آوری زباله سه هزار عدد باکس زباله برای روستاهای استان خریداری شد و در مجموع روزانه 500 تن زباله در استان جمع آوری می شود.
وی خاطرنشان کرد: این میزان شامل زباله های شهری، روستایی و بیمارستانی که از این میزان به طور متوسط روزانه 170 تن زباله خشک آنالیز و تفکیک می شود که 40 درصد آن قابل بازیافت بوده و تبدیل به کود درشت می شود.
به گفته حسینی، از 40 درصد زباله خشک بازیافت شده به طور متوسط روزانه 400 کیلو لاک، 400 کیلو پت، 150 کیلو شیشه و 40 کیلو لاستیک در محل کارخانه کمپوست زون غربی ( آق قلا) بازیافت می شود.
سرپرست موسسه بازیافت زباله گلستان عنوان کرد: 40 میلیارد ریال اعتبارات استانی و کشوری برای تبدیل زباله به کود آلی درشت در زون غربی برای شهرهای غرب استان تخصیص داده شد.
وی عنوان کرد: اخذ اعتبار اولیه 60 میلیارد ریال از مصوبات سفر اول و دوم هیئت دولت به استان جهت احداث کارخانه کمپوست و تولید کود در شهرستان آزادشهر (زون شرقی) برای شهرهای شرق استان از دیگر اقدامات است.
وی یادآور شد: احداث سکوهای بین شهری استان با اعتباری به مبلغ 15 میلیارد ریال، تصویب 25 میلیارد ریال جهت تکمیل و راه اندازی کارخانه کمپوست زون غربی، احداث سکوی زباله گرگان، خرید تجهیزات، ماشین آلات و احداث خط کود نرم کارخانه کمپوست از دیگر فعالیتها است.
سالانه بیش از یک میلیون تن زباله در گلستان تولید می شود.
نظر شما