به گزارش خبرنگار مهر مستقر درستاد انتخابات کشور، کامران دانشجو رئیس ستاد انتخابات کشور در نشست خبری که ظهر امروز در وزارت کشور با حضور خبرنگاران برگزارشد، اظهار داشت: حضور مردم درانتخابات بی سابقه است و این موضوع به چشم دشمنان خوش نمی آید، لذا آنان به شایعه پراکنی بی جهت اقدام می کنند.
وی افزود: البته ما از دشمن انتظاری جز این نداریم ولی امیدواریم در داخل جلوی این شایعات گرفته شود و اگر صحبتی وجود دارد مستند باشد.
دانشجو افزود: ما از ملت عزیز ایران می خواهیم هوشیار باشد و اطلاعیه ای هم در این جهت تا ساعاتی دیگر منتشر خواهد شد.
رئیس ستاد انتخابات کشور در ادامه اظهار امیدواری کرد جلوی این شایعات گرفته شود و فضا همچنان سالم و پرشور بماند. لذا بهتر است با اخبار کذب ذهن مردم را مشوش نکنیم.
دانشجو همچنین در خصوص کارت نمایندگان نامزدها و یا بیرون کردن آنان از شعب اخذ رای توضیح داد: در این خصوص باید ابتدا علت را جویا شد تا بتوان به آن پاسخ داد. لذا اگر آنان در امور اجرایی شعبه دخالت کرده اند این یک امر طبیعی است. وی گفت: بعضی از ستادها سر و صدایی نمی کنند اما برخی از ستادهای انتخاباتی خیلی سر و صدا می کنند.
دانشجو در ادامه درباره کارت های نمایندگان کاندیداها در تهران اظهار داشت: برای ستاد انتخابات میرحسین موسوی از 3 هزار و 153 نفر درخواست 2 هزار و 918 کارت ، برای ستاد انتخاباتی احمدی نژاد از 3 هزار و 331 نفر درخواست، 2 هزار و 720 کارت، برای ستاد محسن رضایی از 356 درخواست 348 کارت و برای ستاد مهدی کروبی از هزاردرخواست حدود 722 کارت صادر شده است.
وی ادامه داد: ما از دوم خرداد تا 15 خرداد را برای معرفی اسامی نمایندگان کاندیداها اعلام کرده بودیم که باید نامزدها اسامی این افراد را به سایت مربوطه منتقل می کردند اما آنان تا دقایق آخرچنین کاری نکردند و بعد از آن به صورت دستی در این خصوص اقدام شد و هنگامی که مدارک را به ما تحویل دادند تعدادی از آنها ناقص بود لذا علت صادر نشدن تعدادی از کارت ها عدم تکمیل مدارک بود چرا که هر کس در شعب اخذ رای نقش اجرایی دارد باید مدارک خود را به طور کامل ارائه می کرد.
وی تصریح کرد: با توجه به صدور کارتها برای کلیه ستادها نباید گلایه ای وجود داشته باشد لذا از مردم تقاضا داریم از شایعات پرهیز کرده و هوشیاری خود را حفظ نمایند.
دانشجو خاطرنشان کرد: باید استقبال از انتخابات را یک نعمت بدانیم و شکر آن را به جای بیاوریم البته با عمل نه با زبان. وی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سئوالی درباره تعداد دقیق شعب آنلاین و میزان مشارکت مردم تصریح کرد: تعداد شعب آنلاین را در نشست خبری دیگری به طور دقیق اعلام خواهم کرد. وی در عین حال گفت : فکر می کنم تعداد صندوقهای آن لاین حدود 34 تا 35 هزار باشد
وی در پاسخ به این سئوال که پاسخ شما به شایعاتی مبنی بر اینکه یکی از کاندیداها تاکنون 8 الی 9 میلیون رای در صندوق ها دارد چیست؟ گفت: تعداد آرا باید پس از شمارش برای نامزدها مشخص شود لذا طرح اینگونه مسائل از طرف هر کسی که عنوان می شود یک فضاسازی برای عملیات روانی پس ازآن است که نمی تواند سندیت داشته باشد مگر اینکه یک عده غیب گویی بدانند که ما بلد نیستیم و تا زمانی که صندوق ها باز نشود نمی توانیم بگوییم هر یک از نامزدها چه تعداد رای دارند و ما تلاش می کنیم آمار را زمانی که کاملا دقیق بود به اطلاع عموم برسانیم.
دانشجو در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره میزان مشارکت مردم گفت: تا این لحظه حضور مردم پای صندوق های رای واقعا بی سابقه بوده است.
رئیس ستاد انتخابات کشوردر پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه شنیده شده در برخی شعب به مردم اجازه داده نمی شود که با خودکار خود آرا را بنویسند، علت چیست، تصریح کرد: این مسائل کذب است و هر کس با هر خودکاری می تواند رای خود را بنویسد و اینگونه مسائل فضاسازی بی جهت هستند و واقعا بی انصافی است که ما یکسری شایعات بی اساس را اصل قرار دهیم و متن را به حاشیه ببریم چرا که هیچ کس با اینکه مردم با چه خودکاری می نویسند کاری ندارند.
وی همچنین در پاسخ به این سئوال که وزارت کشور چگونه سلامت انتخابات را تضمین می کند خاطرنشان کرد: خدمت به مردم به انسان انرژی می دهد و ما درباره سلامت انتخابات تا به حال چندین بار مطالبی را عنوان کرده ایم.
وی افزود: معتمدین، هیئت های اجرایی ونظارت، ماموران حاضر درشعبه اخذ رای، بازرسان وزارت کشور و نمایندگان نامزدها همگی از مردم هستند بنابراین مردم خود انتخابات را برگزار می کنند و نباید به آنان بی احترامی شود و تنها ما به این اقدامات نظم می دهیم.
رئیس ستاد انتخابات کشوردر پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید شنیده شده که شعب اخذ رای مهر خبرگان را هم در کنار مهر ریاست جمهوری بر روی تعرفه ها می زند بدون اینکه از افراد بپرسد و انتخابات خبرگان شرکت می کند یا خیر، آیا این مسئله منع قانونی ندارد پاسخ داد: آنچه که بنده در شعب اخذ رای که برای انداختن رای خود به آنجا رفته بودم دیدم این بود که شخصی که مهرها را وارد می کرد از مردم می پرسد که برای خبرگان هم رای می دهند یا خیر لذا اگر شعبه بخصوصی وجود دارد که بدون پرسش از مردم دست به این اقدام می زنند به ما بگویید تا تذکر لازم را بدهیم.
دانشجو همچنین درپاسخ به سئوال دیگری مبنی براطلاعیه ستاد میرحسین موسوی که درآن قید شده در پادگانها و بیمارستانها که صندوقهای سیار وجود دارد بدون شناسنامه و کارت ملی رای مردم را دریافت می کنند، خاطرنشان کرد: بنده با سایت قلم کاری ندارم و ما بارها تعداد صندوق های سیار را اعلام کرده ایم و گفته ایم که این صندوق ها 10 برابر نیستند.
وی تاکید کرد: پادگانها، بیمارستانها و ندامتگاهها به هیچ عنوان بدون شناسنامه نمی توانند رای مردم را اخذ کنند واگر چنین چیزی وجود دارد به ما دقیقا آدرس آن پادگان و یا بیمارستان را بدهند.
دانشجوخاطرنشان کرد: کسی نمی تواند بدون داشتن شناسنامه رای بدهد وهیچ یک ازعوامل اجرایی نیز نمی توانند بدون شناسنامه رای مردم را اخذ کنند.
نظر شما