به گزارش خبرنگار مهر، محسن رضایی کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مناظره تلویزیونی امشب که با حضور دکتر محمود احمدی نژاد برگزار شد اظهار داشت: همانطور که ملت عزیز ایران می دانند من با رمز " یا زهرا یا زهرا یا زهرا " به صحنه آمدم و انتظارم این است که هوادارانم با همین رمز پای صندوقها بروند و از طرف دیگر از همه هموطنان تقاضا می کنم برای امام شهدا و انقلاب اسلامی سه صلوات بفرستند.
وی افزود: فکر می کنم مناظره ها ابتکار خوبی بود اما بهتر است در مناظرات به موضوع اصلی که همان تشکیل دولت آینده و بیان تواناییها و برنامه ها است بپردازید. البته لازمه این کار نقد گذشته هم هست و حتما باید در کنار نقدها از برنامه ها صحبت شود چرا که به ایجاد روحیه نشاط و شادابی و یک گام به جلو برداشتن تاریخی یک ملت منجر می شود.
رضایی ادامه داد: حالا اگر میدان بازی عوض شود و به جای دیگری برود به معنای این است که نمی خواهیم موضوع اصلی مورد بحث قرار بگیرد و ازآقای احمدی نژاد تشکر می کنم که بحث را به موضوع اصلی مناظره ها برد و لازم می دانم برای پاسخ به سئوال اول شما نگاهی به وضعیت اقتصادی کشور و پیش بینی آینده و چگونگی حل و فصل مشکلات داشته باشم.
وی همچنین گفت: ما امروز هم تورم و هم رکود داریم و تورم همان چیزی است که بانک مرکزی اعلام کرده و آقای احمدی نژاد هم از 50 بار، 48 بار متوسط شاخص سالانه را بیان کرده که در حال حاضر 25 درصد است را بیان کرده به گونه ای که در حال حاضر بیکاری 12.5 درصد است و این نشان می دهد که در حال حاضر وضعیت اقتصادی ما خوب نیست.
کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهور تصریح کرد: اکنون دو بازار اصلی ما یعنی بازار پول و سرمایه دچار مشکل شده و گردش پول اگر نگوییم قفل شده کم شده است.
وی توضیح داد: بازار پول ما با 35 هزار میلیارد تومان معوقه بانکها مواجه است و بازار پول هم از 11 هزار به 8 هزار رسیده و کشش لازم را برای جذب پس اندازهای مردم و حرکت به سوی سرمایه گذاریها را ندارد.
رضایی ادامه داد: متوسط رشد سرمایه گذاری ما در 4 سال گذشته حدود 4.7 درصد بوده و متوسط رشد اقتصادی نیز 6.2 دهم درصد بوده است و با این وضع متوجه می شویم وضعیت اقتصادی ما خوب نیست و وضعیت آینده ما نیز بر طبق پیش بینی های نهادهای بین المللی خوب نخواهد بود و رشد اقتصادی کمتر می شود و سال آینده نیز کمتر خواهد شد و شاید در دو سال آینده به زیر 4 درصد برسد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: مشکل کاهش قیمتهای نفت نیز پیش روی ماست و تراز تجاری ما اکنون مثبت 18 است ولی سال آینده بر طبق پیش بینی صندوق بین المللی پول به منهای 13 خواهد رسید.
وی تصریح کرد: در سال 86 کل ذخایر ارزی ما 20 درصد کاهش داشته است در حالی که عربستان سعودی اکنون 400 میلیارد دلار و کشورهای لیبی و الجزایر 100 میلیارد دلار ذخیره ارزی دارد و این مسائل نشان از خوب نبودن وضعیت اقتصادی است و اگر این موارد را با سند چشم انداز مقایسه کنیم می بینیم اقتصادی که باید به رشد 8 درصد می رسید محقق نشده است و تورم و بیکاری که باید یک رقمی می شد و ضریب جینی نیز که باید به وضعیت بهتری می رسید اکنون در وضعیت خوبی قرار ندارد به گونه ای که شاید در آینده بدتر هم بشود.
به گزارش خبرگزاری مهر ، رضایی خاطرنشان کرد: سئوال من از آقای احمدی نژاد این است که برای خروج از این وضعیت چه راهکاری دارم و آیا قرار است اگر رئیس جمهور شوند با همان شیوه 4 سال گذشته کشور را اداره کنند یا ابتکار جدیدی را در دستور کار قرار خواهند داد.
محسن رضایی همچنین گفت: البته باید تاکید کنم که من هیچ رئیس دولتی را سیاه و سفید نمی بینم و معتقدم در دولت نهم هم کارهای مثبتی صورت گرفته است و اگر فکر جدی ای نکنند در آینده نه تنها این مجموعه مجموعه خوبی نیست بلکه شاید اگر کارها اینگونه اداره شود از برداشتن گامهای بلندی در آینده برای کشور محروم شویم.
وی در پاسخ به سئوال دکتر احمدی نژاد درباره فدرالیسم اقتصادی توضیح داد: ما به دنبال فدرالیسم اقتصادی هستیم نه فدرالیسم کامل، یعنی اقتصاد به صورت منطقه ای می شود اما در مدیریت سیاسی و امنیتی به طور کامل کارها از تهران اداره شود و شاید در این راستا استانها را به 40 الی 45 استان برسانیم به گونه ای که استانها از نظر سیاسی، دفاعی و امنیتی کوچکتر می شوند و اداره کشور از نظر اقتصادی بزرگتر خواهد شد و 9 نفر در حد معاون رئیس جمهور بر سر این مناطق خواهیم گذاشت که اختیارات کامل در بعد مسائل اقتصادی، علمی، فنی و تجاری را داشته باشند و رابطه آنها با مدیریتهای سیاسی کاملا روشن است.
رضایی تصریح کرد: اما در بعد هماهنگی ها در هر منطقه ای که ممکن است هر منطقه با پنج استان از نظر هماهنگی ها جلساتی شبیه شورای امنیت داشته باشند با این حساب که مسائل اساسی و استراتژیک سیاسی ، دفاعی و امنیتی از تهران اتخاذ خواهد شد.
ادامه دارد...
نظر شما